Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára žije se svým tatínkem kouzelným životem v exotické Indii. Pouze však do okamžiku, kdy je tatínek povolán do vojenské služby. Sáru pak pošlou do internátní školy v New Yorku. Dívenka si samozřejmě na přísné předpisy a kázeň nemůže zvyknout. Čerpá však sílu alespoň z vědomí, že pro svého tatínka bude vždycky malou princeznou. Svou odvahou, představivostí a laskavostí překonává potíže, které se jí staví do cesty a mění její život, stejně jako osudy lidí okolo ní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

DarkoCohen 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem se takhle nevžila do pohádky a zároveň si u ní tolik nepobrečela. Tento jednoduše napsaný, při tom ale nesmírně oduševnělý, příběh malé holčičky mě dostal ,,in so many levels". A. Cuarónovi by měl jeho neobyčejně užitečnou schopnost vcítit se do těch nejmenších diváků, pochopit je a následně vypodobnit jejich dětskou fantazii takto uvěřitelným způsobem, závidět nejeden dospělák. Zde to vyniká ještě o to víc, že se dětmi vysněný svět prolíná s krutou realitou. Vskutku kouzelné. 90% Btw: jak je vidět, tak nejen Cameron vidí statečné bojovníky modře;p ()

kitano 

všechny recenze uživatele

V tomto pripade popis na obale dvd neklame a naviac je asi tym najvystiznejsim moznym popisom: "Tento film sa bude pacit kazdemu kto sniva a ma zelania". Netusil som, ze Cuaron si svojho "maleho" Pottera natocil uz pred tym. S nadhladom mozem povedat, ze s minimalnimy prostriedkami natocil rozpravku o 100% krajsiu a posobivejsiu, ako drviva vacsina efektmi preplnenych hluposti (9/10). ()

Reklama

Susinnon 

všechny recenze uživatele

Malá princezná je odjakživa moja najobľúbenejšia kniha. A film za ňou veľmi nezaostáva. Aj keď ma trochu sklamalo, že tam toho dosť dejovo pomenili, nestráca svoje rozprávkové a zázračné čaro. Výber hercov sa mi veľmi páči, Liesel je ako Sara strašne roztomilá a táto rola jej naozaj sadla, Eleanor ako Miss Minchin je tak isto neznášaniahodná ako v knihe :) Veľmi pekné dielko :) ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Nechme děti a hlavně malé princezny snít. K některým filmům netřeba cokoliv dodávat a stačí se jen dívat a nechat se unášet vším co svému divákovi nabízí. Film se srdcem na dlani a ano, měl jsem při sledování vlhké oči a ne, není to pouze tím, že pro podobné snímky mám slabost. A ten vizuál... Od prvního do posledního záběru dokonalé. 100% ()

xargos 

všechny recenze uživatele

Je to pohádka. A krásná. Místy trochu smutná, ale od začátku je jasné, že tenhle příběh snad ani nesmí skončit špatně. Překvapil mne, i když jsem od něj na začátku tolik zase nečekal. Je plný emocí a snů, má v sobě jasně vymezené dobro a zlo, neztrácí naději, i když právě naděje místy zakolísá, jako by chtěla odejít. Ale neodejte, protože pohádky - ty, co pohladí - vždycky končí dobrě. Jednoduchý příběh, žádné složité psychologické zápletky. Je to pro celou rodinu, nudit se mohou mrzouti všeho věku a dospívající mládež - ale výjimky potvrzují pravidlo;) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Společnost Warner Bros dala snímek do distribuce podruhé, když napoprvé neuspěl. (Pavlínka9)
  • Obchody na hlavní ulici jsou pojmenovány podle různých členů štábu. (ČSFD)
  • Postavy ze Sářina příběhu - princ Ráma, jeho žena Sita a zlý Ravana jsou převzaty ze staroindické básně Rámajána. (ČSFD)

Reklama

Reklama