Reklama

Reklama

Chlastem a drogami poháněná kariéra zpěváka s chraplavým hlasem se více jak čtyři desetiletí protíná s mnoha mezníky v dějinách rockové hudby. Viděl Beatles v Cavern Club, jezdil jako roadie s Jimim Hendrixem, důvěrně radil Sidu Viciousovi a hrál v rockových kapelách Merseybeat a Psychadelic předtím, než spojením punkových a metalových prvků s kapelou MOTÖRHEAD inspiroval vznik thrash metalu. Na své cestě se stal věčnou inspirací takovým legendám, jako Dave Grohl, Slash, Metallica - ty všechny ve filmu uvidíme, spolu s Ozzym Osbournem, Alice Cooperem a mnoha dalšími... Po dobu tří let sledovala kamera tohoto neklidného rockového válečníka na cestě z jeho zaneřáděného hollywoodského bytu na evropské stadiony. Zachycuje Lemmyho při klidných, sebeodhalujících chvílích doma, při jam sessions s Davem Grohlem i jako rockového hrdinu, řidiče válečného tanku. Odhalí muže, který je osobitější, filozofující a má větší smysl pro humor, než by většina lidí očekávala... (Atlantis Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (162)

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Lemmy Kilmister - co říct k tomuhle nezmarovi... Kdo se v tvrdší muzice trochu vyzná, nemůže ho neznat.. Tenhle dokument ho zachycuje v soukromí, na cestách, na koncertech, v zákulisí...všude.. Dozvíte se o něm prakticky skoro všechno co by vás mohlo zajímat. Takže pro fanoušky je tohle video nutností!!! ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Úprimný dobrácky chlap, ktroý je legendou heavy-metalu, má hrubšie vyjadrovanie, obľubuje štýl nacistov, akurát, že nacistom nie je a od ich zmýšľania a života má ďaleko. Proste žije si slobodne, neviazane, no nežije len zo slávy rokov minulých, proste ťažko pochopiteľné bláznovstvo, ktoré si akoby často odporuje, no zároveň je to človek, ktorý inšpiroval mnoho iných hudobníkov. Toto nie je môj štýl, v hudbe sa až tak nevyznám, najmä nie v tej staršej americkej, konverzácie o ničom ma tiež nebavia, opisy od druhých osôb pokiaľ nezrekapitulujú niekoho kariéru zo stránky, ktorú sa len ťažko inde dozvieme, tiež veľmi nemusím, no nechcem fanúšikom kaziť radosť, lebo zaujímavé to bolo a to že som tomu veľmi nerozumel ešte neznamená, že je to zlé. Za tým, že je to zle uchopený dokument si však stojím, aj keď ako sa to blížilo záveru, tak sa to podľa mňa vylepšovalo. Podstata zo súkromia, či z profesie sa dá pochopiť. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Ac jsem si v prvni polovine 90.-tych let hral na metalistu, tak kapela Motorhead me minula. Presto jsem se rad podival na dokument frontmana teto kapely, ktery je velmi sveraznou postavou... Dokument vsak spise nez radu informaci prinasi nostalgicke vzpominky jinych hudebniku a techniku, kteri vzpominaji na stare dobre casy s Lemmym. Tedy nic vyzivneho... Nejvice me tak zaujalo, ze je vasnivym sberatelem vojenskych artefaktu. "Co by jste rekl lidem, kteri vas maji za nacistu?...bla bla bla, az budou mit Izraelci nejhezci uniformy, prisaham, ze je zacnu sbirat"... Monolog syna: "kdyz mi bylo 17 let, tata mi rekl, at si nikdy nic nezacnu s kokainem, at si radeji vezmu speed, protoze ten je zdravejsi"... A taky je dokument dobrou reklamou na Jacka Danielse, ten mi ale taky chutna a neurazilo me to:-)! ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Včera večer sme ja a moji kámoši ubalili džointa, otvorili plechovku piva a začali pozerať tento namakaný dokument, ked v polovici filmu otvorila kamoška dvere a opýtala sa :'' Chlapi, kedy chcete objednávať to takeaway?'' , ja som nepočul asi lepšiu reakciu ako :" To záleží, kedy povie Lemmy! '' - taká legenda je fuckin Lemmy! ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Lemmy byl výjimečná osobnost. Bez mrknutí oka překračoval zažité konvence a přicházel s novými nápady. Nestyděl se za svůj způsob života spojený s nikdy nekončícím množstvím alkoholu a závislostí na herních automatech. Prostě pravý rocker, jak má být :) Co se ale týče dokumentu samotného, musím říct, že mě zrovna nenadchl. Nekonečné výpovědi osobností převážně z rockové branže bez hlubšího obsahu byly tak po dvaceti minutách už dost únavné. Kdyby se víc ukazoval Lemmy, bylo by to lepší... Celkově 67 %. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 15. března 2010 na filmovém festivalu South by Southwest v USA. (ČSFD)
  • V dokumentu můžeme vidět Lemmyho při natáčení scény do seriálu Californication (od r. 2007). Ona scéna byla nejspíš vystřižena, protože se do seriálu nikdy nedostala. (Stanley619)

Reklama

Reklama