Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Florence je vzdělaná mladá žena, jejíž rodiče zemřeli po útoku lvů v Africe, když byla ještě dítě. Sama byla zachráněna jedním vesničanem. Po studiích se zabývá odhalováním šarlatánství a "lovením duchů", na něž nevěří. Roku 1921 přijíždí do chlapecké internátní školy, kde panuje strach kvůli duchovi, který zabil jednoho z žáků. Nejprve vše racionálně vysvětluje, avšak postupně zjišťuje, že ne všechno je tak, jak se zdá, a že ve školní budově už kdysi dávno byla. (Bolldar)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (117)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Ale ale, copak se nám to tu vylouplo za vydařený duchařský horůrek... :-) Moc příjemné překvapení, The Awakening má zpočátku pomalejší rozjezd (avšak ani ten nemá šanci nudit), aby se to zhruba v polovině zlomilo v docela slušné duchařské běsnění. Horor s přesahem až někam k psychologickému dramatu byl přesně tím, co jsem po všech těch krvácích potřeboval vidět, protože toto má, lidi, vážně dobře napsaný scénář, dialogy nešustí papírem a člověka to zaujme na první dobrou, už jen díky krásné (trefně podzimní) atmosféře. Náladou takové menší (a méně profláklé) The Others. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

SLUNÉČKO, SLUNÉČKO, DOMŮ SPĚCHEJ. DOMEČEK SVŮJ SEŽEHNOUT NENECHEJ. ZAHYNULA MLÁĎÁTKA TVÁ, JEN JEDNO TĚ TAM ČEKÁ..... /// Rok 1921. Lovci duchů maj žně. Většinu ovšem místo strašidel straší Florence a její metody (takovej Johny Deep v sukních? – bez Burtonovskejch udělátek - samozřejmě...). Samý prdelky, ale co když se objeví nějakej pravej? Starý sídlo, chlapecká škola a klučina, co chce bejt (už několik let) na každý fotce. Film začne ,,vonět“ krásnou duchařskou atmoškou, vzdělaná Florence je tak...tak.... no že i duchové ji musej nenávidět, začíná noc a po chodbách se začíná potulovat tolik věcí (lidí). NEMĚLA BY SIS DÁT POZOR SPÍŠ NA TY ŽIVÝ? Zamkněte barák....jde do tuhýho! Husina vobčas proběhne, tempo je sympaťácký, ale pak se to tak nějak posere, tempo uvadá a rozuzlení (byť vyloženě nezklame) ničím neohromí. Škoda. Už jsem se těšil, že začnu vidět svoje vlastní duchy! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem na chlapečky. 2.) Jsem na chlapečky a na BBC. 3.) Thx za titule ,,Doublejo“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Reklama

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Průměrný hororový thriller, který má sice zajímavou zápletku, ale díky filmům jako PROKLETÝ OSTROV aj. mi už podobný styl dech nevyrazí. Příjemně na druhou stranu překvapila Rebecca Hall. THE AWAKENING je poctivý film, který má snahu překvapit. To se mu sice daří, ale chybí tomu hloubka. Díky posledním pár minutám, které vám převrátí předchozí události naruby, aby vám vmetly do tváře skutečnou pravdu, nebudu hodnotit více hvězdičkami. Do té doby jde o celkem průměrný thriller s pár duchařskými buf, baf, hů aj. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tady se zase někdo až moc koukal na Šestej Sysl.Začátek vypadal velice nadějně, hlavní hrdinka je sympatická a krásná, ve dvojici s Dominicem Westem vytváří super pár.Stylizace a výprava na jedničku.Jenže atmosféra je nulová, lekačky průměrný a čím dýl to běželo, tím víc přicházela hromada WTF momentů a scénáristického braku, bordelu, lacinosti a kýče.Pointa byla směšná a konec blbej.Našlápnuto to mělo, ale ve finále mě to unudilo k smrti.40%. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Což o to, starou dobrou, viktoriánskou duchařinou já nikdy nepohrdnu a tahle nebyla vůbec špatná. Mělo to atmosféru, charismatické herce a celkem dobrý příběh, jen to závěrečné vyústění mně tam moc neštymovalo. Ta vykrádačka starších kousků mi ani tak nevadí, u tohoto žánru neočekávám zas tak velkou invenci (čest výjimkám), ale ten přechod ze střízlivě podaného hororu na rodinné melodrama byl na můj vkus trochu velký. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (6)

  • Malba, na níž jsou zobrazeny dvě ženy vraždící muže a která je ve filmu nazvaná chlapci jako oblíbená, se jmenuje "Zavraždění Holoferna". Pochází z roku 1612-1613 a autorkou je italská barokní malířka Artemisia Gentileschi. (Mrs.Blue)
  • Keď Florence (Rebecca Hall) skúma triedu, kde sa vyskytli mnohí z duchov, na krátku chvíľu sa na tabuli za ňou objaví citát, ktorý hovorí: "They shall grow not old, as we that are left grow old." („Nezostarnú, ako starneme my, ktorí sme zostali.“) Toto je riadok z básne „For the Fallen“ od britského básnika Laurencea Binyona. Vydaná bola v roku 1914 ako óda na britských vojakov umierajúcich v prvej svetovej vojne. (Arsenal83)

Reklama

Reklama