Reklama

Reklama

Doručovací služba čarodějky Kiki

  • Česko Doručovací služba slečny Kiki (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Malá čarodějka Kiki se spolu se svým mluvícím kocourem Džidžim vydává na zkušenou do světa. V prostředí malebného přímořského městečka je čekají velká i malá dobrodružství. Vynalézavá a odhodlaná Kiki využije svou schopnost létat a založí si doručovací službu, aby se mohla stát opravdovou samostatnou čarodějkou. Jedinečný film z produkce studia Ghibli, které celý svět okouzlilo tituly jako Můj soused Totoro či Cesta do fantazie, uhrane svou magickou atmosférou a hravým ztvárněním radostí i strastí dospívání. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (280)

wipeout 

všechny recenze uživatele

Prvý svet od majstra Miyazakiho, ktorý ma nedokázal v plnej miere očariť. Narozdiel od Tototra, ktorý bol v skutočnosti ešte viac rozprávkovejší, som práve tomuto aspektu nevedel príjsť na chuť. Vizuál je síce zase dokonalý ako sme si už zvykli no príbeh j príliš jednoduchý a tento krát len naozaj pre deti. Jednoducho sa nedostavilo klasické nadšenie, ktoré je pri tvorbe štúdia Ghybli samozrejmosťou. Nasledujúce Crimson pig už omnoho umnejšie narába s prostredím talianskeho pobrežia stredozemného mora a zaujme omnoho viac. Ono pri kiki je asi problém aj to, že sa tu nevyskztujú skoro žiadne fanatsy postavy, teda keď opomeniem samotnú kiki. Najmilšou postavičkou bol starostlivý postarší a nikdesaneponáhlajúci havino :) 3,5* ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Keď má čarodejnica trinásť musí začať svoj tréning vo vlastnom meste. Tak je to aj s Kiki, ktorá pobalí otcovo rádio, skeptickonihilistického kocúra Jiji a sedem slivák a poďho do sveta. Ďalší z fantastických Miyazakiho svetov ma okúzlil rovnako ako tie ostatné. Ako vždy sa veľa lieta, tentokrát naozaj na metle. Kiki je síce trochu viac pre deti ale to nevadí, lebo filmov pre deti ako je tento sa veľa neurodilo. Takže dávam päť ale je to "len" 9/10 pre spomínanú jednoduchosť. OPRAVA po pár rokoch : nie, nie je to detský film hoci tak vyzerá. 10/10 ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Krásná až nejaponsky tradiční pohádka pro malá dítka, ale i pro dospělé, kteří se rádi zavzpomínají na dětství. Děj se odehrává v úplně dokonalém a skvostném městečku a pomalu se táhne ke konci, kde je vygradován scénou se vzducholodí. Pohodovka. Co mám na anime rád, je jako dokáže vyjádřit dynamiku pohybu, což je zde parádně vidět ve scéně, kdy na konci Kiki frčí na koštěti jako o závod. ()

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Čarovná rozprávka, v ktorej opäť raz H.Miyazaki potvrdzuje svoj dokonalý talent preniesť diváka do sveta imaginácie prostredníctvom príbehu, ktorý svojou osobitosťou, originalitou a nápaditosťou dokáže dokonale vtiahnuť každého, kto ešte nestratil schopnosť nechať sa očariť svetom detskej fantázie. Napriek vcelku jednoduchému základu stojí príbeh malej čarodejnice a jej hľadania svojho mesta či miesta v živote na úžasne podaných postavičkách, ku ktorým pristupuje Miyazaki tým správnym dávkovaním humoru, dobrodružstva a ponaučenia. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Je to nádherně kýčovité, barevné, roztomilé, pohádkové, typicky Miyazakiovské... perfektní příklad filmu pro celou rodinu! Bohužel se tam ale po celou půldruhou hodinu vůbec nic neděje, a to pro mě bylo velice nepěkné překvapení! U snímků tohoto uznávaného režiséra jsem zvyklý vrnět blahem nad vypilovaným příběhem, napínavými zvraty a výbušními akčními scénami. Netušil jsem, že v případě "Kiki" si všechny zmíněné prvky vezmou dovolenou! Tak, jako vypadalo finále, tak jsem si představoval když ne celý, tak minimálně druhou půlku snímku. Takhle je Kiki´s Delivery Service vyloženě jen o tom, kterak jedna malá čarodějnice s ukecaným kocourem dělají pošťáky - občas se jim sice při doručování zásilek moc nedaří = "akční" scéna (zlaté TNT), ale i tak je to ohromná nuda. Sorry. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (12)

  • Město Koriko bylo inspirované kresbami, které si Hajao Mijazaki načrtl ve švédském Visby už v roce 1971. V té době tam pracoval na nikdy nerealizovaném projektu „Pipi Dlouhá punčocha, nejsilnější dívka na světě“. (p3tris)
  • Scéna, kdy paní Osono nabízí Kiki kávu, byla v Disneyho anglicky dabované verzi mírně upravena. Paní Osono v ní místo kávy nabídne Kiki horkou čokoládu, protože se tvůrcům nezdálo vhodné, aby se dětem ve filmu nalévala káva. (Hromino)
  • Během úvodních titulků přeletí nad Kiki letadlo, které má svou předlohu v dopravním letounu Handley Page H.P.42 z počátku 30. let. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama