Laputa: Nebeský zámek

• Česko Laputa: Zámek v oblacích (více)
Trailer

Chlapec z hornického městečka a dívka, jejíž původ je zahalen tajemstvím, jsou zataženi do honby za pokladem ukrytým v bájném létajícím městě Laputa. Během krkolomných dobrodružství, razantních honiček i dechberoucích odhalení musejí čelit nejen hamižným vzdušným pirátům, ale také armádě a tajným agentům. Celosvětově uznávaný režisér a scenárista Hajao Mijazaki do snímku promítl svou fascinaci létáním, vášeň pro klasickou evropskou dobrodružnou prózu a pro fascinující epochu konce 19. století, která s sebou přinesla rozmach letectví a vzducholodí. Díky těmto vlivům se Laputa: Nebeský zámek vyznačuje výrazně evropským, až verneovským nádechem, ale současně si uchovává kvality charakteristické pro produkci Studia Ghibli i japonskou animaci obecně. (Aerofilms)

(více)

Trailer

Fr

ŠTĚSTÍ, KTERÉ VZÁCNÉ KAMENY LIDEM DÁVAJÍ, SE MŮŽE OBRÁTIT V NEŠTĚSTÍ..... /// Když ,,spadne z oblakov“ ženská (dobře holka. Malá…), smrdí to průserem nejen na Slovači. V Japonsku se k vládě přidávaj ještě piráti (anonymus?), páč tahle holka je klíčem k Laputě, ukryté tam někde za mraky…. Když anime, tak kvůli příběhu. Tady to je trochu dlouhá pohádka o záchraně mimozemský země před idiotama. Poselství jasný, ale Zámek v oblacích mě nadchnul (opakuju: nadchnul!!) mnohem víc. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Před lety nám na pole (z vrchu) spadl robot. A teď kolem začala levitovat nějaká holka. 2.) Po moci toužím víc, jak po dobrým srdci. 3.) Thx za titule ,,Unbre“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

lamps

Mijazaki se v té době asi hodně díval na americké akční filmy- jak jinak si také vysvětlit tu všudypřítomnou akci, střílení, výbuchy a bojové vzducholodě? Ne, to prostě zase naplno zapracovala jedna bohatá a nevyčerpatelná fantazie, která hravě a zábavně pojme za své cokoli od pohádky o jedné vyvolené dívce až po špionáž s armádou a tajnými agenty. Určitě se nejdená o vrchol Mijazakiho tvorby a jinak výborný scénář trochu postrádá to fantasy kouzlo Cesty do fantazie nebo Mononoke, ale bezpochyby jde stále o jedno z jeho nejvtipnějších a divácky nejpřijatelnějších děl. 85% ()

sheen

Asie opět válí a zbytek světa tiše závidí. Náročné 3D animace? Hvězdné dabérské esa? Velká studia?....k čemu...21.1.2017 Si dovolím doplnit příspěvek. Viděno na velkém plátně v originále na Mijazakiho festivalu v kině Bio Oko, naprosto strhující zážitek a obrovská FANTAZIE! [Mijazakiho festival Bio Oko] ()

tomeek

Kromě klasicky výborné Miyazakiho režie musím pochválit HLAVNĚ animátory, protože to, co odvádí v každém jeho filmu, jsou nadlidské výkony!!! Skvělý příběh, letové pasáže opět smrtící - to člověk i přehlédne, že všichni zase vypadají stejně jako v jiných filmech :) Osmero bratrů je výborný komediální prvek :D Ubrat 10-15 minut na stopáži a je to 5* jak vyšitých! ()

Zíza

Dílčí prvky jsou skvělé - hudba, prostředí. Nápad mi přišel naťuklý, nikoliv ovšem špatný. Prostě pohádka od Miyazakiho. Dohromady mi to ovšem skřípalo. Nesedlo mi to. Ovšem konec a po něm hned titulky mi v duši rozprostřely krásný mír - zřejmě za to může především hudební složka. Lepší 3*. Ale určitě doporučím každému, kdo má rád Miyazakiho nebo kreslené miloučké pohádky nebo nejlépe obojí dohromady. Edit.: 26. 1. 2017 - viděno v kině po pěti a půl letech... očividně mě to bavilo víc než prve, a proto zvyšuji hodnocení. Byla to legrace, hodně to připomínalo svou lehkostí a běháním Lupina. Možná bych tomu dala o 10-20 minut míň. Ale je v tom hodně ukryto. Alespoň tentokrát jsem v tom hodně viděla. ()

• Vzhľad Laputy bol inšpirovaný Paronella Parkom v Austrálii. (Motinski)
  • Ve filmu bylo použito 381 barev. (HellFire)
  • Jelikož je Hajao Mijazaki fanouškem německých válečných zbraní, jsou všechny uniformy, zbraně a vozidla mixem německých a britských návrhů. (HellFire)

Související novinky

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

06.11.2023

V sobotu 11. listopadu začne 10. ročník festivalu Malé oči. Malí diváci a jejich rodiče se mohou o víkendu vydat na podivuhodná dobrodružství v pražských kinech Aero a Bio Oko. Během listopadu a… (více)