Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Starověká kletba ožívá. Laskavá legenda z odvrácené strany. Svatého Mikuláše zná snad každý! Rok co rok se děti těší na hodného dědouška v červeném hávu, který rozdává sladkosti. Ovšem jen hrstka zasvěcených ví o tajemství přísně střeženém církví a vládou, že Mikuláš byl ve skutečnosti kacíř a masový vrah. Vlivem pradávné kletby se navíc každého 5. prosince, když je měsíc v úplňku, vrací ze záhrobí a s bandou věrných zlotřilců pořádá krvavý hon. Policista Goert, kterému v dětství Mikuláš vyvraždil rodinu, se snaží dalšímu krveprolití zabránit. Jenže nikdo mu nevěří... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Promhraná možnost natočení filmu, po jehož zhlédnutí budou vaše děti zvracet hrůzou ne z čerta, nýbrž z Mikuláše. Výše zmíněný se totiž na obrazovce zas tak často nevyskytuje (a když už tak učiní, příliš se nečiní), zato scén, při jejichž sledování se mi na mysl vtírala slova "vata, nuda, moc zbytečných řečí" tam bylo až moc. Škoda, pěkný začátek sliboval mnohé a slibům jaksi nedostál. Nicméně, pokud by režisér měl v úmyslu natáčet druhý díl ve stylu 'historického' úvodu (řádění Mikuláše ve středověku bych ocenilo velice velmi), udělal by mi celkem radost. PS: to je krucinál vážně tak těžké opatřit film kromě příšerného dabingu i titulky? Samozřejmě, není tak úplně nepravděpodobné, že by byly taktéž příšerné (proč rozmazlovat platící blbce kvalitou, že ano), ovšem alespoň bych nemusela přetrpět ty hrozné hlasy. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

JO-HO-HO, Mikuláš náš dobrodinec je tu! A má pekne zatočenú palicu, aby mohol pekne oddeľovať hlavičky od tiel. A má aj armádu zoškvarených pomocníkov, ktorý sa veľmi snažia, aby sa svojmu pánovi a jeho vražednému talentu vyrovnali. Európska šialenosť, ktorá robí našej kontinentálnej hororovej produkcii dobré meno. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mikuláš ztratil plášť, Mikuláška sukni, hledali, nenašli, byli oba smutní. A já byl smutný s nima /víc než obvykle/, protože z nadějně vyhlížejícího snímku se vyklubal velmi nudný slasher, který se může pochlubit maximálně tak netradičním záporákem. Pobaví či postraší jenom pár jednotlivých scén (napočítal jsem všehovšudy čtyři), ale jako celek se snímek topí v záplavě nudných dialogů a slasherových klišé. Promarněná šance, ultimátní hororové béčko s Mikulášem v hlavní roli si dokážu představit velmi lehce, takováto sterilní filmařina ale rozhodně nemohla být cestou k němu. Koukněte se radši na Rare Exports. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

V Holandsku se ozlombrko hulí ušlechtilé traviny, pročež tady si nejsem záměrem tvůrců zcela jist. Výsledek jejich smažení tomu odpovídá. Po shlédnutí Rare Exports někoho napadlo, že po Santovi je další kandidát na zabijáckou mrchu bodrý tlusťoch s nůší a přáteli na nejvyšších i nejnižších místech. Dáme mu pěknou berlu k zabíjení, kterou mu bude závidět i frontman každé blackmetalové smečky, nějaké ty pohůnky a necháme tomu volný průběh. Všechno špatně. O dva špeky dál to mohlo i bavit. Takhle, satanžel, vítězí na celé čáře norský, lidožravý Santa. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

V podstatě stejné jako Ďábelský santa jen místo santy tady řádí Mikuláš se svýma pomocníkama a nutno dodat,že jim to jde opravdu dobře. V podstatě se jedná o mix hororu a akčního filmu z nichž stoprocentně nefunguje ani jedno, ale to zas tolik nevadí. V tomto případě jde jednoznačně o zábavu a já se zatraceně dobře bavil a pár nudnějších pasáží mi celkový dojem z filmu nemůže zkazit. No řekněte kde jinde můžete vidět Mikuláše jak jezdí na koni po střechách a prolejvá hektolitry krve bez zábran no a k tomu všemu jeho maska je dost dobrá. Rozhodně slušná zábava na dlouhej večer a o to jde především takže palec určitě nahoru a jděte do toho, protože si to určitě užijete. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama