Reklama

Reklama

Ukradené Vánoce

  • Česko Ukradené Vánoce Tima Burtona (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jack Skellington je oblíbený vládce městečka Halloween, který dohlíží na tvoření všech morbidních potěšení, hrůz a překvapení. Jack je svou každoroční neměnnou rutinou absolutně znuděný. Jednoho dne se ocitne v sousedním Vánočním městě a za zvuků vánoční hudby prozkoumává zdejší tradice a obyvatele. Rozhodne se, že unese Santu Clause a uspořádá si Vánoce podle vlastních představ. Na pomoc si pozve své přátele ze záhrobí a vyrobí nádherné dárečky pro všechny hodné děti. Naloží je na sáně tažené kostrami sobů a vyráží nadělovat vánoční pohodu. Co na to budou říkat děti, až jim dárky budou předávat duchové a vlkodlaci? (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (798)

2Pac 

všechny recenze uživatele

Po druhom zhliadnuti musim zmenit hodnotenie zo 4* na 5*. Okrem uzasne graficky spracovanych scen (na ktore sa da pozerat do nekonecna a stale v nich nachadzat nieco nove), som si az na druhykrat uvedomil vynikajucu hudbu. Dalsie zo skvelych, ponurych Burtonovych diel. Najkrajsia, najmorbidnejsia a najvtipnejsia vianocno-halloweenska rozpravka. [ Napriek tomu, ze je Sally handrova babika vypchata listim, vyzera celkom hot ;-) ] ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektni animovanej muzikal. V porovnani s novejsi Mrtvou nevestou je tu sice animace horsi, ale vubec to nevadi, protoze skvele dotvari atmosferu. Navic tu je desna skala ruznejch vyborne navrzenejch strasidel, vtipnej dej, kterej vystaci presne na tech 70 minut a naprosto dokonala hudba. Danny Elfman se tady fakt vytah, jak melodie, tak texty jsou perfektni. Tohle mi prijde jeste lepsi nez Mrtva nevesta, takze jasnejch 5*. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Řeknu to asi takhle. Očekávání byla velká. Velmi velká. Po začátku filmu jsem si říkal, co je to za kravinu. V polovině filmu už jsem do toho byl zakoukaný. A na konci filmu jsem musel uznat, že tohle je geniální film s velice zajímavým a nevšedním námětem. Už jen ta animace byla velice zvláštní. Písničky byly velice zajímavé a po dějové stránce to byla naprostá pecka. Troufám si tedy tvrdit, že jsem viděl velmi nevšední a svým způsobem geniální film, který má co nabídnout a který je také docela odvážný. Ukradnout Santa Clause (zde ve filmu nazývaného v českém překladu jako Satan Kalous - velmi geniální překlad, pokaždé, když tam toto jméno zaznělo, tak jsem se musel smát) a dělat Vánoce po svém je dost zajímavý a šílený nápad sám o sobě, ale v tomto filmu je to nic proti tomu, v jakém světě se to celé odehrává a jak atypické jsou hlavní postavy celého filmu. Ještě teď, nějaké dvě hodiny po skončení filmu, nevycházím z úžasu nad tím, co jsem právě viděl. Kdo nevidí, neuvěří. Naprosto perfektní film, který mne prostě dokázal dostat do kolen. Jsem příznivcem klasických vánočních filmů a nesnáším jejich prznění, ale před tímto filmem mi nezbývá než se sklonit, poděkovat za fantastický filmový i hudební zážitek, a bez mrknutí oka udělit pět hvězdiček, protože tenhle film si to opravdu zaslouží. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

S ústředním náčrtem „burtonovského“ vizuálu si režisér Henry Sellick pohrál dle vlastního uvážení a společně s hudebním skladatelem Dannym Elfmanem stvořili svěží a působivé dílko. Nádherné muzikálové pojetí dokázalo na pětasedmdesát minut rozprášit mou nechuť k Halloweenu a americkému pojetí Vánoc. Opulentní přehlídka strašidel z Halloweentownu, které oplývají tím nejčernějším humorem, je však představena v takové rychlosti, že na jedno shlédnutí není možné všechno pojmout. Ano, kamera zde poletuje možná trochu zběsile a střihačovi ruce by taktéž mohli zpomalit. Jenomže to vše zastiňuje propracovaný příběh, kterému není svatý ani Svátek všech svatých a o Vánocích ani nemluvě, perfektní dialogy, nádherné písničky a v neposlední řadě skvělá výprava, aneb nikdy bych nevěřil, jak mi bude sympatický starý rozbitý hřbitov ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Nech sa snazim akokolvek, nedokazem prist na chut tymto animovanym filmom aj napriek obrovskej kreativite tvorcov pri roznych postavach, pricom maju u mna poklonu podobne, ako aj pri MRTVEJ NEVESTE TIMA BURTONA (2005), pretoze taketo nieco natocit chcelo obrovsku trpezlivost a vela prace a taktiez texty pesniciek, ako i samotny scenar. Mne osobne by tam spievanie vobec nechybalo, skor by som privital, keby tam ziadne spievanie nebolo, ale to by este viac skratilo uz i tak kratky 70 minutovy film. Aj ked v tomto filme sa objavil Burton len ako producent, radsej privitam skor jeho klasicke hrane filmy. Hudba Dannyho Elfmana je skvela, ako vzdy :-) ... 28.05.2009 ___ Danny Elfman - (Spievajúci Jack Skellington / Barrel / Klaun s odtrhnutou tvárou) +++ Chris Sarandon - (Jack Skellington) +++ Catherine O´Hara - (Sally / Shock) +++ William Hickey - (Dr. Finkelstein) +++ Glenn Shadix - (Mayor) +++ Paul Reubens - (Lock) +++ Produkcia: Tim Burton, Danny Elfman +++ Hudba: Danny Elfman +++ ()

Galerie (91)

Zajímavosti (27)

  • Danny Elfman se vlastně stal scenáristou, protože jeho písně, skládané chronologicky, tvoří celou páteř snímku. Práce mu prý nikdy nešla tak dobře od ruky. (Trainspotter)
  • Na filmu pracovalo okolo sta lidí, na devatenácti podiích a s 277 loutkami. (Trainspotter)
  • Ukradené Vánoce se staly prvním loutkovým filmem velkého studia s historicky největším rozpočtem. (Trainspotter)

Související novinky

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

24.01.2013

„Kniha hřbitovů“ populárního fantasy autora Neila Gaimana je tak trochu hororovou variací na slavnou Knihu džunglí. Jak už název napovídá, neodehrává se v džungli, ale na hřbitově, kde sirotu jménem… (více)

Reklama

Reklama