Ruben FleischerKamera:
Jung-hoon JungHudba:
Ramin DjawadiHrají:
Tom Holland, Mark Wahlberg, Sophia Ali, Antonio Banderas, Tati Gabrielle, Steven Waddington, Manuel de Blas, Rudy Pankow, Pilou Asbæk, Alana Boden (více)VOD (4)
Potomek slavného hledače pokladů sira Francise Drakea, Nathan Drake, konečně našel stopu k prokleté zlaté sošce ze Zlatého města v El Doradu. Když se však vydá na cestu, za zády se mu náhle objeví zakeřní konkurenti. (Falcon)
Po ohlášení mladého Drakea (jehož pasáže ve hře patří mezi ty jednoznačně nejnudnější a nezajímavé) a prvním traileru jsem očekával další adaptační odpad. A nakonec jsem dostal něco na úrovni lepších Lovců pokladu s Cagem ... film celkem pěkně odsýpá, nemá vyloženě moc hluchých míst a závěrečná akční scéna na lodích je hodně fajn (a asi jediná scéná, která není ukradená z nějakého dílu této videoherní série). Pokud se natočí dvojka, na kterou se odkazuje v titulcích, tak určitě do kina znovu půjdu. ()
// V posledních týdnech jsem se začal fakt těšit, že dostanu aspoň zábavný dobrodružný blockbuster s výbornou buddy chemií, ďábelským záporákem a přepálenou akcí ve stylu her. Povedlo se jen to poslední, a to navíc v dosti skromném množství, protože dvě sekvence na dvouhodinovou stopáž je poměrně málo. Holland coby mladý Drake se snaží, příliš ukecaný scénář, co neustále vše polopaticky vysvětluje, bezcharakterní Sully s tváří mírně otráveného Wahlberga a líná, utahaná výplň kolem, mu ale podrážejí nohy natolik, že i přes veškerou moji snahu si to užít, to nakonec tak úplně nešlo. Dvojku od lepšího režiséra bych si ale z fleku dal hned, ne že ne. 6/10 ()
Lovci pokladů 3. Většinu času tak generické, ohrané, bezkrevné, nezábavné a digi, že tu chybí jen Rock. Co odflákl scenárista, mohli jakžtakž napravit režisér a herci, ale nestalo se. Wahlbergova postava i hraní na pěst, o nějaké buddy chemii nebo vtipných slovních výměnách mezi ním a aspoň se snažícím Hollandem nemůže být řeč a Banderas sem přišel jen předvést svůj přízvuk. Nebýt ucházející akce s letadlem a finále s létajícími loděmi, vrazil bych tomu odpad. ()
Taký mix Indyho, Lovcov pokladov, alebo Tom Raidera. Každý s týchto filmov ma bavil a takéto dobrodružné jazdy mám rád. Hru som síce nehral, ale to ani nie je nutné. Príbeh je taká klasika o stratenom poklade, akcie je dosť. Je zábavná a pekne natočená (kamera, strih). nechýba je nápad, dobre prostredie plné podzemných chodieb, pavučín, či exotických miest. Casting je sympaticky a duo Holland a Wahlberg ma dosť bavili, škoda Antonia, bez neho ma to už toľko nebavilo. Dĺžka filmu akurát, nenudil som sa, celkom dobre to plynulo, pri tom príbehu, vtipoch, či akcii. Záver je trošku prehnaný a na finále sa dobre pozerá, ale mohlo to byť menej pritiahnuté za vlasy. Tak či tak, teším sa na dvojku. P.S.: nezabúdajte na scénu za titulkami. 75% - 4* ()
Pro fanoušky herní série to není skoro vůbec. Holland potvrdil, že obleček Spider-Mana ani s pověstným prstenem na krku nesetřese, Wahlberg by možná fungoval, kdyby ze Sullyho nebyl extrémně nesympatický sobec a Ali má své kouzlo, ale Chloe to není. Akce je sice velkolepá, ale nezajímavá. Tolik možností a tak nenápaditý výsledek. Neříkám, že to nemá měřítko. Ale choreografie je slabá a kaskadérské kousky okatě digitální (taková série Mission: Impossible na několika podobě vystavěných akčních scénách ukázala podstatně víc). Nemluvě o dost nenápaditém hledání pokladů (do tajné místnosti pod ulicemi města je v podstatě vidět kanálem) a zkratkovitě suchém opisování známého (aukce). Nicméně ani v pozici dobrodružného akčňáku o hledání pokladů to v mých očích moc nefunguje. Interakce mezi postavami toporná, obecně mi nepřijde Holland moc uvěřitelný a příběh nenabízí nic zajímavého. O naprosto nevyužitém Banderasovi nemluvě. Je ale fér uznat, že v rámci adaptací herních hitů je to pořád ta lepší varianta, protože jsou aspoň na ní vidět peníze. Ale to je tak zhruba všechno. Pokud jde o faktor zábavy, jsou i stařičtí Lovci pokladů výživnější. 50 % ()
- Zachary Levi měl zájem hrát roli Nathana Drakea v případě, že by to s Tomem Hollandem nevyšlo. (ČSFD)
- Film si vzal najväčšiu inšpiráciu práve zo štvrtého pokračovania hry ("Uncharted 4: A Thief´s End"). Je to Hollandova (Nathan Drake) najobľúbenejšia hra zo série. (belinko)
- Ještě než byl Mark Wahlberg obsazen do role Sullyho, měl původně ztvárňovat hlavní postavu Nathana Drakea. (mokki5)