Reklama

Reklama

Letité manželství Petea a Debbie je v krizi. Čtyřicítku mají na krku a oba se snaží skloubit partnerský život, kariéru a péči o děti. Čas na přemýšlení, jak si užívat život, jim moc nezbývá. Postupně se začínají bořit nejen jejich iluze, že jim mládí vydrží navěky, ale také vzájemný vztah, který je značně opotřebovaný lety společného života. Finanční stabilita dosud velmi dobře zajištěné rodiny se začíná hroutit, Peteova nezávislá nahrávací společnost se blíží bankrotu a Debbie má podezření, že ji její zaměstnanec v butiku okrádá. Soužití s dospívajícími dcerami také moc nefunguje, navíc se oba snaží o sblížení se svými komplikovanými otci. A aby toho nebylo málo, Debbie zcela nečekaně a samozřejmě neplánovaně otěhotní... (TV Nova)

(více)

Videa (43)

Trailer 2

Recenze (308)

Derek 

všechny recenze uživatele

typicka apatowka s mnozstvom fuckovania a hrobozrunejsieho humoru (nikdy vsak nedosahujuca smithovskej otravnosti) ale zaroven i s mnozstvom ludskosti a realnosti... skoda ze to ma cez dve hodiny (problem kazdeho jeho filmu) a tak plytky pribeh to nedokaze utiahnut (hlavne otravne posoby premnozovanie i ked vtipnych ale vedlajsich figurok, ktore dej vobec nikam neposuvaju...), este stastie ze paul rudd je stale sympatak, ale naproti tomu leslie mann je obcas dost otravna a ich decka su neskutocne zle... take 3.5*, ale v dalsom filme by sa apatowy hodil nejaky strihac ktory tomu doda lepsie tempo... ()

hrosiik 

všechny recenze uživatele

Tohle není ani tak americká komedie, jako spíše ,,ze života” ovšem s nádhernou a zábavnou Leslie Mann! Snímek nám ukazuje, že i tyto těžké situace, ať už v podobě dospívajících dětí, finanční tísně či nespokojenosti sám se sebou jsou v manželství nevyhnutelné. Přesto stojí za to, zůstat spolu jako rodina. Kdo to nežije, nepochopí:) ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Na komédiu málo komediálne. Námet je však zaujímavý a problémy, ktoré má pár po štyridsiatke boli celkom slušne rozobraté. Ale reálne boli iba samotné problémy, ich riešenie až tak veľmi nie. Scenár sa snažil nájsť čo možno najvtipnejšie riešenie, ale vyšlo to iba niekedy. Oceňujem vypichnutie rozdielov vo výchove detí v dobe iPhonov, iPadov, tabletov.... a dobou, v ktorej sme boli vychovávaní my. Nám stačilo zakázať ísť von s kamarátmi, prípadne žiadna telka, teraz už treba zakazovať všetky možné výdobytky počítačovej techniky, software a rôzne mobilné aplikácie nevynímajúc. Reálna hra s kamarátmi a stavanie bunkrov niekde na dvore už nikoho nebaví. Všetko je nahradené virtuálnym svetom. Zmena a návrat k tradičným hodnotám je už nemožná. Myšlienka a pointa filmu je teda celkom hodnotná, aj keď hrozne frustrujúca. Pre mňa silný priemer. 65/100 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie je trocha nadnesené ale ja skrátka Apatowove filmy môžem. Kopec pop kultúrnych odkazov, skvelo napísané a zahrané postavy, ktoré sa nevyvíjajú v tendenciách typických amerických komédií a prinášajú do filmu punc autentickosti, určitej nadnesenosti a prívetivosti. Celý kaleidoskop postavičiek tu má ako obvykle funkciu pobaviť, priblížiť život hlavnej dvojice, kde práve Leslie Mann dokazuje, že pre takéto úlohy sa narodila. Rudd ako obvykle sympaťák, ktorý má rád hudbu a sedenie na hajzli a postavičky ako O´Dowd, Fox, Segel, Li, McCarthy len dopĺňajú film o šialenejší humor. This is 40 je klasická komédia nesúca Apatowov rukopis a tým sa stáva inou, osviežujúcou a bez jediného hluchého miesta. Tu len závisí či má človek Apatowa rád, alebo nie. Nie je to dokonalý film, ale svoj účel splnil. Plus Megan Fox - pána BOHA! ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že je to velmi průměrný film. Nic nového nepředvede, navíc, když jsem viděla stopáž, tak jsem to chtěla vypnout hned na začátku. Ale když jsem překonala úvodní trapnosti manželského života v podání dvou pro mě křečovitých herců, skvěle jsem se pobavila. Některé vtípky mě jednoduše dostaly, což se mi u komedie nějakou dobu nestalo.. Proto je mé hodnocení takové, jaké je. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Leslie Mann (Debbie) mala v dobe uvedenia filmu skutočne 40 rokov. (ludovit14)
  • Charlotte (Iris Apatow) sa na začiatku filmu snaží na klávesoch zahrať ústrednú melódiu z úspešného seriálu Kancl (od r. 2005). (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Los Angeles (Kalifornia, USA). (Arsenal83)

Související novinky

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (více)

Reklama

Reklama