Reklama

Reklama

Zlé královně (Julia Roberts) se podařilo získat vládu nad královstvím. Uprchlá princezna (Lily Collins) se však svého výsostného práva jen tak snadno nevzdá a rozhodne se jednat. Za pomoci sedmi vynalézavých trpaslíků začíná plánovat odvetu. Sněhurka ožívá v novém dobrodružném příběhu plném lásky, ale i žárlivosti a zrady. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (691)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Príliš veľký hybrid na to, aby s tým mohlo byť spokojných viac typov ľudí. Príliš veľká umelecká preštylizovanosť (natoľko typická pre režisérovu tvorbu), bizarnosť, rozprávkové spievanie, preplácané farby a detinský humor kontra takmer hororové príšery. Chvíľami to síce bavilo, ale oveľa viac to otravovalo a nudilo. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Príbeh o Snehulienke je v rôznych malých obmenách známy takmer v celej Európe a i v anglo-americkom svete. Jej najznámejšia literárna verzia pochádza od bratov Jacoba a Wilhelma Grimmovcov. Táto rozprávka bola už i nespočetne mnoho krát sfilmovaná. V animovanej, ale i hranej podobe. Existujú klasické, starosvetské, ale i moderné variácie. Ja som si teraz pozrel Snehulienku, ktorú natočil v roku 2012, v americkej produkcii, indický režisér Tarsem Singh. Pojal to v sviežom, odľahčenom, zábavnom duchu. Popri tom však tomu nechýba kúzlo a poetika pôvodného príbehu. Páčilo sa mi aj herecké obsadenie. Titulnú úlohu stvárnila mladá, sympatická Lily Collinsová, zlú kráľovnú si strihla hviezdna Julia Robertsová a siedmych trpaslíkov hrajú liliputáni. Priznám sa, že to bolo pre mňa príjemné prekvapenie. Táto "Snehulienka" ma celkom pobavila. *** ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Místy lechtivá komediální pohádka, která si bere na paškál jasně dané schéma tradiční Sněhurky. V téměř zaplněném sále jsem byl s přehledem nejstarší divák bez doprovodu, přesto jsem se bavil stejně náramně, jako všechna ta drobotina kolem. Jeden pětiletý chlapeček sedící za mnou sice v půlce zašišlal mamině "mě už to nebaví, pojď domů!", ale dostal řádně za vyučenou, to když ho z nudy probral drak, až si strachy cvrknul. Příště už bude dozajista vděčný, když za něj maminka s tatínkem vypláznou 460 zlaťáků za rodinné vstupné + další za nějaký ten popkorn a rezžravou kolču. Čtyři hvězdy dávám s naprosto čistým svědomím, protože se nehodlám hnidopišsky a rádoby odborně hnípat v něčem, co se evidentně nebere vážně, nýbrž s humornou nadsázkou. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nebolo to úplne zlé, ale napr. Snehulienka a lovec sa mi páčilo omnoho viac. Dej bol zmesou všelijakých zlátanín, avšak narozdiel od iných filmov, kde by to u mňa znamenalo automaticky odpad, tu sa našťastie, vždy keď som už znechutený chcel film vypnúť, vyskytlo niečo čo ma pobavilo a vrátilo späť. A hlavne, nezvykol som si na Snehulienku alá Brežnev, možno v Indii je to normálne, v týchto končinách to je len sranda. Tiež sa mal Singh zamerať viac na Snehulienku, ako na zlú kráľovnú, ale možno jeho zámer bol jasný, keďže na Roberts sa pozeralo oveľa lepšie ako na ňu. Jediné, čo je hodné ocenenia sú skvelé kostýmy a kulisy, tie boli naozaj nádherné. Inak film nič moc. Najlepšie poslúži ako kulisa pri hre s deťmi alebo domácich prácach. Na viac rozhodne nemá. Horko-ťažko 50/100. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Zbavte se pocitu, že to, co uvidíte, je Sněhurka tak, jak vám ji vyprávěla babička, maminka, teta ve školce. nebo chůva. Pokud je vám méně než patnáct let, na tenhle příběh o Sněhurce se nedívejte. Pokud nemáte smysl pro humor, schopnost vstřebat dílo, které si dělá srandu z klasiky, z postav, ze smrti a samo ze sebe, nedívejte se na tenhle film nikdy. Pokud všechny jmenované vlastnosti máte a trpíte pocitem, že ženě nepatří zbraň do ruky (a nesnesete pocit, že by v zacházení se zbraní mohla být i zatraceně dobrá pak zejména), raději se téhle Sněhurce vyhněte taky. Pokud ne, mohla by vám pěkně vyprášit kožich a ještě by u toho vypadala líp, než vy kdy budete; vzhledem k tomu, koho se tohle týká - ne, živůtek vám opravdu slušet nebude, ani když budete mít v ruce kord, pánové. Mnohokrát vzpomínané muzikálové prvky nemá cenu popisovat znovu, stejně tak přehnanou stylizovanou barevnost. Větu: Nevěř nikomu nad metr, asi začnu sama používat, navíc jsem dnes došla k poznatku, že náš Alík je s pravděpodobností hraničící s jistotou princ, jen začarovaný poněkud důkladněji, než ten Sněhurčin. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (18)

  • Herci, jejichž obsazení do role prince Andrewa Alcotta tvůrci zvažovali, byli také Alex Pettyfer, James Holzier a James McAvoy. Roli nakonec získal Armie Hammer. (Aurum)
  • Jedná se o posledním film, na kterém s režisérem spolupracovala kostýmní návrhářka Eiko Ishioka, která zemřela začátkem roku 2012. Její kostýmy se objevili ve všech Tarsemových předchozích filmech. (CBD)
  • Pri pohľade na prvé zábery z nakrúcania boli tvorcovia prekvapení a tvrdili, že by začarované zrkadlo na kráľovninu otázku: "Kto je najkrajší na tejto zemi?" určite nemalo odpovedať: "Ty pani, si nádherná, ale najkrajšia je Snehulienka". Julia totiž v krvavočervených šatách a korunke pôsobí naozaj očarujúco, až je nemožné si predstaviť, že bude nevinnej mladej Snehulienke hádzať na jej ceste za šťastím polená pod nohy. (Aberforth)

Související novinky

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Marco Polo – žhavé zboží?

Marco Polo – žhavé zboží?

31.05.2012

Vypadá to tak. V současnosti totiž existuje několik projektů, které chtějí mapovat život slavného benátského cestovatele z druhé poloviny třináctého století. Každý je úplně jiný – třeba seriál… (více)

Reklama

Reklama