Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Florence je vzdělaná mladá žena, jejíž rodiče zemřeli po útoku lvů v Africe, když byla ještě dítě. Sama byla zachráněna jedním vesničanem. Po studiích se zabývá odhalováním šarlatánství a "lovením duchů", na něž nevěří. Roku 1921 přijíždí do chlapecké internátní školy, kde panuje strach kvůli duchovi, který zabil jednoho z žáků. Nejprve vše racionálně vysvětluje, avšak postupně zjišťuje, že ne všechno je tak, jak se zdá, a že ve školní budově už kdysi dávno byla. (Bolldar)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (117)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja mam tyhlety historicky duchariny zkratka rad. Pribeh je sice dalsi variace na nekoho, kdo v duchy neveri a nasledne se presune do nejakyho domu neco vyresit a dostane nalozeno, ale od tohohle zanru nic moc originalniho necekam, takze pohoda. Navic tu jsou docela kvalitni herci v cele se sympatickou Hall a film nevypada nastesti vubec lacine a ma fajn hudbu. Jsou tu ale bohuzel dva problemy. Jednak, ackoliv se dari nastolit lehce strasidelnou atmosferu, je tu docela nouze o nejaky lekacky a vetsina dramatictejsich scen je vlastne v podani vysilujici hlavni hrdinky. Druhej problem je desne natahovanej a prekombinovanej zaver, jak kdyby chtel reziser nakonec z filmu udelat neco vic, nez bylo puvodne zamysleno. Ale jinak je to docela prijemna, lehce nadprumerna ducharina. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Ten film je úžasný! Skvěle budovaná atmosféra, možná i několik atmosfér! Sympatická herečka, která navíc dobře hraje a to je v hororech dneska něco jako pětiprstá postava v Simpsonových! Zajímavě udělané vedlejší postavy! Slušné napětí! Ale co je to všechno platné, když je film od začátku do konce vykradený jak auto na okraji Chánova. Je to obrovská škoda, jsem převelice smutný až lítostivý, protože jsem měl chvílemi i husí kůži a to v rodové linii husy (ani jinou drůbež) nemám. Mrzí mě to, ale za to vykopírování snad všech úspěšných duchařin posledních let jsem neschopen udělit větší hodnocení. V každém případku ale doporučuji shlédnout. Pokud jste neviděli Sirotčinec, Šestý smysl, Ty druhé, Prince bez království, Případ č. 39 ani Frágile, tak budete z tohohle snímku na větvi. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Docela velké zklamání. Ze začátku se režisérovi sice daří budovat atmosféru a celé to spíš vypadá na detektivku s příchutí duchařiny. Jenže v půlce se cosi zlomí a celé se to začne až příliš natahovat a soustředit na hlavní hrdinku. A ta je, i přes slušnou snahu Rebeccy Hall, strašně nesympatická a vlastně je vám i jedno, co se jí stane. To je docela problém. Atmosféra se vytratí do ztracena a rádoby překvapivý twist alá Ti druzí vůbec nefunguje. Zklamání, které se nepřibližuje ani žánrově podobné Ženě v černém. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Nádherně natočená britská duchařina. Atmosféry a mrazení v zádech je tu opravdu dost. Awakening není tak úplně klasický horror, přece jen už ten název ukazuje na drama. Bavilo mě hádat, kdo vlastně za vším stojí. No nakonec to nebylo nic překvapujícího. A i když ze strany zápletky film občas pokulhává, celkové zpracování rozhodně stojí za to. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem že film budu srovnávat jako ostatní k Ti druzí a ono se není čemu moc divit on je ten film poměrně podobnej. Teda jen s tím rozdílem že má daleko horší atmosféru. Zaujal mě příběh který je sice pomalý ale svůj účel plní a moc nenudí. A rekvizity ve filmu jsou parádní a na detaily je brán velký zřetel. Co naopak bylo horší byly herci u kterých jsem neviděl ani snahu hrát. Jedná se o průměrný film který celkem překvapil ale nemám nutkání ho vidět znova. Ale mezi tima duchařinama co v poslední době je k vidění je to jednoznačně nadprůměr. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (6)

  • Malba, na níž jsou zobrazeny dvě ženy vraždící muže a která je ve filmu nazvaná chlapci jako oblíbená, se jmenuje "Zavraždění Holoferna". Pochází z roku 1612-1613 a autorkou je italská barokní malířka Artemisia Gentileschi. (Mrs.Blue)
  • Slová hymny „Be Still, My Soul“ sú slová piesne Cathariny von Schlegel (nar. 1697), v originále "Stille mein Wille, dein Jesus hilft siegen". Táto pieseň bola veľmi populárna počas 18.-20. storočia, pretože jej téma viery uprostred životných skúšok - najmä smrteľnosti a smrti priateľov a blízkych - utešovala rehoľníkov, keď často zomierali mladí ľudia. (Arsenal83)

Reklama

Reklama