Reklama

Reklama

The Hunter

  • Velká Británie The Hunter
Trailer 1

Obsahy(1)

Martin (Willem Dafoe) je nájemný lovec. Je najat jednou anonymní biotechnologickou společností, aby v tasmánské divočině pátral po legendárním tasmánském tygrovi. Tygr je všeobecně považován za mýtus, ale v dané oblasti byl prý viděn. Martin se ubytuje v domě osamělé Lucy (Frances O´Connor), jejíž manžel je přírodovědec a před časem záhadně zmizel. Začne klást první pasti a zápasí z pochybnostmi, zda je tygr reálný tvor nebo jen výplod představivosti. A pokud žije, jak dokáže odolávat útokům civilizace. (Terva)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (75)

Cushing 

všechny recenze uživatele

Roegovo Walkabout revisited? Ne tak docela. Předlohu neznám (já nedouk), film je uspokojivý do té míry, než začne míchat žánry, uznávanou klasiku s popem. Walkabout, Rambo, Deer Hunter... Díky, ne -- tyto reminiscence sem nepatří. Tady má být vidět a slyšet tasmánská příroda, ta má zvonit jako zvon, proboha, a jistě ne jako umíráček. Ať už je příběh sebeblbější a nedotaženější, nějaký další film to napraví. I když hrdina vypadá, že chodí v recyklovaných šatech. Možná je to pro tento snímek symptomatické. Člověk tam pak chce jet (letět) a žít tam. Zvláštní účinek průměrného filmu... ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tasmánie opravdu nádherná, Willem Dafoe zadumaný, živý tasmánský čert (aka ďábel medvědovitý), děj žádný. Honba za tasmánským tygrem (resp. vakovlkem tasmánským či tasmánským vlkem) byla jen záminka, jak Dafoea na tento krásný ostrov dostat. Vedlejší rádoby děj okolo matky s dětmi naprosto nezvládnutý, závěr naprosto patetický.. škoda, docela promarněná šance. ()

Reklama

Ceres 

všechny recenze uživatele

Dafoe, přiroda a "The Boss" Bruce Springsteen vynikající, mohlo to být opravdu ještě více skvělý snímek, kdyby byl celý jen o Dafouovi a jeho čas strávený v přírodě. Speciální je pro mě v tom, že sem ho viděl na trase Soul-Dubai v A380, než jsem šel spát, protože mi bylo smutno a tenhle film se mi perfektně hodil do noty. 65 % a mohlo to být ještě lepší, škoda nevyužitého potenciálu. ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád toulání po přírodě a hezkou krajinu tak jako já, tak si přijde celkem na své. Jak nemám Dafoeho rád, tak sem mi docela dobře sednul. Ale postupem času jsem začínal mít strach z toho, že se tvůrcům nepovede smysluplný závěr. A trochu se to vyplnilo. Pointa mi přišla trochu děravá a možná jsem ji ani přesně nepochopil. Každopádně snímek dokázal ve mně vyvolat emoce. Věděl jsem komu mám fandit a kdo si zaslouží mé sympatie. Mít to lepší pointu, tak je to pro mě super film. Takhle jsou to stále slušné slabé 4*. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Přes 100 minut čisté nudy. Nic se tu neděje, i když pokud jde o mně, já se na Willema Dafoea můžu dívat dlouho….ale…průšvih je pro mě to, co nakonec udělal - teda, jeho postava. Můžu si samozřejmě domyslet proč asi, ale stejně mi to kulhá a nedává smysl. A když se tohle všechno dá do kupy, vznikne velmi svérázný a těžko uchopitelný film. Ještě že ta krajinka je tak pěkná… ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Jedná se o první celovečerní film režiséra Daniela Nettheima po jedenácti letech, běem nichž pracoval především na televizních seriálech. (mi-ib)
  • Hlavní postava Martin David v podání Willema Dafoa je v novele, podle které je film natočen, známá jen pod jménem "M". (mi-ib)
  • V závěrečných titulcích je možné dočíst se "Traps and snares are illegal in Tasmania", tedy "Pasti a oka jsou v Tasmánii zakázané". (mi-ib)

Reklama

Reklama