Reklama

Reklama

2012 - Mayská proroctví a kruhy v obilí

(TV film)
  • Itálie Mayan Prophecies and Crop Circles – An Extraordinary Connection
Itálie, 2008, 53 min

Obsahy(1)

Kdysi dávno žili lidé, kteří oplývali značným věděním. Civilizace, jejíž poselství nám byla předána z hlubin času. Národ, jehož proroctví se začínají obdivuhodně naplňovat.Mayové. Nebetyčné znalosti této starobylé civilizace, jejíž paměť už dávno pohltil čas, halí závoj tajemna. Mayský kalendář je známý desítkám badatelů. Mnozí z nich jsou přesvědčeni, že ukrývá poselství, které se dosud nepodařilo plně rozluštit. Mayové byli přesvědčeni, že čas je cyklický a že každých pět tisíc sto dvacet pět let končí jeden věk a současně začíná nový. Podle několika předpovědí podobná událost opět nastane dvacátého prvního prosince roku dva tisíce dvanáct. Někteří se domnívají, že toto významné datum přinese zásadní změny pro lidstvo i celou naši planetu. Co je na tom pravdy? Na jihu Anglie dochází už několik desetiletí k prapodivnému úkazu, který je fascinující a znepokojující zároveň. Je známý jako kruhy v obilí. V posledních letech se tento jev stal ještě záhadnějším - v polích se začaly objevovat impozantní mayské obrazce. Je možné, že by spolu mayská proroctví a kruhy v obilí mohly nějakým způsobem souviset? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (141)

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Celkem pěkně udělaný dokument, který těm, co se o tuhle problematiku zajímají, poskytne dostatek střízlivých informací; a naopak extrémní skeptiky by neměl urazit, zmiňuje se i o 'padělatelích kruhů' etc. etc., a hlavně: Jsou tam pěkné obrázky! Je jedno, jak se na to dívám já. Nebudu přece hodnotit film podle toho, jestli souhlasím nebo nesouhlasím s tím, co říká. To je dětinské. (...) A poté, co jsem si přečetla pár dalších komentářů, musím dodat: Strach nelze vzbudit v tom, v kom už není. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Další z řady dokumentů,které označuji"Akta X",aneb na co Mulder se Scullyovou zapoměli.Dokument je velmi zdařile natočený a přináší velmi mnoho otázek a souvislostí.Nabízí pramálo odpovědí a s vysvětlením nejde nijak zvlášť do hloubky.To je u tohoto typu dokumentů ale běžné.Někdo může tvrdit,že je to demagogické,manipulativní a citové bombardování.Možná.Já říkám,že tady tvůrci sestavili ze svých názorů dokument a dokladují to obrazci v obilí(zcela nezpochybnitelnými),jejichž vznik mi nikdo nedokázal uspokojivě vysvětlit a jejich propojení s Mayským kalendářem(o kterém už něco víme,ale pořád je to žalostně málo).A tak se samozřejmě nabízí jednoduchá otázka-navštívila tuhle planetu kdysi mimozemská civilizace,která poučila Maye a nyní se opět ozývá?A ví něco,co my ne?Otázek mnoho,odpovědi žádné.I když myslím,že každému,kdo trochu přemýšlí,je jasné,že ve vesmíru sami být nemůžeme.Že by vznikl život jen na jedné planetě v tak obrovském prostoru je opravdu paranoidní představa.Zpracování tohohle dokumentu se mi líbilo a opět jsem se něco dozvěděl.Byl pojat pouze z jednoho možného pohledu,to mi ale nevadilo.Nevím,jestli by mu vyvážený přístup a střet protiargumentů k něčemu výrazně pomohl.Myslím,že ne,neboť mnoho věcí teprve objevujeme a v téhle oblasti je lidstvo prakticky v plenkách.A co říct k roku 2012?Ač jsem astrolog-amatér,nevím,ale jak koukám kolem sebe,myslím,že lidstvo potřebuje pořádnou facku,aby se vzpamatovalo,jinak to může zabalit.Tak uvidíme.Tady dávám tajemných 80% a jdu se mrknout s mým dalekohledem,co je na nebi nového. ()

Reklama

Attta 

všechny recenze uživatele

Tvůrci tohoto dokumentu jsou opravdu lišáci. Dokument je velice zajimavý a chtěl jsem mu dát dokonce ještě slabší hodnocení hlavně kvůli uvěřitelnosti. Nakonec přidávám ještě hvězdičku za to závěrečné shrnutí ve kterém nakonec netvrdili, že by kruhy v obilí byly jasně prací člověka nebo naopak. Velice zajimavé téma zrpacované naneštěstí přesvědčovací technikou za co ubrám na hodnocení nejvíce. Data a obsah je skvělý a nebýt té manipulace dal bych daleko větší palbu. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Ako film, ktorý má poukázať na podivné javy, prepojenia a rozličné fakty či dôkazy, tento snímok obstojí. Ako faktografický dokument však nie. Pokladá sa totižto iba tie otázky, na ktoré dokáže s určitosťou jeho autorom vlastnou odpovedať a podáva nám tak jediný pohľad na vec - nie je možné aby vytvárali kruhy v obilí ľudia a je to stopercentne odkaz od mimozemskej civilizácie. Na druhú stranu je zaujímavé vidieť veci z tohoto uhlu pohľadu, a tak sa predsa len uchyľujem k vysokému hodnoteniu, keďže ma film zaujal a udržal po celý čas, a zároveň mi rozvíril myšlienky do nových smerov a obzorov. Sem tam nezaškodí aj jednostranne orientovaný "dokument". ()

DeathTheKid odpad!

všechny recenze uživatele

Poté, co jsem došel prozření, dávám svému já v minulosti tak velký kopanec do kaštánků, že mě v nynější době ještě lehounce šimrají. A upřímně, požádal bych i jiné lidi, aby mi dali pěstí, že jsem tomuto blábolu vůbec věřil, že jsem jím byl fascinován. Takže zde vyvstává otázka: Je opravdu možné postavit mrakodrapy vyšší než 500, které musí splňovat absurdní požadavky pro bezpečnost, nebo je nemožné postavit pyramidy, kde nahážete 100 kostek na sebe? Ostatně na kruhy z obilí se nezmůžeme taktéž, tak proč nenajmout kolegy z galaxie Andromeda nebo Dromedára. Zatímco oni si pochutnávají na obilí zdarma já se jdu udusit v elektrické troubě. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu je údajná odpověď na zprávu z Areciba, nalezená poblíž radioteleskopu Chilbolton v Hampshire ve Velké Británii. Samotná zpráva byla odeslána v roce 1974 z radioteleskopu Arecibo (kde se mimochodem natáčela bondovka Zlaté oko,1995 ) na Puerto Rico. Dalším filmem, kde byla zpráva tentokrát „skutečně“ zodpovězena, je film Mutant z roku 1995. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama