Reklama

Reklama

Po roční známosti požádá Tom Violet o ruku. Ona souhlasí, avšak ani jeden z nich v tu chvíli ještě netuší, že jejich vysněná svatba je dál, než by se zdálo. Violet dostane nabídku na dvouletou stáž daleko od jejich domova a Tom, který jí chce být nablízku, opouští místo asistenta šéfkuchaře, kde měl být brzy povýšen, jen aby podpořil svou nastávající v jejím kariérním postupu. Po příjezdu do Michiganu se všechno začíná pomalu hroutit. Zatímco Tom je nucen pracovat ve fast-foodu a jeho životní sny se rozpadají v prach, Violet si užívá nové místo ve skupině vedené šarmantním profesorem Childsem. Frustrace na obou stranách přibývá, svatba se stále odkládá, netrvá dlouho a pár se rozejde. Přesto je osud svede opět dohromady... (TV Nova)

(více)

Videa (40)

Trailer

Recenze (271)

selviskhed 

všechny recenze uživatele

Výsledkem spolupráce Judda Apatowa a Nicholase Stollera se stalo přesně to, co bychom od obou čekali, tedy nadprůměrná sprostá romantická komedie s poněkud gargantuovskou stopáží. Pokud máte základní přehled v oboru sociální psychologie, tak si ke zdejšímu hodnocení neváhejte přimyslet pár procentních bodů navíc, protože právě kvůli vědecké kariéře v sociální psychologii hlavní hrdinka odloží datum svatby a hodně scén z Violetiny katedry vyznívá vtipněji, pokud víte co zkoumaly některé experimenty, které se opravdu uskutečnily. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

The Five-Year Engagement je veľmi dobrý film. Podarilo sa im skĺbiť pravú romantiku s dobrým humorom. Veľa párov by si mohlo vziať dokonca aj ponaučenie z tohto diela. Okrem toho sa na to príjemne pozeralo, pekná kamera s romantickými scénami. Chybičkou je možno len soundtrack z ktorého proste nebudete ohúrení. A práve hudba by mala pri romantických filmoch hrať s dejom tandem. Jason Segel mi bol vždy nesympatický, viem čo sa od neho môže čakať, aj tu prináša svoj slušný štandard. Naopak Emily Blunt ma opäť príjemne "prekvapila", tu začínala byť veľkou ikonou v Hollywoode a to potvrdila aj v tomto filme. Zahrala to naozaj bravúrne. Aj vďaka nej som tento film preplával s radosťou. Môžem teda konštatovať, že The Five-Year Engagement patrí v roku 2012 k najlepším vo svojom žánri. A nemám na mysli nič iné ako romantickú komédiu. ()

Reklama

Mr.Pumpkin 

všechny recenze uživatele

Asi takhle, oceňuju fakt, že se tvůrci pokusili uchopit žánr romantické komedie trošku jinak, než jsme obecně zvyklí. Jasně, ve výsledku film zůstává v jakýchsi mantinelech šablonovitosti, ale alespoň se pohybuje při těchto mantinelech a trošku přeci jen vybočuje. Ukazuje problémy, kterým musí mladý pár čelit před svatbou (mnohé z těchto problémů se dají aplikovat na vztahy v kterékoliv fázi) a přichází s poměrně zajímavým přístupem postav k těmto problémům a s jejich leckdy neotřelými reakcemi na různě životní příhody. Na co ovšem Zásnuby na dobu neurčitou podle mého dojíždějí je těžkopádnost a natahovaná stopáž. Oproti mým oblíbeným Kopačkám (srovnání se neubráním přeci jen – stejný režisér, producent, mužský hlavní hrdina a Segel podepsán pod scénářem) chybí tomuto počinu z dílny Apatowa lehkost, se kterou je příběh vyprávěn. To je skutečnost, která mi zkrátka vadila a kvůli které zůstávám u průměrného hodnocení o třech hvězdách. 65% ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Příště prosím víc britského humoru a méně hollywoodských nápadů. Ono natočit dvouhodinový film o zásnubách vyžaduje odvahu a švih. Tady se to úplně nepovedlo. Nejlepší scény tak byly ty, kde nebyla (jedna z mých oblíbených hereček) Emily Blunt - hlavně lov srny a pak rodinný oběd a la srnčí hody. Což trochu zamrzí, když jde o romantickou komedii, že ano... ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Judd Apatow (a ostatní producenti) zaspali na vavrínoch a už si myslia, že môžu všetko. 130 minút je skutočne zabijáckych a film sa naťahuje ako žuvačka a varí z vody. Tých pár scén, ktoré možno považovať za výborné sú automaticky "utláčané" množstvom vaty. Jason Segel je (bol) fajn vo formáte a lá HIMYM, ako ťahúň filmu robí len akési garde Emily Blunt (áno, som zaujatý!:). Ďalší film z radu romantických komédií, ktoré som pretrpel a hneď po dopísaní komentu aj zabúdam, že som niečo videl... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Jedná se už o druhou spolupráci režiséra Nicholase Stollera a herce Jasona Segela, přičemž v prvním případě se sešli při natáčení snímku Kopačky (2008). Jason Segel a Emily Blunt se sešli už jako pár ve filmu Gulliverovy cesty (2010). Oba se také objevili ve filmu Mupeti (2011). (Riddick77)
  • Zingermanova reštaurácia, kde Tom (Jason Segel) pracoval po presťahovaní do Michiganu, je skutočná lahôdkáreň v Ann Arbor, ktorá bola otvorená v roku 1982. (misterz)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach v americkom štáte Michigan, a tiež v štáte Kalifornia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno