Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Barbar Ronal (Pierce Gravens) je mladý muž s nízkým sebevědomím. Je opakem všech svalovců a je to slaboch. Musí však převzít odpovědnost za osud svého kmene. Zlý pán Volcatar (Lars Mikkelsen) pořádá nájezdy na vesnici a unáší postupně všechny její obyvatele. Až na Ronala. Ten je nakonec nucen vydat se na dobrodružnou cestu, aby zachránil celou svou osadu. K výpravě se také přidávají další osoby. Alibert, Zandra nebo Elric. Všichni se pak snaží vyřešit vzniklé problémy a zachránit vesničany. (Terva)

(více)

Recenze (53)

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Kdyby byla pohádka po grafické stránce lepší, neváhala bych dát za pět hvězd. Je originální, vtipná a kdo pozorně sleduje, najde na pozadí spoustu skrytých vtípku navíc, které nás provázejí nenápadně celým filmem. Pohádka se nebojí jít z dobou a nebere si servítky, ale pro vaše malé princezny to nejspíš nebude. Často se v ní setkáme se sexuálním podtextem a užijou si jí spíš pubescenti a dospěláci. Viděno v rámci Zahraniční výzva 2015 / Dánsko ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně už jsem se z toho účetnictví musela zbláznit, když jsem schopná bez mučení říct, jak se mi tenhle šílený příběh líbil. Nenudila jsem ani na chvilku. Pořád se tu něco dělo. Jednoduchost a předvídatelnost příběhu považuju za jeho plus, protože tu nehrozí překombinovanost. Jen bych tenhle film nepouštěla dětem. Sprostá slova tu létají vzduchem velmi často a oblečky barbarů nejsou zrovna jako od Chanela. ()

Reklama

cukorek 

všechny recenze uživatele

Na začiatku bola temnota, v ktorej vládol démon Zool, utlačovateľ ľudí. Nastal deň, keď sa z tieňov zrodil bojovník všetkých bojovníkov Crane, nositeľ meča bohov a postavil sa proti démonovi. Svojim mečom hrdinsky ukončil jeho vyčíňanie a doviedol ľud k víťazstvu. Teraz znovu prichádza doba, keď ľudstvo je v ohrození a znova potrebuje hrdinu, ktorý pozdvihne meč bohov a zachráni ich pred skazou. A preto prichádza barbar Ronal.---- Veľmi dobre spracovaná Dánska sága, odetá v animavonom prevedení, s prekipujúcou vtipnosťou na každom kroku a vynikajúcim grafickým, nápaditým prevedením od démona až po prsnaté amazonky. Kombinácia barbara Ronala, ktorý svojou "silou" vyčnieval z radu bojovníkov a teenegerského muzikanta Aliberta, túžiacom po dobrodružstve, vytvára úžasný vír humoru, do ktorého sa pridávajú aj ostatné postavy. Jednoducho mne tento animák veľmi zalahodil, pretože mám rád historickú tematiku barbarov, Vikingov a elfov podloženú na severskej mytológií a pretože vysoko prekonal moje očakávania.90% ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Barbarský animák postavený na palici. Mohla to být magořina roku 2011, bohužel místy je film skutečně "hluchý" a krom tu více tu méně dobrých vtipů a narážek rozhodně nečekejte nějaký nápaditý příběh. Celý film ale zadupou do země závěrečné titulky, zpívající lebzy nemají chybu :) ~~~ Zpracováním, animací i humorem (tady mnohem více dětem nevhodným :) bych to přirovnal ke Karcoolce. ~~~ PS: Ronal je barbarem i filmem 100x lepší než Barbar "Waikiki" Conan. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

V podstatě blbina, jejímž největším mínusem paradoxně ani není oplzlost a vulgarita (vlastně je velmi osvěžující a kouzelně absurdní pozorovat animované postavičky, které hlásí "What the fuck?!"), jako spíše nezvládnutí zcela základních věcí, kterými jsou třeba záběrování nebo střih. Díky tomu, v kombinaci s objektivně výrazně slabší animací působí Ronal neohrabaně, scéna souboje s létajícími potvorami je vyloženě nezvládnutá a podobných, více či méně do očí bijících lapsů je ve filmu vícero... Na druhou stranu výrazně lepší než Terkel má problém.... ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama