Reklama

Reklama

VOD (1)

Chytré a intimní drama představuje Chrise Pinea coby ukecaného prodavače Sama, kterému je něco přes dvacet a jehož svět se zhroutil ve chvíli, kdy se dozvěděl, že jeho otec náhle zemřel. Proti své vůli se musí vypravit domů, dát do pořádku otcův majetek a znovu navázat kontakt se svou odcizenou rodinou. V procesu plnění otcovy poslední vůle odhalí Sam šokující tajemství, které obrátí jeho svět vzhůru nohama: má třicetiletou sestru, o které nikdy neslyšel (Elizabeth Banksová). Jak se vyvíjí jejich vztah, je Sam nucen přehodnotit vše, co si myslel, že ví o své rodině - včetně svých vlastních životních rozhodnutí. (HBO Europe)

(více)

Videa (22)

Trailer

Recenze (143)

venison 

všechny recenze uživatele

Ač nemusím přeslazené frajírky v hlavní roli, na Chrise Pina jsem si po pár minutách filmu zvykla.. Zejména díky charismatické ženě mnoha tváří Elizabeth Banks a jejím sympatickém synovi.. Zápletka filmu byla příjemně vymyšlena a jako celek fungovala znamenitě.. Okořeněno vedlejšími rolemi dvou skvělých hereček - Olivie Wilde a Michelle Pfeiffer.. Hodně silné drama jedné rodiny, která se více než se smrtí otce, vypořádává se životem s ním či bez něho.. Kupodivu to nebylo ani moc přeslazené, i když autoři brnkali na city co se dalo.. Pěkný film k zamyšlení :-) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

V podstatě průměr. Neurazí, ale ani nenadchne. Celé to v podstatě stojí a padá s výkonem Elizabeth Banks, které bychom ale spíše věřili, že než sestra, je spíše otcova milenka. Role maminky a přítelkyně jsou zde jen do počtu, mají kažád jen jednu zajímavou scénu, a zvláště u Olivie Wilde je to škoda, herecký potenciál má. Nejhorší je Chris Pine, který z plátna nesleze, a o to víc je vidět, jak neumí hrát, jen přehrávat, a hodil by se spíše do seriálu Beverly Hills 90210, než do dramatického příběhu. V podstatě jej svým necharismatem a neherectvím kazí, nedokáže své postavě dodat nic navíc. Přitom postava namyšleného kluka, který se bojí vlastní rodiny a vztahů, šla zahrát (a scenáristicky rozvést) daleko víc. Zamrzí konec, který je sice dojemný, ale nic neřeší. ()

Reklama

Seti 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, výborný scénář a skvělé herecké obsazení, v jehož čele ruluje sympaťák Chris Pine - tzn. vše, co od pořádného dramatu očekávám. Ano, je pravdou, že se Kurtzman nevyhl určité míře šablonovitosti a možná sem tam ukápne trochu víc toho poatosu, ale parádně se mi trefil do nálady, takže zasloužené 4 polárky. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem si zvolil především díky elitní holčíčí sestavě Elizabeth Banks, Michelle Pfeiffer, Olivia Wilde, protože na všechny tři se mé oko velmi rádo kouká a dámy opět nezklamaly, jsou krásný. Elizabeth je snad ještě hezčí než před deseti lety. Aby toho nebylo málo, tak jsem ještě dostal opravdu příjemný film, plný lidského citu a lásky a to v neohraném slova smyslu. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Poutavé, lidské drama, které staví především na přesvědčivosti a uvěřitelnosti, a to jak díky civilním hereckým výkonům všech zúčastněných, tak skutečně reálnému příběhu, který může zažít každý z nás a nejspíš by se i každý z nás s danou situací pral stejně neohrabaně a vyplašeně, jako přítomné postavy. Velkou roli zde pak samozřejmě hrají emoce, které působili velmi příjemně a nenásilně, tvůrci tentokrát totiž zbytečně příliš netlačili na pilu, nevnucovali a nepodsouvali je za každou cenu do každé scény a díky tomu fungují velice osvěžujícím dojmem. Co se týče samotné zápletky, není sice nikterak originální, nicméně i tak je poutavá, i přes vlažnější tempo zábavná, postupná gradace dokáže vyvolat i jisté napětí, jak se to celé nakonec vyvine a závěr mě i přes jistou kýčovitost poměrně dost oslovil a i tu kapičku z oka jsem přeci jen upustil. Důvod, proč jsem ale vůbec chtěl tento snímek vidět, bylo obsazení, a to nezklamalo. Všichni herci se svých postav chopili na výbornou, charismatický Pine, neskutečně sexy Banks, nestárnoucí kočka Pfeiffer, a nakonec jsem vzal na milost i toho otravného a nevychovaného spratka D´Addaria, který mě strašně štval, ovšem tím vlastně tu svou roli zvládl též skvěle a přesvědčivě. Zkrátka Lidé jako my není určitě klenotem mezi dramaty, ovšem jeho zpracování je natolik fungující a dopad na diváka má natolik efektní, že minout ho by byla jistě škoda. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Hilary Swank četla scénář a projevila zájem o hlavní roli, nakonec ale z projektu odstoupila. Další kandidátkou byla Amy Adams, dala však přednost své rodině. Roli pak mohla ztvárnit i Rachel McAdams. (Freshoun)
  • Hlavním asistentem při výběru lokací byl Čech žijící několik let v Los Angeles Pavel Štěrba. (PauloZ)

Související novinky

Další Star Trek míří do vesmíru

Další Star Trek míří do vesmíru

30.06.2014

Scenáristické duo Alex Kurtzman a Roberto Orci, které sepsalo třeba Transformers, Abramsův Star Trek nebo Amazing Spider-Mana 2, se vydává na režijní dráhu. Ne však pohromadě, každý z pánů dostal… (více)

Reklama

Reklama