Claude ZidiKamera:
Claude RenoirHudba:
Vladimir CosmaHrají:
Jean-Paul Belmondo, Raquel Welch, Dany Saval, Jane Birkin, Johnny Hallyday, Charles Gérard, Claude Chabrol, Mario David, Julien Guiomar, Aldo Maccione (více)Obsahy(1)
Francouzská filmová komedie o potížích odvážného kaskadéra s tíživou finanční situací, svéhlavou snoubenkou a zženštilým hercem, kterého má zastupovat. Kaskadér Jean-Paul Belmondo má před svatbou s krásnou Raquel Welch, jenže jí dojde trpělivost! Navíc se o ni začal ucházet bohatý hrabě a tak získat znovu její lásku nebude vůbec jednoduché... (oficiální text distributora)
Kaskadér Mike Gaucher by se rád oženil se svou kolegyní Jane Gardnerovou, ale kvůli jedné drobné neplánované fušce ve svatební den a hromadám sádry na obou tělech, to nebude tak jednoduché. Mike se pro obnovení vztahu bude muset prohánět v gorilím kostýmu, v masce idiota připravovat stát o sociální dávky, mnohokrát si vykouřit svoji poslední cigaretku a hlavně odolat nejmužnějšímu z nejtvrdších (alespoň v pánské společnosti) nadsamců Bruno Ferrarimu. ()
Jako retard nebo gay je Belmondo k popukání, jeho handrkování s Welchovou mi ale nepřišlo vtipné vůbec. Scenáristicky šikovně postavená a nápaditá lidová zábava, která příkladně vytěžuje téma kaskadéřiny, kdy se hrdina fyzicky angažuje nejen před filmovými kamerami, ale neustále i v civilním životě (třeba když si zaběhne z hospody zatelefonovat). Výborná je scéna, kde Belmondo musí do zemdlení opakovat pád ze schodů kvůli hloupým chybám režiséra a hlavní hvězdy. ()
Pěkná a relativně funkční exhibice skvělého Belmonda, schopného zvládnout i ty nejodlišnější polohy, ale jinak těm francouzským komediím jaksi nemohu přijít na chuť. Vtípky jsou lehce předvídatelné, děj také, smíchu u mě osobně poskrovnu a duševní obohacení žádné... Vcelku zábavné, nadnesené a svěží, to ano, nemohu říct, že by Zvíře bylo v něčem vyloženě nepovedené, ale do mého gusta se úplně netrefilo. 6/10 ()
Jeden tlustý požírač špaget natočil tak špatné filmy, že i dobročinné spolky je odmítaly promítat zadarmo. Tady ovšem Aldova improvizace po Italsku za francouzské peníze s Brunem Ferrari dopadla na výbornou. Skvěle zrežírováno, dokonalý soundtrack Vladimira Cosmy a Belmondo jak ho máme nejraději. Sympatický rošťák Mike Gaucher horká hlava, ale srdce má ze zlata. 👍 Produkce: Cerito films ()
"Doris, promiň, ta malá stařenka vedle tebe, - to je tvoje matka?" "Smůla, mohli jsme se dopňovat - já debil, ty semetrika" "Mějte slitování sociální paní, neberte mi mé dítě!"atd. Mohla bych tu napsat každičkou větu. Co slovo, to perla. Můj úplně nejvíc nejoblíbenější film. Na nic si nehraje, chce vás "jen" pobavit, rozesmát a to se mu daří, i když ho vidíte po sté. Jako ve všech francouzských komediích skvělí herci i v těch nejmenších roličkách, např. chlap, co sedí se ženou u oběda, když si k nim Mike přeskáče přes dvorky zatelefonovat nebo Claude Chabrol. A až tady na ČSFD jsem zjistila, že prodavačka, co viděla Savanu v ohni, je dnešní superpopulární komička Josianne Balasko (ano, ta nemožná herdekbaba ze Zločinu v ráji). Zvíře jsem viděla v kině na FFP jako děcko a pak mi po něm dlouho bylo smutno. Pak přišlo video a najednou jsem si ho mohla pustit kdykoli, což jsem dělala. Nikdy mě neomrzel. A jsem moc ráda, že to není mou nenáročností, ale že se líbí všem, i těm, co Belmonda zrovna nemusí. Když jsem si tu četla komentáře, znovu jsem všechny ty scény viděla a smála jsem se, zvláště u Enšpígla. ()
Photo © StudioCanal

- Reklama na těstoviny Panzani je odkazem na skutečnou firmu. Panzani je výrobce těstovin francouzského původu. Společnost byla založena v roce 1950 Jeanem Panzanim a od roku 2005 patří do španělské zemědělsko-potravinářské skupiny Ebro Foods. (sator)
- Mike Gaucher (Jean-Paul Belmondo) bydlí na adrese Hameau des artistes 5 na Montmartre v Paříži. Z oken bytu, která vedou na druhou stranu, je vidět mlýn, který v době natáčení filmu procházel rekonstrukcí – jedná se o Le Moulin Blute-Fin. Postaven byl podle dobových pramenů v roce 1295 a patřil mlynářskému rodu Debraye. Mlýn si vybral pro svůj obraz i malíř Vincent van Gogh v roce 1886. (sator)
- Raquel Welch nehovorila po francúzsky, preto ju musela dabovať herečka Danielle Volle. (Arsenal83)