Reklama

Reklama

Existuje dôvod, prečo sme už nikdy viac nešli na Mesiac...

Film o reálnej misii do vesmíru, ktorú NASA v roku 1970 zrušila. (JohnRambo)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (384)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Další z řady "found footage" hororů, který ovšem kromě místa umístění děje nemá absolutně čím zaujmout. Stejně jako u většiny hororů tohoto filmu se tímto stylem snaží jen tvůrci zamaskovat absolutně triviální příběh a dát mu trochu specifičtější atmosféru. Jenže to se vůbec nedaří, atmosféru zde nenajdete ani v tom největším kráteru a nějakou napínavou scénu jakbysmet. Ta závěrečná pointa sice nebyla úplně špatná, ale dalo se z ní taky vytřískat mnohem víc. Ještě o stupeň horší a nudnější než Paranormálně nudné activity. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Forma super, námet super, 2/3 scenára super, ale záver iba konvenčný a v podstate očakávaný. Už podľa plagátu a proma očakávate nejakú nezávislú hororovú bombu, ktorá na nás na konci vybafne niečo obzvlášť šokujúceho. Lenže nestalo sa, záver je síce obstojný, ale Apollo 18 sa asi žiadnou klasikou ani novým Blair witchom nestane. Za zhliadnutie to minimálne fanúšikom žánru rozhodne stojí. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

No, a já si pošmák. Sci-fi horor s fikaně vymyšlenou zápletkou a na konci to - co kdyby přeci jen... Pokud má příběh logiku, rád se jím nechám unést. V některých pasážích jsem se nachytal jak mám otevřenou pusu dokořán. Kdysi dávno mně všechno kolem Apolla 11 - asi nejslavnějšího ze všech kosmických letů NASA nesmírně zajímalo. Collins, Aldrin a Armstrong byli pro mně opravdičtí heroes... Oni fakt netušili, co je tam venku.. jaké to bude mimo modul a zda na ně něco neskočí... A kdoví, co tam na nás z vesmíru kouká.... :-). Příjemné překvapení. 4 stopy v prachu měsíce... * * * * ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Gallego se ze španělských lesů v předchozím El Rey de la montana odstěhoval rovnou na Měsíc. Příběh tří kosmonautů, kteří s hrůzou zjišťují, že nejsou v dalekých hlubinách vzduchoprázdna sami, je sám o sobě zajímavý, jeho provedení však pokulhává. Zvolená forma found footage sice navozuje pocit autenticity, ale také silně překáží, a to hlavně v klíčových scénách. Zrnění, šum, otřesy a výpadky obrazu divákům schválně znemožňuje vidět víc, než by měl. Co však funguje spolehlivě, tak je strach z neznáma, klaustrofobie a vůbec celá ta bezvýchodná situace. Škoda toho závěru, který je zbytečně rychle ukončen. Nejpůsobivější jsou tak scény v tmavém kráteru, tam je jeho největší síla. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónovTržby USA $17,687,256Tržby Celosvetovo $25,562,471Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov $1,467,687Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov $4,484,661║ Komorných sci-fi moc nebýva(naposledy Moon) a toto jedno z mála sa vydarilo, príbeh jednoduchý ale prevažne účelový, s postavami sa moc v rámci charakterov nepracuje ale ani nie je treba, dávka neznámeho a napätia slušne funguje, trikovo to nie je tiež vôbec špatné. /60%/ ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Lunární modul LK byl přibližně třikrát menší, než americký modul LM z programu Apollo, a měl v něm letět jeden kosmonaut. (lukano)
  • Dřívější verze filmu obsahovala obří měsíční kamenná monstra. (Cheeker)
  • Sovětský lunární modul, který se objevil ve filmu, je skutečně existující jednomístný lunární modul LK (Lunnyj Korabl – měsíční plavidlo).  Byl součásti sovětského lunárního programu, ve kterém měl přistát jeden kosmonaut a zvítězit v závodu o Měsíc. Nakonec k Měsíci nikdy neodstartoval, protože vývoj nosné rakety N-1 pro tento projekt s lidskou posádkou byl neúspěšný. V lednu 1970 ze sovětského lunárního programu odešli poslední kosmonauti. (lukano)

Reklama

Reklama