Reklama

Reklama

Režijní debut Caseyho Afflecka sleduje události a život Joaquina Phoenixe po jeho oznámení na konci roku 2008, že ukončuje svou slibnou hereckou kariéru a hodlá se věnovat pouze hip-hopu. Ve filmu samozřejmě nechybí část tolik diskutovaného rozhovoru s Davidem Lettermanem v jeho Late Show v únoru 2009 a další události zachycující Phoenixovo výstřední a skandální chování. (Sony1994)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (106)

smrt.ka 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý experiment s rozhodně úžasným Phoenixem. S tím, že jde o jeho životní roli souhlasím. Druhá věc je, že se to dalo udělat i jinak. Neříkám líp, ale jinak. S takovým hercem, takovými hosty a takovým prostředím bych bývala vsadila spíš na delší záběry a scény, než na rychlý střih toho a toho, protože on se tu v podstatě opakuje jen ten jeden astejný motiv a namluví se tu toho až příliš a přece vlastně nic. Každopádně zajímavý a docela sympatický projekt. ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Joaquinova kontroverznosť nemá hraníc. Je schopný bezváhania ohroziť svoju kariéru a pošpiniť svoje meno. Očividne sa neuspokojí s ledačím a kľudne si nechá srať na hlavu, len aby všetkým vytrel zrak. Jeho fikcia vyvolala vlnu pohoršenia a údivu. Celé toto divadielko bolo neskutočne uveriteľné a nedalo sa inak, ako zožrať to aj s navijákom. Film na mňa pôsobil autenticky a vyzeralo to tak, že toho labilného agrasívneho tlsťocha J.P. ani nemusí hrať. Obdivujem, že sa do tohto sebadeštruktívneho počinu pustil a obnažil sa tak pred celým svetom. Možno tým stratil nejakých fanúšikov, ale určite ich aj veľa získal, a tí budú ešte dlho skandovať – Joaquin „motherfucker“ Phoenix! ()

Reklama

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Rozklad osobnosti a osobní vyjádření. Joaquin Phoenix se snaží být sám sebou a film jasně poukazuje na to, že v téhle době musí být člověk tím, čím chtějí ostatní lidé, aby si byl. Joaquin vypadá jako bezdomovec, nemusí nic říkat a už je k smíchu. To vše dokazuje povrchnost lidí, kteří si nepřipustí něco takového jako kroky skvělého herce ke kariéře Hip Hopu. P. Diddymu se nedivým, že ho nezval. Hlas sice Joaquin má, ale vzhled, projev, chování to bylo to, co majitele společnosti "Bad Boy" odradilo a nepovolil mu nahrávat... Když se po tom ohlédnu zpět připomělo mi to Borata... ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Fakt zajímavej počin z hlediska způsobu výroby. Celá ta myšlenka udělat blbce z médií, bulváru a vypustit takovej hoax, to se mi moc líbí. Čumim, že se do toho pustil zrovna tak úspěšnej J.P., ale C.A. je s ním prej nějak do rodiny, takže ho asi nebylo těžký ukecat. Každopádně to chtělo odvahu a koule, takhle se nechat jít do sraček a dělat ze sebe lůzra. Snad to Joaquinovi moc neuškodí (i když jak to tak vypadá, tak asi uškodilo, když už bůhvíjakdlouho neměl dobrou roli (toaletního papíru)). Z hlediska zábavnosti to je dost nuda. Nesmějete se a nic. Jenom jednou. Hej nevim, prostě trochu mě to zaujalo, ale docela lituju strávenýho (a otrávenýho) času nad touto podivnou podivného podivností divností... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a svojí formou ojedinělý počin, který od Phoenixe musel vyžadovat obrovskou dávku nasazení i v normálním životě. Jenže k čemu to vlastně bylo? Moc jsem nepochopil, co tím chtěl básník říct a nějaké nadšené reakce veřejnosti film asi taky nevyvolal. Možná to vypovídá o dnešní posedlosti celebritama. Phoenix tam je zarostlej a dělá blbosti, a lidi na to dobrovolně koukají, platí za to, a píšou k tomu komentáře :) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Pravdu o filmu odhalil režisér Casey Affleck světu na začátku září 2010 a výkon Phoenixe označil za "jeho životní roli". Samotný film měl poté premiéru na MFF v Benátkách 6. září. (Sony1994)
  • 22. září 2010 se Joaquin Phoenix vrátil jako host v Noční show Davida Lettermana. Tentokrát přišel upravený, oholený a živě diskutoval o celém projektu a potvrdil, že Letterman o ničem předem nevěděl. (Sony1994)
  • 11. února 2009 byl Joaquin Phoenix hostem Noční show Davida Lettermana. Toto vystoupení vyvolalo řadu diskuzí, když se herec dostavil viditelně neupravený a na otázky moderátora odpovídal buď jedním slovem, maximálně jednou větou, nebo vůbec. David Letterman se s ním nakonec rozloučil slovy: „Je to škoda, že si tu dnes s námi nemohl být." (Sony1994)

Reklama

Reklama