Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jednom království žil princ Petr, který byl až příliš velký dobrák. Takhle slušný hoch by na trůn snad ani usednout nemohl, a tak s ním měl jeho tatínek král nemalé starosti. V docela jiném království žila v ten samý čas princezna Lenka, kterou nebavilo učení. A právě s tím měl pro změnu trápení její tatínek král. Není proto divu, že se v jeho hlavě zrodil nápad založit školu, která dokáže přivést na zámek prince z nejširšího okolí. Školu princů. Vážení princové přijeli a začali chodit do školy, ale častěji spíš za ni. Náhodou se tak potkala princezna Lenka s princem Petrem. Princezna se nejdřív vydávala za zámeckou kořenářku, ale ani princ Petr se nepředstavil pod svým pravým jménem. Když Lenčin tatínek král vyhlásil, že ji dá za ženu nejlepšímu z princů, ti dva se rozhodli utéct… (Česká televize)

(více)

Recenze (177)

viperblade 

všechny recenze uživatele

… aneb jeden nudný princ, jeden zamračený princ, jeden blbý princ a jeden hodně blbý princ jdou do školy pro správné prince. Během sledování se mi znovu zastesklo po starých dobrých pohádkách, které jsme my Češi vždy uměli. Kde se to vytratilo? Proč už není ani jedna normální pohádka? Proč mi 72 minut přišlo jako dvě hodiny? Spousta otázek, žádná odpověď, hlavně že (se) točí dál… 40 %. P. S. Sarah je roztomilá, rozhodně bych ji chtěl vidět i v dalších filmech. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Princové ve všech královstvích široko daleko se svým královským rodičům jeví, že z nich nic kloudného nebude a pošlou je v záchvatu optimismu na vzdělání do království "tak někde uprostřed mezi všemi" (nepostřehla jsem, jak se ta říše má jmenovat), kde mají princeznu Lenku, jedinou princeznu široko daleko, která ovšem taky nijak neprahne po vzdělání. Zkrátka, školství je v krizi kam se člověk podívá a pro nevzdělané ignoranty není kam plivnout ani v pohádce. Hezká princezna s podivnou vadou řeči se před hezkým princem (konečně člověk nemusí přemýšlet většinu pohádky, kam jeden nebo druhý nebo oba dali oči) vydává za kořenářku a on před ní za pobočníka, ale za to, že se princ tak šťastně netrefil dávám jednu hvězdičku navíc. Já se bavila. ()

Reklama

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Tak předně princezna je herecky naprosto, ale naprosto tragická – stručně řečeno jen tupě odříkává scénář, herectví v tom opravdu není. Její výrazy „no“ či „jo“ v tom nehereckém podání působí opravdu tragicky. Dále nechápu, proč se značná část pohádky musí odehrávat v temných prostorách kde skoro ani není hercům vidět do tváře. Že by na honosné zámky nebylo dost financí? Soudě dle mizerného množství účinkujících na tom asi něco bude. A ač jsem v dané době nežil, nepředpokládám, že loupežníci svého vůdce oslovovali „šéfe“ :-) ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Zase taková pohádka - nepohádka. Není tu žádná vyšší moc, nebo něco mysteriozního. Spíš je to takový komediální příběh z pohádkového prostředí. Na mě se teda většinou humor bohužel moc nechytal, takže s hodnocením nemůžu jít výš. Kladem je určitě přiměřená délka, takže to docela rychle uteče, ale to je tak vše. Příběh je jasně nalajnovaný od začátku až do konce, bez jakékoliv zajímavé zápletky nebo zvratu. Výprava také spíše skromnější, což by nevadilo, ale chyběl mi tu takový ten zápal pro věc, který je u jiných levnějších věcí vidět. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Škola princů je lepší průměr mezi televizními pohádkami poslední doby. Má toho hodně z toho, co by pohádka měla mít. Originální a jednoduchý příběh, charismatického krále (Lábus mě v roli krále opravdu mile překvapil). neokoukané herce a pěkný zámek či hrad, a tím Křivoklát bezpochyby je. Ovšem je toho tady také spousta faktů, co kazí pohádku. Tím hlavním problémem jsou ovšem právě ti neokoukaní herci. Ti mladí princové či spíše ti herci, co je hrají, to je něco otřesného. Šedivé bídné výkony těchto této nastávající herecké generace táhnou pohádku dolů. Stejnak je to i se Sarah Haváčovou v roli princezny. Na princeznu není pěkná a hrát také neumí. Připadala mi takové mladé ošklivé káčátko. Matouš Ruml jako princ je také strašná představa, ačkoliv do prince ala ťululum se hodí. A pak se mi nelíbila ta kamera, podle mě to mohli udělat barevněji, když je to pohádka. [2825. hodnocení, 156. komentář, 53%] ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • V poslední části pohádky (cca od 1:07:00) je kuchař vidět hned na několika místech. Nejprve v kuchyni, pak o patro výše (hází lístky) a následně dole na nádvoří s vojákem. (vera35713)
  • V pohádce si zahrál i filmový kritik Pavel Taussig, a to sice soudce. (M.B)
  • Natáčení probíhalo na Křivoklátě, na zřícenině Týřov a u Kouřimecké rybárny na Berounce, kde se odehrával děj filmu Smrt krásných srnců (1986). (rakovnik)

Reklama

Reklama