Reklama

Reklama

Případ Kim Bok-Nam

(festivalový název)
  • Jižní Korea Kim Bok-nam salinsageonui jeonmal (více)
Trailer

Obsahy(1)

Málokteří lidé si uvědomí jak hluboko mohou zasáhnout do životů druhých svou apatií, sobeckostí a přehlížením. Thiller korejského režiséra Chul-soo Yanga vykresluje přetrvávající propastné rozdíly nejen v životní úrovni, ale především v myšlení a v uspořádání hierarchických vazeb mezi obyvateli velkoměst a zapadlých vesnic. Kamarádky z dětství, Hae-won a Bok-nam, jsou představitelkami oněch od sebe vzdálených světů. Svobodná, krásná, nezávislá ale velmi sobecká a bezcitná Hae-won přijíždí strávit dovolenou na ostrov, kam často jezdila v dětství za svými prarodiči. Svým „protipólem“, místní dívkou a kamarádkou z dětství Bok-nam vlastně opovrhuje. Nechápe, proč se nesnaží změnit svůj život vdané ženy a matky, která se však kromě manžela a své dcerky musí starat o zbytek vesnice, tvrdě pracovat na poli, starat se o včely a plnit i další nestandardní požadavky místních obyvatel. Bok-nam ale o lepším životě pro sebe a především pro svou dceru sní už dávno. Příjezd Hae-won v ní opět vzbudí naději na útěk z otrockého sevření. Bohužel, chování Hae-won není až tak propastně odlišné od chování „primitivních“ vesničanů. (Ketri)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

S filozofií "hlavní" hrdinky se nedá nesouhlasit "jsi svině, a ubližuješ dobrým lidem, zasloužíš si chcípnout" ... naopak, kdyby se to uzákonilo, život na této planetě by byl o to krásnější. Při sledování tohoto filmu jsem se hlavně první polovinu cítil velmi nepříjemně... mám sice extrémně silný žaludek, ale to, co tady provádělí "hlavní" postavě bylo i na mě moc. Jen korejci umí zobrazit násilí tak, že vypadá skutečně. Takže jen pro opravdu otrlé diváky (a opravdu nenarážim na gore). ()

topi 

všechny recenze uživatele

Musím citovat kolegu Headcraba : " Korea vládne!!! ". Tímto snímkem si mě Koreici opět podmanili. Vynikající vizuální stránka je naprosto úžasná, jak už jsme u nich zvyklí. Perfektní příběh s výbornou hudbou a nečekanou pointou! Herecká stránka je taktéž skvělá, hlavně ty dvě kamárádky, vesničanka a měšt´ačka, jsou zahraný naprosto s přehledem, nebo ta odporná matka jednoho z vidláků, kteří jsou mimochodem fakt na zabití!! Precizní film, kterému nemůžu a ani nemám co vytknout!! Pecka!!! " Tak co, jaká je ta fazolová mast, pomáhá to??? Co???!!! ".... ()

Reklama

panjosef 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvěle podanej a zpracovanej brutální exploiťák z korejskýho krutýho venkova a nečinně brutálního města. S perfektně rozehraným brnkáním na nervy a emoce, neúprosně stupňuje v divákovi odpor vůči nepochopitelně konformnímu a zároveň zastřeně brutálnímu chování vesničanů. Zároveň se zde ale nabízí druhý protipól - nečinné přihlížení městského člověka, otupělého vůči okolním podnětům, které se bezprostředně netýkají jeho. Tenhle kontrast, navíc tak velice jemně a zručně vypilovaný se v těhle filmech až tolik nevidí. A jinak teda co se týče zobrazení korejského venkova, jsou rednecks zobrazení snad jako ještě větší hovada než slováci v Hostelu nebo srbové v Život i smrt porno bande. V Koreji jsem nebyl, takže to nebudu nějak posuzovat, ale každopádně i jako použitý výrazový prostředek pro symbolické rozhození kontrastu extrémní pudovost - chladná netečnost to bylo zvoleno skvěle. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DÍVALA JSEM SE DLOUHO DO SLUNÍČKA A TO KE MĚ PROMLUVILO“....(vezmi srp.....) /// Co napsat o filmu, kterej se odehrává na místě, kde jsou všechny babičky babičkami všech ( stejně tak to je (asi) i s otci) a jedinej normální člověk je ten, co se zbláznil? Než se začne odehrávat něco OPRAVDU podstatnýho, je třeba se obrnit korejskou trpělivostí. A dál? Na svý si přijdou bejvalý kamarádky, sadisti a podobní týpci. Naštěstí po hodince už je to ,,pro všechny“ a jede se podle pravidla ,,NA KAŽDOU SVINI ČEKÁ ŘEZNÍK“ (a taky že ,,i pusou se dá odehrát dobrý divadlo“). Už jsem viděl lepší....Ještě že Bok-nam stihla vykopat ty brambory, protože pak začalo pršet.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, proč Čedok stáhnul z nabídky ostrov Moo-do. 2.) Potřebuji naučit (nejen korejskou) ženu respektu. 3.) Nevím, proč bych neměl ošahávat holku se srpem (soudruzi klídek, nemyslím proletářku! 4.) V lékárničce nemám fazolovou mast. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Neskrývám nadšení....Rozjezd byl sice pomalejší ale i ten psychický teror v první půli byl vážně hrozný a to co přišlo ve druhé půlce filmu bylo drsné, syrové a brutální...prostě skvělé! Opravdu jsem hlavní hrdince fandila aby to všechno "dotáhla do konce" a dala všem co jim patří. Nevyhledávám asijské filmy, ale jsem fakt ráda že jsem se pro tento rozhodla protože byl jeden z těch který vzbouzí emoce, nenechává člověka chladným (dokonce jsem si pobrečela) a na který rozhodně hned po závěrečných titulcích nezapomenete. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama