Reklama

Reklama

Novinka Roba Zombieho nás zavede do současného Salemu, jehož obyvatele navštíví démonický, 300 let starý sabat čarodějnic. Jak sladká bude pomsta za kruté masové upalování z konce 17. století? (ČSFD.cz)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

THE LORDS OF SALEM je film jen velmi nesnadno uchopitelný (a pro jedinou projekci až příliš hutný), což dokazují i některé zdejší komentáře (např. JASM by měl odložit popcorn a začít film opravdu sledovat a nejen konzumovat – ale uznávám, že podle traileru to jako samoúčelná sračka vypadalo, tak proč to měnit (a koukám, že D. má větší vliv než já :(..)). Příběh samotný není zase tak složitý, možná kdybych měl více načtený Nový zákon nebo snad i něco dalšího (? – v otázkách satanismu jsem totálně nevzdělaný), bylo by mi to jasné hned, a možná jsem se svým „pseudo-vykupitelským“ pohledem (kterého podrobnosti si zatím – do několika dalších projekcí - nechám pro sebe) úplně mimo. Potvrzuji, že vizuál je zcela dokonalý, stejně tak stránka zvuková/hudební, která dělá polovinu filmu. Jak píše Bloody13, je to trochu návrat ke kořenům, LoS mi v něčem připomíná nejlepší a nejoriginálnější (otázka, zda to teď bude ještě platit) Zombieho dílo, avšak s tím, že Dům tisíce mrtvol má příběh zcela primitivní a je založený na audiovizuální stylizaci. Zatímco LoS má něco navíc a rozhodně bych ho neodsuzoval jako film prázdný, o ničem, natož snad nějak nesourodý (výtka typu „sbírka hezkých nesouvislých scén“) – je jen mnohem hlubší (odlišný?), než jak jsme od Zombieho zvyklí, což mu možná podrazí nohy, protože jeho fanoušci zřejmě chtějí především neoriginální brutalitu ve stylu splachovacích Devils Rejects. A třeba jsem jen podlehl atmosféře (slušivému kabátku) a vážně chci z toho ničeho něco vycucat. Nehledám v tom poselství ale význam celku. tj. propletenost příběhu s tím oslavovaným (a nikoli samoúčelným) audiovizuálem (ale ani neříkám, že bez toho film nemůže fungovat). A argumentovat větou, že "nemá cenu nad tím přemýšlet" - no tak v tom případě němelo ani cenu psát takový komentář. Po špatném traileru velké překvapení. Hodnocení zcela provizorní, po další projekci očekávám pohyb (možný oběma směry, ale snad spíš nahoru). ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Navzdory tomu, jak se Lords of Salem tvářili, vypustil Zombie klasický satanský horor, který jako by vypadl z toho nejlepšího, co nabízely '70 a '80. S příběhem, jenž nemá nečekaná zákoutí, s postavami, které svým jednáním citují své druhy z minulých let, nádhernou, minimalistickou kamerou a pomalým tempem děsu "někde za rohem". Zombie si filmem trousí drobné vizuální i dějové odkazy na to nejlepší, co minižánr nabízí, především Rosemary má děťátko a Vymítače ďábla - nebo jsem měl alespoň ten dojem, nikdy mi nepřišel příliš doslovný a mohlo jít stejnou měrou o můj klam, jako Zombieho um. Už ale jen to, že mi podobné filmy skákaly při sledování v hlavě a neměl jsem pocit, že sleduji jejich vykrádaní či levné citování, s tím, jak dokáže režisér s málem efektivně strašit a melancholicky deprimovat, ho řadím na svůj žebříček toho nej, co lze v historii filmů s obráceným křížem najít. Jo a - samozřejmě, že zvukově to je opět stejná slast jako vždy. __ Vidím to tak, že časem se hodnocení asi ještě pohne. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Rouhající hudba zní v mé mysli a dohnala mě k šílenství. Heidi (Sheri Moon Zombie) má celou ložnici vytapetovanou náměty z filmu "Cesta na Měsíc" z roku 1902. Na tomto příběhu mi vadí, že velká část se odehrává ve snové sekvenci a když se něco děje, převážně se konkrétní osoba prostě probudí. Ničí to koncentraci a člověk (divák) pak opomene na podstatu příběhu ze Salemu. Párkrát jsem se leknul, ale šlo spíše o vnímání zesílené hudby v místech, kde se máte leknout. Příběh, ten surový, je napínavý a podpořený dobrou hudbou. Hlavní hrdinka Heidi, kterou hraje manželka Roba Zombiho, Sheri Moon Zombie je prostě krásná ženská a divákovi je jí líto ikdyž tuší, že s tím nic nedokáže změnit. CITÁT - Šlapeme po kříži, pliveme na knihu lží........ Okolo 84 minuty má Heidi na sobě tričko s hlavou Roba Zombieho. Fotografie na obalu DVD,kde má Heidi bíle namalovaný obličej s černým znakem je ve filmu vidět pouhých dvacet vteřin. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Obskurní a vizuálně halucinogenně zpracovaný horor, jak by se od Zombieho dalo čekat. Bohužel film směřuje od nikud nikam, jen spousta indícií a polovičatých náznaků, řek bych až s Trierovskou (ta atmosféra je protě úplně stejná) škodolibostí a náznaky hnusu. Nadějně rozjeto, ale neodnes jsem si z toho vůbec nic. Takže pokud dávám za 3, tak ještě hodně nadsazuju a to spíš proto, že jsem tenhle trip moc nepochopil... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jo, tyhle satansko-démonické horrory, to je můj šálek kávy. A Zombie mi přesně kápl do noty. Pravda, ten konec jsem pobíral trochu déle, ale nakonec pobral a došel k tomu, že je to výborný závěr celého odvyprávěného příběhu. Zombie docela ujel na vizuální stránce filmu, čímž si tu a tam docela vypomohl tam, kde ztrácel dech s příběhem, ale nakonec je to jen dobře. Ale i ten příhěh je fajn. A k tomu výborná hudba, natolik výborná, že jsem po hodně dlouhé době sjel i závěrečné titulky a to moc často nedělám. Chci soundtrack. Já Zombieho docela můžu a byť jsem po shlédnutí traileru očekával trošku něco jiného, rozhodně nejsem zklamaný. Ba právě naopak. Za mě naprostá spokojenost. Naprostá natolik, že mě svrbí prst abych tam přihodil i tu poslední hvězdičku. Uznávám ale, že, jak je tady často zmiňováno, asi to není film jen na jedno podívání. Tohle chce asi více chvil ztrávených společně. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (18)

  • Richard Lynch na roli reverenda Johna Hawthornea nedělal konkurz. (hladass)
  • Meg Foster přirovnala spolupráci s Robem Zombiem k procházce labyrintem. (hladass)
  • Kniha „The End of The American Witch“, která se ve filmu objevuje, je odkazem na písničku „American Witch“ od režiséra a scenáristy tohoto filmu Roba Zombieho. (Dombzila)

Reklama

Reklama