Reklama

Reklama

Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka

  • Velká Británie Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit (více)
Trailer

Obsahy(1)

Wallace, roztržitý vynálezce milující sýr, a jeho věrný pes Gromit. Plastelínoví hrdinové mimořádně úspěšné a Oscarem oceněné série krátkých animovaných grotesek se dočkali celovečerního příběhu. Ocitají se v první obranné linii, která má chránit výstavní zeleninu obyvatel městečka před králíky a jinými škůdci. Jako Hlodobrana si vedou velmi zdatně a s úspěchem brání výstavní kousky, s nimiž se mají pyšní pěstitelé zanedlouho zúčastnit tradiční výstavy Obří zeleniny. Mimo jiné i svým vynálezem nazvaným Norocuc, kterým vycucnou králíky z nor a odvezou si je domů, kde je zavírají do sklepa a obětavě se o ně starají. Wallace současně dokončuje nový vynález, který dokáže vysát z hlavy všechny nežádoucí tužby. Doufá, že s jeho pomocí zbaví králíky touhy po zelenině, a pak je bude moci pustit na svobodu... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

Legas 

všechny recenze uživatele

Trochu otálím s hodnocením. Možná bych jednu hvězdičku ubral, ale jestli si nějaký animovaný film z poslední doby zaslouží plný počet bodů, pak to bude WaG. Proč? Pro příjemnou ruční podívanou, výtečnou hudbu Hanse Zimmera, která výrazně přispívá parodickému rázu filmu, a naprosto nepřekonatelné finále. ()

902 10 

všechny recenze uživatele

lehce retardovany, nicmene (mozna trochu prekvapive) velmi zabavny animak/plastelinak, obsahujici takove evergreeny, jako prerostly kralik a soutez v pestovani zeleniny. vsem registrovanym fanouskum receptare na nedeli je davana jedna kopie zdarma u vsech stanku pns, po predlozeni podepsane fotky premka podlahy dole bez. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Krásně animovaný snímek s lehkou hororovou příchutí, který je až po okraj napěchován břitkými gagy s typicky anglickým humorem. Jako nenáročná jednohubka na večer tedy snímek Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit funguje více než dobře. Skvělá práce! (Netflix) „To kill such a creature will require nerves of steel and... a bullet!“ ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Dnešní trend animovaných 3D filmů vytváření tvrdé konkurenční prostředí pro tyto tradiční animáky. Na druhé straně je to velká příležitost zaujmout něčím jiným, neokoukaným. A pokud se něco takového navíc podaří v takové kvalitě jako u Wallace a Gromita, vznikne dílo mnohem nezapomenutelnější než jakékoli dílo od Pixaru nebo Disneyho. Humor až nečekaně odvážný, ale ne nijak za hranou. Postavy jsou neskutečně krásně zpracované, a to asi nejlépe u králíčků a králikodlaka. Úvodní scéna naprosto fenomenální a to samé se dá říci i o závěrečném leteckém souboji. Na Wallaceovi je vidět kvalitně odvedená práce a tohle je rozhodně jeden z mých nejoblíbenějších filmů. ()

Coleator 

všechny recenze uživatele

Škoda, že příběhově se neudrží film až do konce na stejné úrovni - s přibývajícím časem jde kvalita scénáře dolů, ale i tak člověk nemůže jít s hodnocením níž, než na čtyři hvězdy... Hlavním důvodem je perfektní animace, dále povedený soundtrack a na závěr ještě dobře vybraní herci na dabing (bonusové body u mě mají za mou oblíbenou Helenu Bonham Carter :))... ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

  • Výroba tohoto prvního celovečerního filmu Wallace a Gromita trvala pět let, přičemž denně vyrobili tři sekundy filmu. (imro)
  • Číselný kód chránící Gromitův meloun se shoduje s rodným číslem babičky Nicka Parka. (dvd-L)
  • Na filmu pracovalo 30 animátorů, celkově se na něm podílelo 260 lidí. (HappySmile)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama