Reklama

Reklama

Držitelka Oscara Charlize Theron si zahrála Mavis Gary, autorku literatury pro mládež a bývalou královnu krásy, která se brzy po rozvodu vrací do svého rodného městečka v Minnesotě. Chce si připomenout dny své slávy a také oživit dávný vztah se svým přítelem ze střední, který je však šťastně ženatý a právě se mu narodila dcera. Jenže návrat domů je mnohem obtížnější, než si představovala. Mavis se naštěstí spřátelí s bývalým spolužákem, který se stejně jako ona ještě nevymanil ze středoškolských dní... (Magic Box)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (327)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nevim, jestli je příšernější ta role, nebo samotná Charlize, ale tahle blbina s triviální zápletkou tvářící se jako intelektuální sonda do života třicátnice na životní křižovatce mě opravdu nebavila. Veletrapná scéna před koncem zasazuje poslední smrtelnou ránu, to se ti Amíci skutečně chovají a rozprávají takhle? "Common people, what´s wrong with you?" Edit: I vzhledem k tomu, že Bontonfilm plánovanou českou premiéru na 8. března zrušil, dosaďte si do rovnice další nulu. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Reitman trochu zklamal - na něj až moc nevýrazné. Scénář Diablo Cody není špatný, i když u ní člověk nikdy neví. Na jednu stranu je to neuvěřitelně trefný pohled na americký způsob života, což ovšem mnoho lidí u nás neocení (stigma střední školy, americký zapadákov, uniformní řetězce hotelů/občerstvení). A chtělo by to něco více než jen nastavit společnosti zrcadlo a dělat ze sebe osvíceného... bohužel tohle není dotažené do konce a je to škoda, protože Charlize Theron je skvělá a uvěříte ji každé gesto. Mohl z toho být velký film, ale výsledek je jen mírně nadprůměrný... Jo a český název zase vymýšlel nějaký jouda. ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Lepší průměr. Ale není to ani tak Reitmanova chyba, jako spíš chyba celkového námětu a scénáře. Film je totiž strašně předvídatelný a po jeho konci jsem měla dojem, jako by toho až moc zůstalo nevyřčeno. Všechny problémy Mavis totiž jen naťukne a pak nechá být. Skoro to na mě působilo jako pilotní díl k seriálu. Každopádně bylo fajn vidět Theron po delší době v nějaké zajímavější roli. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Minulé Reitmanovy filmy se mě líbily více, tento mě ovšem docela zasáhnul. Je prostě vidět že Jason umí a umí hodně. Myslím že problémy svobodných pozdních třicátníků, kteří začnou mít pocit že jim ujel vlak nešlo zachytit lépe. Já se s filmem postavami dokázal plně ztotožnit naprosto bez problému. Charlize Theron v mých očích opět o notný kousek vyrostla, přecejen takhle zvláštně odvážnou scénu rozhodně není ochotná natočit jen tak nějaká hollywoodská pipina. Absenci oscarové nominace za její výkon opět nechápu. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Jason Reitman "umí". Nie je to rana medzi oči ako jeho predchádzajúci film, ale zas raz ma dostal. Všatko stojí a padá na božskej Charlize Theron, ktorá dodáva svojej postave uveriteľnosť, psychologickú hĺbku, no predovšetkým svojou autenticitou vlastne ťahá celý film. A nesmiem zabudnúť na vynikajúci scenár- žeby si Diablo Cody spravila takú malú sebareflexiu?:) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Plemeno Mavisina psa bylo vybráno záměrně. Jedná se o pomeraniana, který se jako jediný ze psů neustále usmívá a vytváří tak protiklad k nevrlé Charlize Theron. (Brousitch)
  • Scéna ve Woody baru v Minnesotě byla natáčená v New Yorku na Long Islandu. (zuza99)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

20.04.2012

Moc pěkně se nám poslední dobou rozjela. V Znovu a jinak podala jeden z nejlepších výkonů kariéry a brzy ji uvidíme ve dvou filmech, které patří k nejočekávanějším trhákům letošního léta – ve fantasy… (více)

Reklama

Reklama