Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po newyorské ulici jde stařík s dlouhým bílým vousem. Aranžéra ve výkladu upozorní na špatné pořadí sobů ve vánočním spřežení. V průvodu potká opilého Santa Clause a znepokojen jeho stavem převezme s velkým úspěchem jeho místo. Tak se Kriss Kringle z domova pro přestárlé stane reklamní atrakcí obchodu s hračkami. Jeho úspěch spočívá v tom, že je opravdovým Santou, jak to také všem bez váhání sděluje. Někdo mu rád věří, někdo ne. Neurotický psycholog jej chce nechat zavřít do ústavu a tak se tím, zda je opravdu Santou začne se vší vážností a s velkou publicitou zabývat soud. Krissi Kringlovi však jde hlavně o to, aby mu uvěřila malá Susan a její racionální maminka, která se zklamaná životem vzdala fantazie a víry v možnost splnění přání. (Qasa)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Výborná vánoční klasika, navíc na 40. léta mi přijde neskutečně nadčasová. Nedávno jsem viděla její předělávku z roku 1994, která je stejně tak dobrá a neméně kouzelná. Základní příběh je v obou případech stejný, ale filmy se liší v některých detailech. Konečné rozřešení u soudu a pocit trochu větší „bezradnosti“, který tomu předchází, mi popravdě u novější verze vyhovoval o malinko více, ale i tohle má něco do sebe a vlastně jsem byla ráda, že obě verze nejsou totožné. Mile překvapila i Natalie Wood v dětské roli (tedy pozdější Maria z West Side Story). ~(4,2)~ ()

Devitka 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejlepších vánočních filmů vůbec, takže bezkonkurenčních 5*. Film sice není o našem Ježíškovi (ačkoliv v tomhle případě na tom až tak nezáleží), ale dokazování u něčeho tak pozemského, jako je soud, že něco tak nadpozemského, jako je Santa Klaus, existuje, mě dostalo. I po tolika letech ta vánoční atmosféra z filmu přímo sálá a "černobílá" vše výborně dokresluje. Jsem unešen :-) ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $2,650,000Tržby Celosvetovo $-║ Rovnako pôsobivé ako remake z 1994, film má svoje čaro krútiace sa hlavne okolo slovíčka "believe - veriť" týkajúce sa uverenia v atmosféru skutočných Vianoc a samotného Santa Clausa. /80%/ ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Příjemně obsazená a milá story o pravém či nepravém Santovi. Tu pohodu a náladu to má, ale zas tak převratného vánočního filmu jsem se nedočkal. Viděl jsem i novější adaptace a tahle má ale asi největší kouzlo, to zase jo. John Payne vypadá jako černobílá verze Kevina Spaceyho, ta podoba je neuvěřitelná a Natalie Wood je roztomilost sama. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

To že černobílí starý snímek může být špatný na vánoce tenhle snímek hravě vyvrací. Amotsféra a vztahy mezi lidmi přímo vystihují vánoční povahy lidí před vánoci. Rozhodně jeden z nejlepších a podle hodnocení opomíjených filmů, kde ho hravě drtí např. Grinch, který je klasická americká rychlo splachovací komedie. Tohle zůstane ve vás trošku déle. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (17)

  • Snímek obsadil v žebříčku nejlepších fantasy filmů, který sestavil roku 2008 Americký filmový institut, 5. místo. (TheDude)
  • Do soudní síně přinesou celkem 21 pytlů. (Kulmon)

Reklama

Reklama