Reklama

Reklama

Doručovací služba čarodějky Kiki

  • Česko Doručovací služba slečny Kiki (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Malá čarodějka Kiki se spolu se svým mluvícím kocourem Džidžim vydává na zkušenou do světa. V prostředí malebného přímořského městečka je čekají velká i malá dobrodružství. Vynalézavá a odhodlaná Kiki využije svou schopnost létat a založí si doručovací službu, aby se mohla stát opravdovou samostatnou čarodějkou. Jedinečný film z produkce studia Ghibli, které celý svět okouzlilo tituly jako Můj soused Totoro či Cesta do fantazie, uhrane svou magickou atmosférou a hravým ztvárněním radostí i strastí dospívání. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (280)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

" Mňau " Pro mě asi nejslabší Mijazaki, neboť za prvé nejsem nijak zvlášť okouzlen polétáváním v oblacích (ani kdekoliv jinde) a za druhé slečna Kiki je sice sympatickou společnicí, se kterou se dá dobře proplouvat příběhem, ale trošku mi chybí právě v příběhu nějaká událost, která by mě dokázala opravdu vtáhnout, pořád je to ale vysoce nadprůměrné anime a naprostou skvostnou postavou kocoura, který je bohužel drze odstaven pomocí mňaumňara opačného pohlaví, jak kruté pro diváka. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Krása. Miyazaki je Boh. To som už asi spomínal. Príbeh o mladej čarodejnici, ktorá v trinástich rokoch odišla z domu nájsť si svoje mesto, a napokon si i v ňom založiť doručovaciu službu. Nie je to nič prelomového, dej je jednoduchý, nenáročný ale zaručené krásny. Hudba rytmická, náladová. Hlavná hrdinka Kiki je skvelá čarodejnica. Ja ako Miyzakifil som tomuto filmu nemohol dať iné hodnotenie ako je maximálne. 90% ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Na povrchu velmi jednoduchy pribeh, ktory bude pochutkou pre tych mensich, no pre fanuskov Miyazakiho to bude podobne ako jeho ostatne filmy vylet do jedinecneho sveta plneho nadhernych drobnosti a fantazie, tak, ako nam to dokaze naservirovat len on. Zasol som pri scene, kde sa Kiki opakovane a neuspesne snazi vzlietnut na svojej metle. Miyazaki proste prinasa diela, ktore prekracuju hranice predstavivosti vacsiny divakov. Jeho filmy su brany do svetov, do ktorych by sme inak nemali moznost nahliadnut. (10/10) ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Mijazakiho nejfeminističtější pohádka. V celém celovečerním snímku vystupují pouhé dvě důležitější mužské postavy (tři, počítáme-li kocoura Jijiho), hlavní roli zde však hrají ženy. Přátelská, mateřská pekařka, úspěšná, sofistikovaná designérka, moudrá a hodná babička a především pak nezávislá mladá umělkyně - to všechno jsou pro malou Kiki vzory, bez kterých se během dospívání neobejdou ani čarodějky. Kiki sice není tak originální a plná nápadů jako Cesta do Fantasie a její animace je o poznání klasičtější, než vizuálně strhující Zámek v oblacích; ale svými krystalicky čistými postavami a hlavně vzorným, didaktickým zpracováním si místo po boku těchto šperků zaslouží. 90% ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na Harryho Pottera. Zapomeňte na vážná témata, konflikty, morální ponaučení a ponořte se do filmu, ve kterém jediným záporákem je bouřka, jak kdosi podotknul. Dodnes je mi záhadou, jak tenhle blend Středomoří, 50. let a létání na koštěti působí tak naprosto samozřejmê a nenuceně. Čirá filmová magie. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (12)

  • Autobus, se kterým se Kiki na začátku téměř srazí, nese název Studio Ghibli. Jedna z tváří za oknem pak podezřele připomíná mladšího Hajaa Mijazakiho. (Jirka_Šč)
  • Ve filmu bylo použito celkem 462 barev. (Hromino)
  • Scéna, kdy paní Osono nabízí Kiki kávu, byla v Disneyho anglicky dabované verzi mírně upravena. Paní Osono v ní místo kávy nabídne Kiki horkou čokoládu, protože se tvůrcům nezdálo vhodné, aby se dětem ve filmu nalévala káva. (Hromino)

Související novinky

Reklama

Reklama