Reklama

Reklama

Nesvatbov

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Srdce si nedá poroučet.  Starosta středně velké vesnice se snaží dát dohromady třicátníky, kteří zbyli na ocet. Slovenská vesnice Zemplínske Hámre pomalu ale jistě vymírá. Její starosta, generál ve výslužbě, se ale nechce vzdát. Ke svému boji s třicátnickou samotou používá různé prostředky: nabízí nemalou finanční odměnu za každé nově narozené dítě, nabádá místní rozhlasem k plození dětí a nakonec uspořádá seznamovací večírek pro „nezavrabčené“. Najdou si naši hrdinové konečně životní partnery? Sociální inženýrství 21. století v situačním dokumentárním filmu Eriky Hníkové, který výběrem tématu a způsobem zpracovaní navazuje na předchozí úspěšné snímky ŽENY PRO MĚNY a SEJDEME SE V EUROCAMPU. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

tereza_p 

všechny recenze uživatele

LFŠ 2011: Dokument o praštěném starostovi a singles, kteří vlastně singles v pravém slova smyslu vůbec nejsou, ale jsou to lidi, kterým se holt zatím nepoštěstilo oženit se či vdát. Pro mě poměrně povrchní zpracování, u kterého navíc vlastně ani nevím, co nám chtěla režisérka sdělit, jestli tedy vůbec něco chtěla. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Schíza. Na jednej strane za štyri traktory skutočne vtipných, trápnych až WTF situácií made by life, na druhej to schytávajú jednoduchí a v podstate veľmi smutní ľudia. Celému tomu nasadzuje korunu pán generál trolldad kazateľ riaditeľ marsu. Originálna téma, ktorá by potrebovala asi 10 hodinovú stopáž, aby to nebolo len sympatické korčulovanie po občas hrbolatom ľade. Festivalové publikum výslednému dojmu dosť pomáha. 80% ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Tak zaprvé: jsem ráda, že nemusím žít v obci Zemlínske Hámre, protože ten starosta a jeho kulturní referentka... to je teda fakt něco. Pokud jde o dokument samotný, zachycuje nový trend "single generation", který se pomalu dostává ze západní Evropy i do našich zemí. Erika Hníková zachycuje tradiční pohled starší generace, která vidí smysl života v plození dětí. Chápu, že názory starosty na tyhle věci (zejména jeho proslov na tom mejdanu) jsou lákavé a líbivé (a přehnané), ale postrádám nějaký hlubší pohled do názorů těch singlů, o kterých hlavně měl být tenhle dokument. Proč nikoho nemají? Nechtějí, nebo nemůžou nikoho sehnat? Jsou spokojení s tím, co mají, anebo ne? Zkrátka je to jen dokument o přístupu jednoho starosty a chybí pohled druhé strany, leč se o to autorka snaží. Marně. V důsledku toho lze tento dokument, který jen klouže po povrchu a nesnaží se nic analyzovat, hodnotit pouze jako průměrný, protože je nedotažený do konce. ()

greetchen 

všechny recenze uživatele

Podle mě byl tenhle dokument dobrý proto, že jsem se u něj zasmála, ale přitom jsem z kina odcházela a zkoumaná problematika mi tak trochu vrtala hlavou. Potud chvála autorce Erice Hníkové. Jinak ale musím uznat, že to nejlepší, co ona pro úspěch filmu udělala, bylo to, že našla starostu vesnice Zemplínske Hámre, který se dost bizardně snaží zalidnit svou vymírající vesnici. Pro místní singly nad třicet musí být pan starosta doslova noční můrou, pro filmového diváka je ovšem hodně zajímavou figurkou. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Neškodí čas od času z DiCapriových snů, věčného kolotoče sitcomů a lá The Big Bang Theory a intelektuálních cvičení typu Nevinnost odskočit si do zapadlé slovenské vesnice, kde řeší problémy vskutku reálné, až přízemní :-) Uklidňující, místy až relaxační tempo tak trochu vypovídá i o tepu života Hamer, které, s prominutím, z místního pohledu vypadá místy až děsivě....zapomenutě....osaměle....jako ti staří mládenci.... ()

Galerie (5)

Související novinky

Reklama

Reklama