Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dívky z města jménem Caroline, která se přestěhuje do malého městečka a zaplete se do milostného trojúhelníku s největším fešákem z fakulty a jejím učitelem ze střední, panem Andersonem a Thurstonem, jejím spolužákem a huličem. Sedmnáctiletá Caroline Wexler čelí noční můře každého dospívajícího: její ovdovělý otec se rozhodl přestěhovat z velkoměsta doprostřed pustiny. Když Caroline zjistí, že se svými novými spolužáky nemá vůbec nic společného, následuje jedinou osobu, která se stala objektem jejího zájmu – svého pohledného mladého učitele, pana Andersona. Vše vyústí v bizarní milostný trojúhelník, když se k nim připojí sladký potížista, spolužák Thurston. Nenechte si ujít tento nadčasový příběh, který doprovází vábivý indie soundtrack. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (145)

Teebo 

všechny recenze uživatele

Film, který je režijním debutem mladého, nezkušeného scénáristy, a opravdu tak i vypadá. Jako by Goldbach po svůj dosavadní život sbíral inspiraci pro několik svých filmů a nakonec všechen svůj materiál naládoval do jednoho. V první polovině nás film naladí na určitou vlnu, aby se v té druhé po prvotních náznacích definitivně proměnil v nesourodý mišmaš narušující atmosféru budovanou v úvodní části. Filmu by pomohlo více se soustředit na ústřední trojici na úkor vedlejších dějových linek, které zřejmě mají budit dojem, že i na malém městě je všechno možné, bohužel ale do filmu jako celku vůbec nezapadají a neospravedlňují divákovi svojí přítomnost (Rolly, bílé sako, ...). Vývoj jedné z hlavních postav (učitel) je vyloženě odfláknutý. Skoro bych napsal, že tu máme případ režiséra bez talentu, ale nezačínal náhodou Cameron na Piraních? ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Nejsem teenager, ale tohle se mi líbilo. Carolina mi sice svým sebevědomím lezla na nervy, ale co, každý se chce vybouřit. Měla smůlu. Narazila na dva slabochy. Hudba a kamera se povedla. Konec byl přehnaně poetický, ale po ránu mě film uvedl do zvláštní nálady :-) ()

Reklama

Dr.Manhattan 

všechny recenze uživatele

Teda, neviem či som už moc starý na takéto filmy, alebo mi niečo ušlo. No možno som mal len vysoké očakávanie kvôli hodnoteniu. Hlavná postava (Caroline Wexler) mi bola svojim správaním absolútne nesympatická, čakal som len na to, kedy jej niekto ublíži ...sklamanie, nestalo sa. A nebola tam žiadna postava s ktorou by som sa nejako aspoň trocha stotožnil. A ak áno, nebol jej venovaný dostatok času. Takže som si tento film moc neužil. Druhá hviezdička len za par svetlých momentov (ktoré keď nastali, tak som si myslel že sa to obracia k lepšiemu. Lenže nič...) ()

janeke 

všechny recenze uživatele

tento film je funguje iba ako predloha cool imidžu pre tínedžerov. obsahovú prázdnotu a scenáristickú nemohúcnosť sa snaží zakryť overenými postupmi odkukanými z iných coolových filmov pre tínedžerov. tých detí traumatizovaných v minulosti a príduvších do nového mesta a novej školy kde sa automaticky stávajú outsidermi - a to len preto, lebo sú vlastne lepší než ostatní - už tu bolo akurát dosť. ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné teenager drama. Vztahy jsou a vždycky budou tím, co budu na jednu stranu obdivovat, na stranu druhou nesnášet. A tady se ukazuje proč tomu tak mám. Je to tady pojato ze všech stran. Jasně, Národ snílků vypadá, že probírá několik příběhů. Ale dle mého názoru tomu tak ani moc není. Je to jeden ucelený děj, který má na vedlejší lince vraha. Ta hlavní linka se mi ale zatraceně líbí. A Kat Dennings? Je zajímavá. Ne krásná, ale zajímavá. Dobrá volba do takovéto role. Režie: *****; Scénář: ***; Hudba: *****; Herci: **** ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Film sa nakrúcal vo Vancouveri (Kanada). (Arsenal83)
  • Názov filmu je prebratý z albumu skupiny Sonic Youth a keďže je meno hlavnej postavy Thurston, podobne ako lídra kapely Thurstona Moorea, je zjavné, že film má čiastočne záujem vzdať hold tejto alternatívnej hudobnej skupine. (Arsenal83)
  • Když se Caroline (Kat Dennings) s Barrym (Josh Lucas) pohádá, omylem shodí hrnek s kávou na zem a ten se rozbije. V dalších záběrech je však vidět hrnek zpátky na stole a nepoškozený. (DJDVD)

Reklama

Reklama