Reklama

Reklama

Oživit mrtvou hmotu a stvořit z ní živou bytost dokázali zatím jen Bůh a Viktor Frankenstein. A právě o tom druhém vypráví náš příběh odehrávající se ve století, kdy se čerstvě probuzená věda, nové technologie a tradiční víra a náboženství sbližují, aby změnily zákony, jimiž se řídí život a smrt. V časech, kdy se zdá, že nic není nemožné. Radikální vědec Dr. Viktor Frankenstein (James McAvoy) a jeho pomocník Igor (Daniel Radcliffe) mají společnou vizi o uměle stvořeném životě, který může změnit svět. Victorovi se však výsledky jejich společné práce vymknou kontrole a dokonce hrozí, že se dostanou do rukou lidem, kteří s nimi budou chtít uspokojit své mocenské choutky. Zatímco Frankenstein chce ve vynalézání pokračovat bez ohledu na možné následky, Igor si uvědomuje, k jakým hrůzným koncům mohou vést. Jedině on může nakonec Viktora zachránit před sebou samým a svět před smrtelně nebezpečným monstrózním stvořením. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (312)

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Naprostý výsměch původnímu dílu Mary Shelley, úplná ostuda jejímu odkazu a absolutní úražka kohokoli, kdo kdy četl její román. Veškeré noční můry těch, kdo se nebojí knih, a mylné představy "chytrolínů", kteří o skutečném Frankensteinovi ví jen to, co jim Hollywood kdy nasolil pod nos (stvoření = zrůda, Frankenstein = šílenec aj.), se tu stávají skutečností... Napsat cokoli více by bylo plýtvání energie, které si však tento výtvor vskutku nezaslouží. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Bratránek Downeyho Sherlocka, který se moc nepovedl. McAvoy je až moc maniakální a Radcliffe si film nikdy neurve pro sebe, takže tu máme ve všech směrech rozkmotřený nepodarek, který potěší snad jen živelným zpracováním. Drsnější dobovek je teď ale seriálová nabídka plná. Takže můžete Viktora Frankensteina s klidem vynechat. (5/10) ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Celkom bieda. Nie že by to bolo zlé, ale neprišlo mi to ani extra dobrá. Nie že to malo byť extra, ale kedže tých Frankenštajnov už pár bolo, čakal som, že tento prinesie niečo zaujímavé, čo sme ešte nevideli. A aj keď to vyložená nuda nebola, herci, kostýmy, hudba a dobová atmosféra, vytiahli film len zo šedého premiéru. Slušná jednohúbka, ktorá ani moc nepobaví a ani moc nezaujme. Na druhu stranu ani moc nenudí a ani neurazí. 60% - 3* ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

I přes celkem zajímavé obsazení (McAvoy, Dance, Scott a i Radcliffe) jsem příliš neočekával, hlavně kvůli kritice tady na čsfd. Scott a McAvoy rozhodně nezklamali, Charles Dance neměl téměř žádný prostor a Radcliffe.. to je prostě Harry Potter, a pokud bude stále takto nevýrazný a mdlý, asi jím i zůstane. Spousta prázdných míst, které nezachrání ani krásná tvářička Jess. B. Findlay. Šedý průměr a slabší, než dejme tomu tématem srovnatelný Van Helsing. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Old McAhoy farmu měl, hýja hýja gay. Opičky si pěstovat chtěl, hýja hýja gay. Pottera z cirku zachránil, hýja hýja gay. A záda mu napravil, hýja hýja gay. Za dva dny to rozchodil, hýja hýja gay. Málem sem se unudil, hýja hýja gay. Konec to však opravil, hýja hýja gay. Bratříčka si pak sešil, hýja hýja gay. A blesk do něj uhodil, hýja hýja gay. Blondˇák tam pak zakalil, hýja hýja gay. Jednou kouk´ sem, nemusím víc, hýja hýja gay. Radši půjdu do prčic, hýja hýja gay. 50% P.s.: půjdu si vysát vodu z kolene, návod sem dostal ()

Galerie (38)

Zajímavosti (19)

  • Jedná se o první zpracování literární předlohy, které je z velké části odvyprávěné z pohledu Igora (Daniel Radcliffe), sluhy Frankensteina (James McAvoy). (Zdroj: CinemArt)
  • Pro interiér hradu a laboratoře posloužila 18 metrů vysoká dekorace válcového půdorysu, která neměla střechu a byla postavena během 4 měsíců ve studiích Longcross v hrabství Surrey. Jakmile se herci a štáb ocitli uvnitř, stěny dekorace jim poskytly určitý úkryt před neúnavnými srážkami, ale absence střechy (pro usnadnění úderu blesku, který přivede netvora k životu), měla za následek, že byla dekorace konstantně promáčená. (Zdroj: CinemArt)
  • Filmová produkce bouřek kreativně využila pro jednu z ikonických scén filmu - stvoření netvora a podpořila tak i nejúchvatnější filmovou dekoraci: interiér hradu a laboratoře, kde Viktor přivede jeho "experiment" k životu. (Zdroj: CinemArt)

Související novinky

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama