Reklama

Reklama

Velkolepé století

(seriál)
  • Turecko Muhteşem Yüzyıl (více)
Turecko, (2011–2014), 255 h 35 min (Minutáž: 88–157 min)

Hrají:

Halit Ergenç, Nur Fettahoğlu, Selim Bayraktar, Selen Öztürk, Mehmet Günsür, Vahide Perçin, İlker Aksum, Meryem Uzerli, Cansu Dere, Yusuf Berkan Demirbag (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(139)

Obsahy(1)

Turecký seriál o životě sultána Sulejmana a jeho panování v Osmanské říši. V příběhu se odrážejí turecké zvyky. Je založen na rekonstrukci života v paláci a harému. Vykresluje vztahy sultána k jeho lidu a k rodinným příslušníkům, především k jeho matce, obecně k ženám a otrokům.
Velkolepé století začíná. V roce 1520 mladý princ Sulejman přebírá vládu po svém zesnulém otci Selimovi. Je mu dvacet šest let, když se stává novým osmanským vládcem a u moci zůstane dlouhých čtyřicet šest let. Na svědomí má celou řadu reforem a v plánu velkou válku, která má Osmanskou říši proměnit ve světové impérium. Jeho život však vedle velkého snu o podrobení si světa ovládá krásná otrokyně Roxelana. Ta v touze po pomstě za smrt rodičů vstoupí do sultánova života a z řadové příslušnice harému se stane sultánovou nejoblíbenější milenkou a následně i manželkou. Vzájemná nenávist mezi ní a Sulejmanovou současnou ženou a matkou jeho syna vyústí v boj, který změní budoucnost Osmanské říše. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Verte či neverte, pozrel som si celé tri časti tejto tureckej telenovely, aby ma nikto nemohol obviniť z toho, že moje hodnotenie je neobjektívne, či zaujaté. Tri časti som zhliadol, ale ďalej už nevládzem. Nedá sa! Tu už aj môj divácky masochizmus narazil na svoje hranice. Nevydržím takéto muky. Každý, kto má aspoň trocha rád kreatívnu filmovú tvorbu, musí nad týmto výtvorom trpko zaplakať. Fakt niečo príšerné. Príbeh, scenár, dialogy, herci, kamera, strih, hudba, výprava, réžia všetko je to jeden obrovský, osmanský odpad! ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

Ale no tak, přátelé. Tak hrozné to rozhodně není. Nebudu přece u telenovely čekat bravurní herecké výkony a bůhvíco. Naopak, čekala bych, že to bude mnohem blbější. Tato je plná pěkných kostýmů a hysterických, totiž historických zvláštností, které jinak veskrze průměrně prostoduchý příběh docela obohatí. A sem tam se najde i herec, který hraje. A někdy dokonce i dva. A nedělejte, že se vám čas od času tajně podobné věci nelíbí, že si nezalistujete v červené knihovně či jiné pokleslé literatůře a že se nemrknete na krásně načančané sultánky či jiné porno. ()

Reklama

FFilipCZ odpad!

všechny recenze uživatele

Ti, kteří tento historický seriál sledují na TV BARRANDOV, mají můj hluboký obdiv. V programu je totiž psána stopáž 75minut. Seriál sám o sobě ale trvá jen cca 30 minut, zbytek času tvoří neustálé přerušující reklamy v celkové délce asi tak 30 minut + 5 minutová úvodní znělka a 10 minutové opakování, co se dělo v předešlých dílech. Je to opravdu seriálová tragédie a už jen tento fakt Vám seriál tak znechutí, že nějaké hodnocení děje, herců a ostatních aspektů jde úplně stranou. ()

filip289

všechny recenze uživatele

Tak TV Markíza už ako tradične začína klamať jej sprostých divákov tým že v Turecku je to neskutočný trhák, ktorý má neskutočne pútavý príbeh, hlavne že sledovanosť jeho 2. série je značne nižšia. Nech sa páči, taký debil, aby ma nakŕmili týmto nie som. Očakávam sračku ktorú pravdepodobne aj dostanem, no predčasne nehodnotím, možno nájdem odvahu na pozretie pár častí, ked ma samozrejme nenaserie neskutočné otravné každodenné promo.. a som zvedavý ako bude už spomenutá televízia naťahovať tento seriál.. Markíza plánuje vysielať Sultána až v 120 častiach! Sprostá Slovač, tešme sa!.. ()

PanJam 

všechny recenze uživatele

Pred 1.časťou som napísal : Je smiešne vidieť, že ešte ani 1 diel nebol v televízii odvysielaný, no už sa tú hrnú všetci, ktorí dopredu všetky nové seriály odsudzujú a dávajú odpad.. Ja preto dávam 5*, aj keď neskôr možno tiež zmením názor.. Ale vedel som ako rýchlo tento seriál budú mnohí odsudzovať už týždeň pred 1.dielom. 26.12 : Okej videl som 1.diel, naozaj nic moc, veľmi takéto seriály nemusím, ale napriek tomu si stále myslím, že mnohý dali odpad a nevideli pri tom ani 1 minútu zo seriálu- 3* ()

Galerie (370)

Zajímavosti (13)

  • Práva na vysílání byla prodána do více než 50 zemi světa. (fiLLthe3DD)
  • Seriál byl natočen podle později velmi oblíbené dramaturgické šablony, v níž jsou příčiny historických událostí vysvětlovány fiktivními příběhy ze soukromého života vládců a jejich okolí. (Borrtex)
  • Autoři seriálu čerpali kromě historických událostí také z knih spisovatele Jeana-Michela Thibauxe. (peeteno78)

Reklama

Reklama