Reklama

Reklama

Krtkova dobrodružství

(seriál)

Obsahy(1)

Od dob, kdy „krtek ke kalhotkám přišel“, uplynula už pěkná řádka let. Přesto tenhle nestárnoucí hrdina dál baví nové a nové generace dětí. Snad proto, že má dobré srdce a věčně udivené oči. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (89)

tommy187 

všechny recenze uživatele

Čo si budeme hovoriť? Takéto seriály je zbytočné hodnotiť.Je geniálne ako dokážu zabávať aj dospelých, a aj deti - hoci to je z roku 1957. A vôbec sa tak na to nemusíme dívať :). A v podstate tu nie je ani čo komentovať ... Skrátka KLASIKA. 85% - ****. Tú jednu hviezdičku si nechávam pre lepšie seriály ... ()

ZnalecH 

všechny recenze uživatele

Krtečka jsem měl rád už od mala a těch pár desítek dílů jsem musel shlédnout tolikrát, že bych dneska nepochopil, kde jsem na to bral čas. Bohužel jsou ty časy pryč a jen tak si shlédnutí nějakého dílu nedopřeji, ale určitě jsem s Krtečkem ještě neskončil. PS: Rozčiluje mě, že je tu každý díl zvlášť a každému pak naskočí x hodnocení. Pokud máte dva oblíbené uživatele, kteří se rozhodnou hodnotit každý díl, tak vám to pěkně zaspamuje poštu. ()

Reklama

dzivetka 

všechny recenze uživatele

Vím, že je oblíbený. Třeba Francouzi ho milují. Vzpomínám si, že na vysoké si do sešitku s ním rodilý mluvčí, který nás učil, zapisoval poznámky. Mě Krteček nikdy neoslovil - a to doslova! :) Už jako dítě jsem zuřila, že nemluví. No, ráda ho nemám, ale uznávám, že se to panu Millerovi povedlo - ta figurka sama o sobě je geniální. Dvě hvězdičky aspoň postavičku. ()

Miany 

všechny recenze uživatele

Prosím vás, ZDENĚK MILER, klasik dětských let, krásné tvorby v jednoduchosti a dodání šmrncu zábavy v podobě nikoliv hloupých slovních hříček, které nás často v pohádkách dnešní doby provází, ale v podobě pouhých citoslovcí a občas zmínění pár slov ("tady, tady") - no, zkrátka.. Tohle patří do GALERIE DĚL KINEMATOGRAFIE, konkrétně do sekce děti ALE I dospělí. Grandiózní. Je to i psychologicky promyšleno. Nemám výtek. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Češi byli vždy mistry kresleného filmu pro děti. A hlavně byli a jsou mistry večerníčků. Tento pojem nezná žádná země. Umíme vyrábět krátké příběhy, většinou pár minutové, pro ty nejmenší než půjdou spát. Naši hrdinové nemusí po sobě střílet, nemusí skákat ze skály, podrážet si židle, nemusí téct krev, nemusí se bít. Naši hrdinové jsou milí, dokonce nemusí ani mluvit. Příkladem takových večerníčků je Jája a Pája, Králici z klobouku, Pat a Mat, ale taky jedna z prvních postaviček pro děti - krteček. Jeho příhody, milost, radost mu může závidět i americký vrstevník Mickey Mouse. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (14)

  • Krtek měl být maskotem na mistrovství světa v hokeji 2015, pořadatelé se však nedohodli s držiteli autorských práv. (Zdroj: Mladá fronta) (M.B)
  • Postava krtečka napadla Zdeňka Milera, když dostal za úkol udělat film o plátěné košilce, ve kterém měla být vyobrazena celá výroba už od vzniku plátna. Dlouho ho nic originálního nenapadalo a tak se jednou rozhodl, že se půjde projít do lesa. Byl už večer. Najednou zakopl. Podíval se o co, byla to krtina. Utíkal domů vyhledat si, jak vlastně takový krtek vypadá. Byl zklamaný, protože to, co viděl, vypadalo jako malá černá myš. A tak si krtka upravil podle svého. (lazyangel)
  • Plyšová figurka Krtečka se stala symbolem poslední vesmírné mise raketoplánu Endeavour, která propaguje vědu a vesmírný výzkum všech dětí světa. Mise STS-134 měla být původně zahájena 19. dubna 2011. Start byl odložen a uskutečnil se 16. května téhož roku. Krteček letěl do vesmíru na návrh astronauta A.J. Feustela, jehož manželka má české předky. Dne 1. června v ranních hodinách pak raketoplán Endeavour přistál na Zemi společně s Krtkem. (Dragoni)

Reklama

Reklama