Domek z karet - Série 3 (2015) (série)
Tvůrci:
Beau WillimonRežie:
John DahlScénář:
Beau WillimonKamera:
Martin AhlgrenHudba:
Jeff BealHrají:
Kevin Spacey, Robin Wright, Michael Kelly, Mahershala Ali, Elizabeth Marvel, Nathan Darrow, Derek Cecil, Jayne Atkinson, Kim Dickens, Paul Sparks, Christina Bennett Lind, Bill Phillips (více)VOD (1)
„Jak to, že jsme takhle dopadli," ptá se Claire Franka, který nechápe, jak vlastně dopadli. „Jako všichni ostatní," odpovídá mu Claire. Ty dva pojí kromě lásky a tajemství, ještě jedno – ambice. Ambice uspět v politice, v životě i sám před sebou. Pořadí si stanovuje každý sám. A zatím tibetští mniši ve vstupní hale Bílého domu vytvářejí sypanou mandalu, meditační rituál dokonalé rovnováhy a harmonie, který po čase skončí rozprášením do řeky, aby symbolizoval pomíjivost všech věcí a jevů. Ale Frank svou mandalu zatím nevytváří, jen se na chvíli zastaví u významu Rooseveltova Nového údělu, snad se mu touží vyrovnat. (Česká televize)
(více)Recenze (4)
Nejdojemnější epizoda ze všech od první série až po tento díl, který i z nemilosrdného Franka vraha dělá opět člověka. Budhistická mandala a mniši, kteří ji stvořili, aby ji vzápětí zničili, tomu všemu dodávají ještě silnější kouzlo. ()
Epizóda nesúca sa v melancholickej nôte, kde hlavným bodom programu bolo postupné udobrovanie sa Franka s Claire. Raz za čas to nie je zlé, očakávam však, že v ďalšej časti sa veci opäť dajú do pohybu, 7/10. ()
Teď opět taková řekl bych klidnější epizoda. Nebýt jednoho zvláštního momentu přiznání, dal bych jen tři hvězdy. ()
Tzv. udobřovačka a rodinné etudy. Předpokládejme, že vyjmečně. ()
Photo © Netflix / David Giesbrecht