Reklama

Reklama

Seznam smrti

  • Velká Británie Kill List (více)
Trailer

Obsahy(1)

Seznam smrti režiséra Bena Wheatleyho je šokující mix žánrů, který aspiruje na titul nejlepší horor roku. Skvělá směs rodinného dramatu, akčního thrilleru a strašidelného psycho-hororu vypráví příběh bývalého vojáka, jenž se stal nájemným vrahem a sestoupil do nitra lidské temnoty. Osm měsíců po katastrofálně zpackaném zásahu v Kijevě je fyzicky i psychicky natrvalo poznamenaný Jay dotlačen kolegou Galem, aby přijal nový úkol. S tím jak proniká do znepokojivě bizarního prostředí, kde má zakázku provést, se Jayův vlastní svět začne rozpadat až ho strach a paranoia stáhne k děsivému bodu, z něhož není návratu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Výborný. Civalova paralela s Eyes Wide Shut moc nekulhá (vnitřně nekompletní postava přitahovaná k obskurnímu společenství), ještě bych k tomu přidal Wickermana (pagan kult) a pochvalu za bezmála "veristický" přístup k vedení herců a práci s mizanscénou a střihem. Je to sick, je to vykolejené, je to syrové, je to pohlcující... špinavý halušky, někde mezi absentujícím sexem, všudypřítomnou smrtí a prchavou láskou. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé to není horor, a řekl bych že ani thriller, ale spíš drama ... Ale docela pošahaný drama a to tentokrát ve fakt špatným smyslu. 35 min(!!!) sleduju, jak se hádaj dva manželé a dělaj scény ... Fajn, ale proč to sleduju, když to do filmu ani tak moc nepatří. Pak zas 40min asi tak kecaj dva kámoši, občas někoho zabijou. O nějakým napětí, atmosféře či násilí nemůže být ani řeč, protože se v tom filmu NIC NEDĚJE!!!! No a nakonec to vyzní chvílu jako horor, nějaký pobíhání v kanálech a opravdu mega-trapnej konec,navíc i předvídatelnej mne aspoň rozesmál ... Něco tak špatnýho jsem už dlouho neviděl. Tohle je prostě extrémně nudná multižánrová konverzační blbina, která ale vůbec nemá na to, čím chce být ... NEVER MORE!!! ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Tak o horor se v případě Kill list v žádném případě nejedná, spíše o mysteriózní drama/thriller... Docela slušně natočený, ale ze začátku zbytečně ukecaný a tak trochu o ničem, sem tam s nějakou tou vraždou (lehce gore) a naprosto parádní poslední půlhodinkou, kdy se hlavní postavy setkají s tajemnou sektou... Trochu mi vadilo, že byl závěr až moc odhadnutelný, ale i tak jsem byl docela spokojený... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Škoda nedotaženého scénáře a předvídatelného konce (čímž myslím jen tu závěrečnou scénu), jinak by to bylo super. Atmosféra funguje a poslední půl hodina je neskutečně napínavá, postavy zaujmou, příběh taktéž, dokonce to je i psychologické, líbila se mi i hudba, míšení různých žánrů zde taky funguje a po téhle stránce je všechno ok. Od Wheatleyho je to zatím to nejlepší, co jsem od něj viděl a myslím si, že už to nic nepřekoná. Jen je prostě škoda všech těch mínusů, které to stahují dolů (SPOILER třeba o sektě bych se rád dozvěděl víc a úplně nejradši bych viděl, o co jim jde a koho vlastně mají za boha KONEC SPOILERU) a kvůli kterým nemůžu jít s hodnocením výš. Kdyby aspoň ta závěrečná scéna nebyla tak předvídatelná, ale mě bylo poměrně brzo jasné, kdo jsou oni, s kým tam na konci bojuje a proč ten, s kým bojuje, tak divně chodí (snažil jsem se to napsat s minimálním náznakem toho o co go, tak snad se mi to povedlo)... Ale líbilo se mi to tak jako tak. Silné 3* ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Jako když pejsek s kočičkou pekli dort. Naházeli tam všechno co měli rádi, ale výsledná chuť byla na poblití. Stejně tak je to i s tímhle filmem. Nesourodej mix žánrů, kterej jako celek absolutně nefunguje. Přes půl filmu jde o nehoráznou nudu. Hlavní (anti)hrdina mi byl k_revsky nesympatickej, ale čím víc mu rupalo v kouli tím větší byla zábava. To nic nemění nic na tom, že je to strašná slátanina s pár dobrejma scénama. Finále je sice efektní, ale nic neobjasňující. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • Duha, která se objeví ve filmu, je skutečná. Původně se měla podle scénáře zobrazit v jiné scéně, ale díky této náhodě se štáb rozhodl ponechat duhu tak, jak byla zachycená. (Jigvell)
  • Natáčení trvalo 18 dní. (Rob Roy)

Související novinky

Wheatley útočí na věžák

Wheatley útočí na věžák

12.01.2014

Britský režisér Ben Wheatley se v současnosti řadí mezi malou skupinu kritikou ceněných filmařských autorů renegátů – tvůrců, kteří netočí konvenční filmy, vybírají si vlastní témata, často velmi… (více)

Reklama

Reklama