Reklama

Reklama

Na nože!

(pořad)
Reality-TV / Soutěžní
Česko, 2010, 13x50 min

Obsahy(1)

Nová soutěžní reality show, ve které postrach všech špatných restaurací Zdeněk Pohlreich známý z pořadu ANO, ŠÉFE! spolu s majitelem pražského kulinářského institutu Romanem Vaňkem a autorkou kuchařek Evou Filipovou vyberou z profesionálů i amatérských kuchařů jeden objev, který dostane titul Superšéf a obdrží finanční prémii 1 000 000 Kč. Účast Zdeňka Pohlreicha zaručuje, že celá soutěž bude pro všechny kuchaře NA NOŽE! (Granade)

(více)

Recenze (161)

jefff 

všechny recenze uživatele

Ano šéfe bylo nápaditější a divácky jistě zajímavější. A hlavně byla první reality show, která opravdu něčím konkrétním společnosti přispěla. Na nože! je už spíše klasickou reality show, kterých jsou desítky a desítky. Důvvod proč dávám 4* je Zdeněk, který je prostě osobnost s velkým O. Po druhém díle musím říct, že mě pořad nenudí, baví a těším se na další. Ale přeci jen mi Ano šéfe imponovalo více, bylo komornejší a ne tak velkolepé a rozmáchlé, to mi Češi dle mého tolik rádi nemáme :-) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Měl jsem (mám) raději, když jede Zdeněk Pohlreich sólo. Přece jenom je s ním větší prdel a dá více vyniknout svým bohatým zkušenostem. V této kulinářské show sice tady dávám některým soutěžícím dobrou sodu, ale už to prostě nebylo ono. Navíc na to byli tři a zvláště ta ženská mi lezla na nervy. Bylo ale zajímavé sledovat, jak si „soutěžící“ poradili ve stresových situacích, páč jak bych tam asi mrdl po někom nožem a šel do řiti… ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Zatím lepší 3* (protože Pohlreich nemá tolik prostoru jako v ANO, ŠÉFE! a ti dva přicmrndávači mě spíš serou, ten plešatý satan by v klídku utáhl sám jakýkoliv pořad), uvidíme, jestli to bude z hlediska zábavy a kvality spíše stoupat nebo klesat. Možné je v podstatě obojí. __ Po skončení pořadu ponechávám původní hodnocení, jelikož si to od začátku drželo zhruba stejnou úroveň až do finále. 60 - 70 % ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Mno, nevím, asi bych byl raději Mistršéf, než Superšéf.:-) Po Nočních můrách vzal Pohlreich (či produkční tým, ale to je jedno) útokem další Ramsayův koncept - MasterChef, přimíchal něco z Hell's Kitchen a vytvořil pořad Na nože! Zatím co Na nože! je relativně civilní a umírněný pořad, MasterChef je oproti tomu vysokorozpočtová efektivní přehlídka a nerad to říkám, také o dost zábavnější. Pohlreich si jako spolu-porotce přizval další dvě kapacity z oboru gastronomie v ČR - Romana Vaňka a Evu Filipovou. Ačkoliv jsou i oba další porotci bezpochyby zajímavé osobnosti, co se týče hodnocení předkládaných jídel, většinou se dost opakovali. A tahle hra na ozvěnu začala být po čase docela stereotypní: "Vynikající..., vynikající..., vynikající..." Asi by to chtělo si ty hlášky promyslet, natrénovat - jednou říct "je to vynikající", pak "chutná mi to" a potom třeba "tohle jídlo mě baví"... Drobnost, ale bohužel esenciální. Ale to bych už chtěl asi moc po "made in pade" napodobeninách dle předloh z USA.:-) V každém případě to není ten typ pořadu, který bych musel sledovat od začátku do konce. Pokud vás též odrazuje délka a rozvleklost, ale chcete se s Na nože! seznámit, doporučuji snadný trik: podívejte se na první a prostřední díl a na finále a jste doma. Na nože! hodnotím kladně za civilní, nepřeefektovaný a s divákem méně manipulující projev. Ale atmosférou, zajímavostí a pohotovostí porotců je pořad válcován triem Ramsay, Bastianich, Elliot z MasterChef. A jak je to s tou otázkou, kterou si prostě nemůžou odpustit ani soutěžící Na nože! - lépe vaří muži nebo ženy? Odpověď poroty: Vítěznou cenu si odnese muž. A cenu sympatie si diváci vyesemeskují pro ženu.:-) ()

Marwinek 

všechny recenze uživatele

Nedokoukatelný první díl. Zbytečná póza a dramatizace, jako by šlo o popravu náhodně vybraných dětí. A nevím proč, ale prostě sledovat 40 nebo kolik lidí jak krájí cibuli a po reklamě prej snad i mrkev!!! No to teda ne, šéfe :-) I druhý díl se dal vydržet jen do první reklamní pauzy. Tohle tedy není můj šálek vývaru :-( ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Pořad vychází z původního formátu Hell´s Kitchen, který se vysílal ve Velké Británii od roku 2004. (Pitrsss)
  • Táto šou sa inšpirovala okrem iného aj pôvodným formátom MasterChef. Prvé fázy súťaže prebiehajú podobne, napríklad kuchári sú testovaní na základy vo varení, takisto aj porotcovia sú traja. Zvyšné fázy a finále prebieha ako v Hell's Kitchen. (Piri)

Reklama

Reklama