Reklama

Reklama

Zlé královně (Julia Roberts) se podařilo získat vládu nad královstvím. Uprchlá princezna (Lily Collins) se však svého výsostného práva jen tak snadno nevzdá a rozhodne se jednat. Za pomoci sedmi vynalézavých trpaslíků začíná plánovat odvetu. Sněhurka ožívá v novém dobrodružném příběhu plném lásky, ale i žárlivosti a zrady. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (691)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Z těhle dvou letošních Sněhurek je pro mě tahle jasný poražený. Julia Roberts sice byla vtipná, ale celý film neuhraje. Oproti ní byla Lily Collins s naprosto příšerným obočím nudná a se svým pisklavým hláskem dost otravná. V celém filmu sice bylo poměrně dost vtipných scén, ale celek mi přišel příšerně naivní (a samozřejmě si nemohli odpustit ubohé pěvecké/taneční číslo nakonec, které mě přímo zhnusilo). 3* ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Kultivovaný Troška, kterému někdo nalil do hlavy pořádnou dávku nadsázky a ironie. Aneb jak se dal Singh na mainstream a až na ústřelový casting s Julií Roberts (jejímž vrcholem je natření ksichtu ptačím hovnem) ukázal, že tyhle tupoučké vyprávěnky s návdavkem humoru (fajn timing jednorázových frků) zvládá spolu s akčními scénami levou zadní. Obzvlášť poslední dvacetiminutovka se povedla náramně, přičemž Hammer se "slečnou obočí" jsou nečekaně sympatickým párem do nepohody, kterému se dá držet palec a občas se s ním i příjemně zasmát. Nejsem si sice úplně jistý, jak bude kombinace primitivního humoru pro mrňata, uvědomělé ironie a hraní si s žánrem na hranici parodie fungovat na obyčejného Pepu z Nemanic, ale tuhle Sněhurku rozhodně nejde vinit z toho, že by se nesnažila o svůj pohled na věc a jen rejžovala peníze. 6/10 a jsem hodně zvědavý na originální znění. Český dabing je i přes trefné hlasové obsazení pořád jen "na půl huby". ()

Reklama

Traffic 

všechny recenze uživatele

Tarsem nezklamal. Mirror Mirror je v mnoha ohledech úplný protipól nejslavnější disneyovské Sněhurky, ale to se dalo úspěšně očekávat už na základě traileru. Naštěstí nejde jen o vyprázdněnou hru na převracení konvencí a kódů, ale zbojnická Sněhurka je svým akčním přístupem dobrým vzorem pro dospívající děvčata a zároveň se tu odráží (a řeší) poměrně závažné celospolečenské problémy - začleňování na okraj vyloučených minorit nebo zastrašovací (až orwellovská) rétorika vládních struktur a s tím související vykořisťovatelská fiskální politika (šlechta se baví, zatímco poddaní nemají co jíst). Navíc se tu odehrává i poměrně zřetelný souboj mezi digitálními a praktickými efekty, tedy "hmatatelnou skutečností" a její falešnou nápodobou. Nevylučuju, že až podruhé uvidím nedabovaný originál, půjdu na plný počet. Víc v recenzi. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Trailer ma nadchol a sľuboval veľa, no všetko podstatné - komickými hláškami počínajúc - v ňom už bolo povedané. Vizuálne krásne a farebné, obsahovo trochu dementné a hudobne príšerné - očakávala som epickejší soundtrack, ktorého absencia mi dosť okresala celkové dojmy. Julia Roberts hláškuje jedna radosť a v úlohe kráľovnej som si ju užívala, celú snímku drží nad priemerom ona. Lily je nebesky sladká a Hammer sympaťák, no línia s trpaslíkmi ma vyrušovala, film občas strácal dych a hoci sa v žánrovom zaradení vyskytuje dobrodružný/dráma, v súčasnej filmovej zábave tieto elementy nemajú žiaden rozmer. Veľký potenciál zostal, ako to už býva zvykom, nevyužitý. ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Zrcadlo, zrcadlo aneb jak zprasit pohadku. Snehurka s obocim jako Breznev, trpaslici na chudach a mdla kralovna (Julie, Julie, na tebe jsem spolehala nejvic a zklamala jsi na cele care). To nezachrani ani polonahy princ. Nejvetsi faux pas je ovsem zaverecny Bollywood, podejte mi prosim nekdo zvraceci pytlik! ()

Galerie (114)

Zajímavosti (18)

  • Lily Collins (Snehulienka) sa štyri mesiace intenzívne učila šermovať. V jednom súboji s princom (Armie Hammer) je totiž 150 presných pohybov v snehu a medzi stromami, takže bolo nutné zvládnuť nielen techniku šermu, ale aj akrobaciu, rovnováhu a výdrž. (krasomama)
  • Jako strop paláce byl ve filmu použit detail známé secesní stavby v Barceloně - prosklená část stropu koncertní síně Paláce katalánské hudby, jehož autor je arch. Lluís Domènech i Montaner. (M-arta)
  • Do hlavní ženské role tvůrci zvažovali obsazení Saoirse Ronan, ale věkový rozdílu mezi ní a Armiem Hammerem byl příliš velký. Později byla obsazena Lily Collins. (Aurum)

Související novinky

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Marco Polo – žhavé zboží?

Marco Polo – žhavé zboží?

31.05.2012

Vypadá to tak. V současnosti totiž existuje několik projektů, které chtějí mapovat život slavného benátského cestovatele z druhé poloviny třináctého století. Každý je úplně jiný – třeba seriál… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno