Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára žije se svým tatínkem kouzelným životem v exotické Indii. Pouze však do okamžiku, kdy je tatínek povolán do vojenské služby. Sáru pak pošlou do internátní školy v New Yorku. Dívenka si samozřejmě na přísné předpisy a kázeň nemůže zvyknout. Čerpá však sílu alespoň z vědomí, že pro svého tatínka bude vždycky malou princeznou. Svou odvahou, představivostí a laskavostí překonává potíže, které se jí staví do cesty a mění její život, stejně jako osudy lidí okolo ní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

gacie 

všechny recenze uživatele

Nádherný film se skvělou atmosférou a i se skvělými herci. Hlavní představitelky hrály velmi přirozeně a samotná Sára se mi opravdu líbila. Musím uznat, že režisér Alfonso Cuarón opravdu rozumí své profesi a to potvrzuje i dokonalost tohoto snímku. A na konec nesmím zapomenout na úžasnou hudbu, která doprovázela celý film. ()

CSSML 

všechny recenze uživatele

Přestože se jedná o pohádku cílenou na dívky ve věku hlavní hrdinky, bavil jsem se i jako dospělý. Děti budou navíc film sledovat s napětím, o kterém jsem byl ochuzen, neboť mi od prvního náznaku zápletky bylo jasné, jak příběh dopadne. Snové výjevy z Rámájany jsou dobře promísené se skutečností, i když samy o sobě působí dost šíleně. Filmu bych vytknul jen zbytečné a nereálné vyhrocení závěru – držet se jednou rukou na mokrém kameni a nespadnou, nevím, nevím, páni tvůrci... ()

Reklama

MICHAEL73 

všechny recenze uživatele

„Na kouzla se věřit musí... Jinak by nebyly.” krásné ztvárnění konfliktu světa dětské fantazie a toho upjatého dospělého. Téma je nesmrtelné a velmi působivé, neboť společnost se skutečné staví k zachování dětského kouzla takto. Od malička jsou nám dávány naděje a krásné pohledy na svět plný kouzel a mnoha možností, kterých můžeme užívat. Když ovšem dospíváme, jsme zbavovány těchto kouzel a nadějí, neboť jedině tak přeci můžeme dospět a žít obyčejně v tomto fungujícím světě. Naprosto nesmyslný přístup. Abychom mohli vyrůst, musí v nás naše dítě, naděje a sny zůstat, jinak potopíme veškerou krásu života a naději pro lepší budoucnost. Krásná a nesmrtelná myšlenka, kterou je potřeba sdělovat i nadále, což v podobě Malé princezny je skutečně nadějné. ()

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Nádhera... i když na mův vkus moc dojemný, proto nedávám plný počet. To si takhle jednou ráno pustim bednu, že s dcerkou kouknu na pohádku... Co se to děje, že od toho nemůžu odtrhnout bulvy? Při titulcích už jen zírám a chvilku se vzpamatovávám po takovém tom mrazení a po posledním titulku mi náhle bylo všechno jasný -> Directed by: Alfonso Cuarón. :-) Podobné filmy: Alenka v říši divů, Faunův labyrint. ()

unclejack 

všechny recenze uživatele

Aké veľmi dôležité je mať srdce a vedieť snívať? Malá princezná Sarah by o tom mohla rozprávať... Po dlhej dobe som objavil rozprávku, ktorá si na nič nehraje a pôsobí formou jednoduchej bájky o dievčatku a jej stratenom otcovi. Alfonso Cuarón dokazuje, že je nositeľom veľmi atraktívneho vizuálneho štýlu a ponúkol nám možnosť vybrať sa na výpravu späť do detstva. Jednoduché, priamočiare a neskutočne úprimné - okrem toho príbeh pôsobí tak akosi dickensovsky a to znamená v mojim hodnotení vysoký kredit. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Jméno opice, kterou vlastní muž z Indie, je Hanuman, což je opice, která v Rámajáně pomohla Rámovi osvobodit Situ. (ČSFD)
  • Obchody na hlavní ulici jsou pojmenovány podle různých členů štábu. (ČSFD)
  • Společnost Warner Bros dala snímek do distribuce podruhé, když napoprvé neuspěl. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama