Reklama

Reklama

Držitelka Oscara Charlize Theron si zahrála Mavis Gary, autorku literatury pro mládež a bývalou královnu krásy, která se brzy po rozvodu vrací do svého rodného městečka v Minnesotě. Chce si připomenout dny své slávy a také oživit dávný vztah se svým přítelem ze střední, který je však šťastně ženatý a právě se mu narodila dcera. Jenže návrat domů je mnohem obtížnější, než si představovala. Mavis se naštěstí spřátelí s bývalým spolužákem, který se stejně jako ona ještě nevymanil ze středoškolských dní... (Magic Box)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (327)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Spíš drama, než komedie. Na Mavis dopadá krize, kterou se snaží řešit oživením vztahu se svojí školní láskou, ale zjišťuje, že zatímco ona se v čase zasekla, ostatní postoupili dál. A aby se i ona posunula, musí projít očistnou cestou, v čemž jí pomáhá postižený kamarád jako mentor. Postavené na Charlize Theron, která film v pohodě utáhla a je to především její zásluha, že si Young Adult drží relativně vysoké hodnocení. Čekal jsem, že se zasměju víc, ale zdá se, že od Reitmana juniora se klasických komedií zřejmě nedočkám. Ale to zase tolik nevadí. 70% ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Po dvou Reitmanových skvělých filmech přichází trochu slabší, nikoliv však špatný. Znovu a jinak mě rozhodně nenudil, dobře napsané dialogy a dobře napsaná hlavní postava. Je to postava, ke které cítíte odpor, ale zároveň jí rozumíte a bojíte se, abyste nedopadli jednou jako ona a já se přiznávám, že v něčem jsem se dokázala s hlavní postavou ztotožnit, až mě to děsí. Charlize Theron podává úžasný herecký výkon. Dávám však 3*, protože téma je přece jen poněkud jednoduché, které se nedalo moc rozvíjet a jedná se o docela předvídatelný film. Pointu divák taky ví už od samého začátku a ve filmu nepřijde jeden jediný zvrat, který byste nečekali. Určitě se ale jedná o dobrý film. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Vždycky se dá začít znovu a jinak. A být mladě dospělou pro spisovatelku středních let znamená ocitnout se na rozcestníku, kdy si po rozvodu a psaní knížek pro mládež, které nejdou zrovna na dračku, sama neví, co si tak počít se životem a rezolutně odmítá být konečně dospělou. A tak se odhodlá vrátit se do zapadákova, kde vyrůstala a prožila nejlepší období s láskou ze střední, podle níž jsou si souzeni. Jenže je v tom háček. Láska ze střední je šťastně ženatý muž a otec malé dcerky. Krásná, a ne zrovna oblíbená Mavis Grayová, ho chce za každou cenu získat zpátky. Když se jí to nedaří, řeší to sklenicí alkoholu, dopisováním románové série na pokračování, do které se personifikovala a postupně zjišťuje, že zapadákov, ze kterého kdysi vypadla, je nehostinný a vnímá ji jako nevítanou a stále nepříliš oblíbenou osobu. Jak to všechno dopadne, se nehodí prozrazovat, ale přesto v konečném výsledku se film nikam příliš nedobral. O to horší, že nějak ani od počátku nevěděl, kam pořádně směřovat a do jakého žánru bude zařazen. Jako komedie mně rozhodně nepřipadal a jako psychologické drama byl pojat příliš laxně. Nemohl tedy s takovým přístupem vzniknout mimořádný film, i když se mohl opřít o výborný herecký výkon Charlize Theron, která se při té příležitosti ve filmu několikrát hodila do gala, aby se druhý den probudila zase znechucená a s kyselým výrazem v obličeji. Rozhodně tenhle film není volba mimo, když po něm sáhnete. Z mužského hlediska je nejzajímavější lepá Charlize Theron a ženy (středního věku) si v tomto netradičním filmu zřejmě najdou víc už možná proto, jak je je jejich vnímání citových vztahů a jejich nenaplnění životních osudů posazeno. Hledal jsem usilovně, ale víc než na 60%, to u mě není. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nevim, jestli je příšernější ta role, nebo samotná Charlize, ale tahle blbina s triviální zápletkou tvářící se jako intelektuální sonda do života třicátnice na životní křižovatce mě opravdu nebavila. Veletrapná scéna před koncem zasazuje poslední smrtelnou ránu, to se ti Amíci skutečně chovají a rozprávají takhle? "Common people, what´s wrong with you?" Edit: I vzhledem k tomu, že Bontonfilm plánovanou českou premiéru na 8. března zrušil, dosaďte si do rovnice další nulu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

CharlizeTheron tady byla super, což o to. JasonReitman mě ale tímhle filmem dost zklamal. Legrace to moc nebyla, spíš to bylo vážnější. Když si uvědomím, o čem ten příběh vlastně byl, tak si nevybavuju nějaký silnější komediální moment. Spíš krutou realitu a život jedné zhrzené holky, která se vrátila do reality. Charlize se prostě vrací po hodně letech domů a myslí si, že se z ní všichni poserou. Neposerou a ještě jí naloží docela slušný kotle. Otevřený konec ale naznačil, že není všem dnům konec a i přes průsery a osobní prohry se musí jít dál. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Hlavná hrdinka Mavis Gary (Charlize Theron) si v bare objedná panáka whiskey značky Maker's Mark. Vo filme Juno: Nezrelá na dieťa (2007) od rovnakej autorskej dvojky si hlavná postava od svojej hostiteľky vypýta rovnaký nápoj. (SarumanKo)
  • Scéna ve Woody baru v Minnesotě byla natáčená v New Yorku na Long Islandu. (zuza99)
  • Plemeno Mavisina psa bylo vybráno záměrně. Jedná se o pomeraniana, který se jako jediný ze psů neustále usmívá a vytváří tak protiklad k nevrlé Charlize Theron. (Brousitch)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

20.04.2012

Moc pěkně se nám poslední dobou rozjela. V Znovu a jinak podala jeden z nejlepších výkonů kariéry a brzy ji uvidíme ve dvou filmech, které patří k nejočekávanějším trhákům letošního léta – ve fantasy… (více)

Reklama

Reklama