Reklama

Reklama

Umění zapadnout

  • USA The Art of Getting By (více)
Trailer 1

VOD (1)

Freddie Highmore si zahrál George, osamělého puberťáka odevzdaného osudu, který se dostal až do posledního ročníku střední školy bez toho, aniž by hnul prstem. George se spřátelí se Sally (Emma Roberts) - krásná a komplikovaná dívka v něm vidí svou spřízněnou duši... (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (196)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Zlý, slabý a chabý odvar Toho, kto stojí v kúte, s nesympatickým poloemodebilom, ktorý mal tak zlú charakterovku, že až to bolelo. Žiadna emócia, žiadny hlbší zmysel. Nič. Mal ešte požívať nejaké rastlinky, to by sa k nemu hodilo. Absolútne neúčinné vykresľovanie atmosféry, riaditeľ ako inak neger, vedľajšia línia s jeho kamošom maliarom žalostne nevyužitá. Aspoň že na tú Emmu sa dá pozerať. 2 z 5 ()

Dinosaurier 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč narážím v poslední době na filmy o mně. George = já na gymplu. Všechno přestává nabývat smyslu, malujete 24/7. Jste trestáni za věci, za které nemůžete. Nikdo vás nechápe a vy nevíte proč, protože vaše problémy jsou skutečné. No, ze zpětného pohledu moc skutečné nejsou, ale holt náctiletí mají vlastní svět. ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Ne že by to byl nějak hluboký film (už proto, že hlavní postava je zkrátka jen rozervaný puberťák, který nezapadá mezi své vrstevníky a hledá svou cestu), ale svým způsobem se dá říct, že je to film o hledání a nalezení smyslu života. Navíc celý příběh je podaný přirozeně a lidsky, a zkrátka je to příjemná podívaná od začátku do konce. Freddie Highmore je sympaťák a bylo zajímavé ho vidět v dospělejší roli (pamatovala jsem si ho pouze jako dětského hrdinu z Melodie mého srdce a Karlíka a továrny na čokoládu). Emmu Roberts mám navíc taky ráda. Takže za mě to byl nadprůměrný filmový zážitek. ~(4,0)~ ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Áááále, jestli tohle měl být pokus o hlubokomyslnou sondu do ztracené duše jednoho teenagera, tak je to hodně laciné. Z mého pohledu je hlavní hrdina pouze nehorázný flákač, který mi jen těžko může být sympatický (ačkoliv může být talentovaný, literatury znalý či nadmíru vnímavý). Může to být dáno tím, že režisér prakticky vůbec nevysvětluje, z čeho by onen laxní a fatalistický přístup ke světu mohl vycházet. Letmo je v příběhu naznačen vztah s otcem a následně otčímem či situace v rodině, což mi ovšem naprosto nestačí. A navíc je to zakončeno tím hloupoučkým "hepáčem", který se tam vůbec nehodí a pouze a jen naznačuje, že v životě vždy dostanete druhou šanci a také, že vše lze dohnat za "3 týdny" - směšná a nebezpečná myšlenka. Myslím, že výrazně lepší studii zmatené duše dospívajícího člověka lze nalézt ve snímku "Něco jako komedie" - taktéž s Emmou Roberts. Škoda, dosti jsem se těšil. 4/10! ()

strelenaL 

všechny recenze uživatele

Překvapivě slušný film. Pojetí příběhu o dospívání trochu z jiného úhlu. Líbilo se mi, že hlavní protagonista má těžce definovaný pohled na svět...chvílema introvert s neukojitelnou touhou dokázat pomocí svých kreseb něco úžasného, co ho charakterizuje, vystihuje jeho náladu. Jak dokázat prostřednictvím svých kreseb emoce...Když se mu do cesty připlete pohledná dívka Sally, která má také komplikovaný život. Jeho pohled se rázem postupně začíná proměňovat nejenom díky jeho přátelství se Sally, ale také díky spolužákům Zoey a Willem. Vyvrbí se z přátelství mezi Georgem a Sally něco víc ??? ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Film bol distribuovaný do kín pod krycím názvom Flunk. (Sufferer)
  • Původní název filmu byl "Homework". (Kacitr)
  • Film sa natáčal v New Yorku. (Laslo)

Reklama

Reklama