Reklama

Reklama

Doručovací služba čarodějky Kiki

  • Česko Doručovací služba slečny Kiki (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Malá čarodějka Kiki se spolu se svým mluvícím kocourem Džidžim vydává na zkušenou do světa. V prostředí malebného přímořského městečka je čekají velká i malá dobrodružství. Vynalézavá a odhodlaná Kiki využije svou schopnost létat a založí si doručovací službu, aby se mohla stát opravdovou samostatnou čarodějkou. Jedinečný film z produkce studia Ghibli, které celý svět okouzlilo tituly jako Můj soused Totoro či Cesta do fantazie, uhrane svou magickou atmosférou a hravým ztvárněním radostí i strastí dospívání. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (283)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Lehké šlápnutí mimo mé receptory. Pochopil jsem myslím vše, celé to mile dojemné poselství o konci dětství a dospívání, kdy s námi přestávají mluvit hračky a všechna kouzla pomalu vyprchají, ale právě jen pochopil. Emoce se bohužel nedostavily. To se stává, ale od Miyazakiho jsem asi čekal něco jiného. Inu, příště budu zase opatrnější. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Je to nádherně kýčovité, barevné, roztomilé, pohádkové, typicky Miyazakiovské... perfektní příklad filmu pro celou rodinu! Bohužel se tam ale po celou půldruhou hodinu vůbec nic neděje, a to pro mě bylo velice nepěkné překvapení! U snímků tohoto uznávaného režiséra jsem zvyklý vrnět blahem nad vypilovaným příběhem, napínavými zvraty a výbušními akčními scénami. Netušil jsem, že v případě "Kiki" si všechny zmíněné prvky vezmou dovolenou! Tak, jako vypadalo finále, tak jsem si představoval když ne celý, tak minimálně druhou půlku snímku. Takhle je Kiki´s Delivery Service vyloženě jen o tom, kterak jedna malá čarodějnice s ukecaným kocourem dělají pošťáky - občas se jim sice při doručování zásilek moc nedaří = "akční" scéna (zlaté TNT), ale i tak je to ohromná nuda. Sorry. ()

Reklama

Ducharme 

všechny recenze uživatele

To všechno ta kočka! Jak moc bych chtěla takového Jijiho, se kterým bych poletovala nad, francouzskou atmosférou salajícím, japonským městečkem, kde je všechno bezstarostně krásné a dokonalé. Kouzelný příběh mladičké čarodějky si mě svojí odzbrojující čistotou naprosto obtočil kolem prstu. Rozkošné! ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Ne, že bych se ani tentokrát nebyl schopný zbavit své rezervovanosti vůči mijazakovské huňatosti všeho a podezřele sektářských podtónů idylického světa dospělých, ale tentokrát více než kdy jindy jsem propadl do té členité středomořské krajiny s kaskádovitými městy mezi kterými si to spokojeně šinou lokomotivy, parníky i všelijaké létací stroje. Mijazaki tady vytváří vysněný paralelní svět Evropy 50. let, která ale neprodělala žádnou válku a přesto se nějak dalo vzniknout baby-boomers poválečné generaci, která měla chuť a odvahu pustit se do světa na vlastních nohách a s nadšením tak zakládala firmy a vymýšlela různé inovace. Čarodějka Kiki tak našla způsob své realizace v malé doručovací firmičce, kde může využít svých schopností, zatímco kamaráda Tomba se nikdo nesnaží zastavit ve výrobě Tleskačova létajícího kola. Je léto světa, tráva je měkká, stromy zelené a nikdo by neměl být jen tak doma. Shikatte morau wa, my darling! Shikatte morau wa, my darling! ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne najlepšie, čo som od Miyazakiho videl (prepáč, Naušika :). Nech si kto chce hovorí čo chce, je to dokonalosť sama. Pre mňa jeden z filmových vrcholov. Nepoznám veľa filmov, ktoré by mali v sebe viac múdrosti ako tento, nepoznám veľa filmov, ktoré by ponúkali krásnejší (alebo reálnejší,triezvejší ?) pohľad na svet ako tento, nepoznám viac filmov, ktoré by ma vedeli rozveseliť viac ako tento (a to už pri úvodných titulkoch :) Ľutujem všetkých, ktorí si myslia že je to "pre deti" alebo "iba rozprávka". Deti som totiž ešte nikdy nepočul hovoriť "Někdy to jde líp, a někdy hůř.....ale tohle město mám opravdu ráda". To je jeden z najzrelších (najdospelejších) pohľadov na svet a praktický život, aký som počul. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (12)

  • Scéna, kdy paní Osono nabízí Kiki kávu, byla v Disneyho anglicky dabované verzi mírně upravena. Paní Osono v ní místo kávy nabídne Kiki horkou čokoládu, protože se tvůrcům nezdálo vhodné, aby se dětem ve filmu nalévala káva. (Hromino)
  • Město Koriko bylo inspirované kresbami, které si Hajao Mijazaki načrtl ve švédském Visby už v roce 1971. V té době tam pracoval na nikdy nerealizovaném projektu „Pipi Dlouhá punčocha, nejsilnější dívka na světě“. (p3tris)
  • Postava Kiki byla inspirována dcerou producenta filmu. (mr.filo)

Související novinky

Reklama

Reklama