Reklama

Reklama

Vyděděnci

(seriál)
všechny plakáty
TV spot

Píše se rok 2040 a na planetě Carpathia očekává skupina průkopníků zatím poslední raketoplán, který k nim míří ze Země. Co jim asi přiváží? Přátele, jejich milované? Nezbytné zásoby? Stali se prvními, kteří osídlili nový svět a nyní mají příležitost začít svůj život znovu. Od začátku, daleko od domova, daleko za svou minulostí. Snaží se vyvarovat chyb, které udělali na Zemi a úpěnlivě chrání to, co na své domovské planetě vybudovali. Jenže netuší, že se kolem nich plíží nebezpečí... (Clear)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (52)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po prvních dílech zajímavý a postupem času stále ukecanější a hloupější seriál, který svůj potenciál nejen nedokázal naplnit, ale snad si ho autoři chvílemi ani neuvědomují. Nový svět, nová civilizace, netušené možnosti. Závěr prvních osmi dílů měl své kouzlo a nápad pro další sérii. Stačí to? Bohužel. Chyba je však snadno identifikovatelná, protože hodinová stopáž je prostě u seriálů problém a scénáristé vše nesmyslně protahují, aby esa v rukávu vysypali na poslední chvíli s pocitem, že bude lépe v další sezoně. PS: BBC je BBC:)) takže se zachránilo víc Angličanů než Američanů, naivní vidina budoucnosti:)) ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Nástupce Lostu se přeci jen objevil! Ale z jiné části Atlantiku než by jste očekávali. Místo tajemného ostrovu tu máme celou planetu, kterou chtějí kolonizátoři ze zdevastované Země, přeměnit v nový domov. Všechno však není takové, jak by se na první pohled zdálo. Outcasts bych přirovnal k projektu jménem Generation Kill. Mnoho lidi si stěžovalo, že je to válečný seriál bez akce. U Ouscasts zase někteří říkají, že je to scifi, ale v podstatě bez scifi prvků. Když se ale člověk ponoří do Carpathii se vším co nabízí, dokáže si užít příběh, který je mu podáván vkusně a postupně rozpracován, zamilujete si to. Osmihodinový výlet jsem si nadmíru užil a je velká škoda, že se nenatočí 2. sezona. Outcasts jsem dál šanci a vůbec toho nelituji. ()

Reklama

maseer2 

všechny recenze uživatele

seriál tak trochu na způsob Ztracených, jehož manévrovacím prostorem je ale namísto tajuplného ostrova celá nová planeta podobná té naší - Carpathia.. přesto se ale Outcasts neorientuje tolik na samotné sci-fi prvky, jako spíš na civilizační, mocenské a další problémy přeživší lidské populace, které jsou zde navíc umocňovány všudypřítomným mysterióznem.. absolutně nerozumím tomu, jak si někdo může stěžovat na nudu - především druhá čtveřice dílů se odehrávala v tak obrovském tempu, že jsem během jejího sledování místy téměř nedýchal.. tenhle seriál je prostě přesně můj šálek čaje, takže dávám nekompromisních 5 hvězdiček a nevzdávám se naděje, že se 2. série přece jen někdy dočkáme..... ;) ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slušný seroš z Veľkej Británie v peknom sci-fi kabátiku so slušným cliffhangerom na konci, na ktorý žiaľ nikdy neprišla odpoveď v podobe druhej série. Z castingu samozrejme najviac vyčnieval Eric Mabius a Liam Cunningham, ale inak to bolo fakt na úrovni. Dal by som aj štyri hviezdy, nebyť otvoreného konca bez pokračovania. ()

Kangaxx 

všechny recenze uživatele

Tematiku vesmíru mám veľmi rád, bohužiaľ skôr z dokumentárneho než sci-fi hľadiska. Možno práve preto si neviem takéto snímky veľmi užiť. Tisíce ľudí žijú na novej planéte, kde sa nenachádzajú väčšie zvieratá, nemajú žiadne polia na pestovanie plodín a napriek tomu je tam všetkého hojnosť. Pojem sci-fi veľa znesie, ale to, že zo zrnka piesku nasýtite tisíce ľudí vám teda nezožeriem. Alebo že ľudstvo disponuje technológiou na prekonávanie vzdialeností svetelných rokov, no napriek tomu vesmírnej lodi hrozí, že zhorí v atmosfére (podobnej ako má Zem), keď Rusi už v minulom storočí prekonali atmosféru Venuše, to ma úprimne rozosmialo. Plus ďalšie menšie nelogickosti a blbosti, ale na to, že som videl iba dva diely ich bolo celkom dosť (holka letí 10 rokov vo vesmírnej lodi, vystúpi a je opálená ako po trojtýždňovom výlete all inclusive na Malorke, asi tam svietili uv lampami :-) ). Navyše novovybudované mesto je graficky hrozné, vyzerá ako sivá šmuha na zelenom podklade. Seriál ako celok však až taký zlý nie je, je tu zopár zaujímavých charakterov, a aj scenár samotný sa môže uberať zaujímavým smerom, čas ukáže. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Kulisy města Forthaven byly vybudovány z opuštěné africké vesnice. Vesmírnou vizáž pak zajistil posyp bílým pískem. (frmoll)
  • Poté, co vyplulo na povrch, že natáčení druhé série se kvůli nízké sledovanosti nechystá, vznikla na facebooku petice, která měla ukončení filmování zabránit. (frmoll)
  • Seriál měl být původně točen ve Walesu, ale aby byla krajina více "cizí", rozhodli se filmaři pro Jižní Afriku. (frmoll)

Reklama

Reklama