Dokumentární cyklus londýnské Thames Television připomíná všechny nejdůležitější okamžiky britské komedie. Třicet epizod vysílaných mezi lety 1995 a 2003, to je třicet nezapomenutelných postav komiků nebo komediálních herců. Každý z dílů tvoří osobitý dokument mapující život a dílo jedné britské legendy, jakými byli nebo ještě stále jsou například Terry-Thomas, Benny Hill, Eric Sykes, Kenneth Williams či Norman Wisdom. Pořad kromě oblíbených ukázek z filmů a unikátních archivních záběrů nabízí i rozhovory se samotnými herci či jejich známými, ale také s filmovými odborníky a historiky. (dopitak)
(více)Recenze (1)
Excelentní sestřih, skvělá připomínka i cenný badatelský materiál v jednom. Seriál vyniká propracovaným střihem (ukázky z filmů často i verbálně navazují na komentář). Sehnal jsem si první díl čtvrté řady, věnovaný Normanu Wisdomovi, v Británii vysílaný 25. září 1999. Sice jsem se po přečtení Normanova knižně vydaného životopisu už nedozvěděl prakticky nic nového, přesto hodnotím (jako celý pořad) velmi vysoko. ()