Reklama

Reklama

Žena

(festivalový název)
  • USA The Woman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Chris, úspěšný právník a otec rodiny, jednoho dne objeví v lese divokou kanibalku. Chris neváhá a kanibalku sleduje a poté ji unese k sobě domů, kde z ní hodlá učinit civilizovaného člověka. Chris přesvědčí svou ženu a děti, aby to bylo jejich malé tajemství a nikdo z okolí se o tom nedozvěděl. Brzy se chování Chrise dramaticky změní a situace s kanibalkou jde zcela mimo kontrolu. (Dlee)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Parádní hororový drama, který ve svém celku vyzní zcela jinak, než to původně vypadá. Tyhle krutý a bizardní rodinný dramata mám vcelku rád. A tady je rodinka opravdu k pohledání. Tatínek je fakt "frajer" a rodinu si vede tak nějak po svém. To, že uloví v lese holku-kanibalku je už jen taková třešnička na dortu ... Chladný, drsný, hnusný, napínavý, extrémní psychyckej teror a excelentně vygradovaný finále!! "Gore orgie" moc nečekejte (i když jsou), tohle je hlavně totální psycho, než nějaká řezničina. Kdo nepobere, jeho chyba ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Plně souhlasím s kolegy. Snímek nestráví všichni diváci stejně, tudíž se dá pochopit jakékoliv hodnocení. The Woman je artové cosi, jenž nahlodává některé sociální problémy, nahlíží do "obyčejné americké rodiny" a ke konci se zvrhává do neortodoxního exploitačního masakru. Velmi důležitou roli má zde zvukový doprovod, a je jedno, jestli v podobě rockové hudby nebo rušivých pazvuků. Všechny hlavní postavy mají své pevné místo, i když k většině z nich si vypěstujete zdravou nenávist. Proto závěrečných 10 minut působí jako nutná očista. V jedné z rolí opět režisérova oblíbenkyně Angela Bettis. ()

Reklama

oli.G 

všechny recenze uživatele

Originalna indie horrorova drama o civilizovanej rodinke, dobre ukryta pod beckovym plagatom a priemernymi percentami. Neprijemny pocit celu dobu buduje vyborne zvladnuta, osobita rezia, ktora sa az do sameho zaveru zaobide bez explicitnych nechutnosti. Zasol som nad tym, ze chvilami pozeram Martyrs ci Funny Games, chvilu zase Skins. May som absolutne nepochopil, ale po tomto klikam follow na McKeeho. ()

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Rodinku,, na drogách " preberie z eufórie sexy kanibalka. Neviem, ale je to dosť chaotický film. Niečomu rozumiete a potom zase nie. Celý film sú postavy ako keby mimo reality a vnímajú iný svet ako ten, v ktorom žijú. Otec rodiny bol spočiatku normálny, no až potom sa ukázalo, aký je to sadista a najmä voči ženám. Možno aj preto boli všetci takí zblbnutí. Prežili len dve sestry. Prečo? Súdiac podľa toho, že naša sexy kanibalka a kanibalka v psej voliére sú asi sestry. Ťažko povedať. Ako hovorím, tento film je dosť chaotický. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Pohřbít takhle nádherně antišovinistický námět tak uzívanou a snad ve všech ohledech chybující režií je výkon. Například pokud někdo při projekci poslouchá za dveřma, tak nemůže mít pocit, že se díváte na film, ale na sestřih ze setkání maturitního ročníku taneční školy ze 60. let, protože film sází jeden oldies song za druhym, což se hodí jak šlehačka k chilli con carne. Setkání z hlavní ženou proběhne ve slow motion, kde si holčina frajersky nasazuje kabátek z kůže (?) a prakticky to i s hudebím podkresem vypadá naprosto stejně, jako když nás Bay seznamoval s Megan Fox. Těch styčných bodů je tam víc - divoká slečna zde sice má podpaží holé tak, že by mohla brát vedlejšáky v reklamách na wilkinsona, nicméně film se nás nenamáhá seznámit s tou srnkou, co jí ty chloupky vykousává. Střih mezi scénama je prakticky neustále řešený prolínačkou, což je imho taky už dost pasé záležitost a téměř nikdo v tom filmu neumí hrát. Vrcholem jsou absolutně nepochopitelné postavy dvou učitelek, které nejenom, že vypadají obě tak na 17, ale jejich význam ve filmu je minimální a naprosto vytrhávají svými problémy z děje. Herec Sean Bridgers jako nevyslovená parodie na Colina Firtha dělá všechno pro to, abyste ten film nebrali vážně a poslední etapou je násilí, které tu není. Respektive chtělo by být, ale zrovna, když se děje, tak někdo posune kameru tak, abychom si mohli všechno domejšlet.. jak v nových Seagalovkách. Co zůstává? Ten skvělý námět, silné finále a hlavně naprosto famozní scéna manželské facky, která v momentálním kontextu je tím nejlepším, co jsem za dlouhou dobu viděl. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

  • Chris Cleek (Sean Bridgers) opakovane používa slovo "anoftalmia", čím odkazuje na jednu z jeho dcér, ktorá trpí touto vrodenou absenciou oka. (DJ Rocco iNc)

Reklama

Reklama