Reklama

Reklama

Film podle skutečné události, která 14. ledna 2007 otřásla celou Amerikou. 14letá Megan Stewart tohoto dne náhle beze stopy zmizela a o tři týdny později i její 13letá nejlepší kamnarádka Amy Herman. Film je sestaven z videí, záznamů z chatu, webcamerových záběrů, domácích video nahrávek a všech záznamů, které bezprostředně zachycují dobu před Meganiným zmizením. (Dlee)

(více)

Recenze (155)

MikyAff odpad!

všechny recenze uživatele

Přetrpíte první hodinu, která je nudná, že to hezký není a dostanete posledních 20 minut, které jsou chvílemi přihrocené až moc, abyste ve finále zde na databázi zjistili, že vlastně úvodní titulky "podle skutečné události" jsou lež. Pak se jakožto divák cítím podvedená a kdyby to šlo, vraťte mi mých 86 minut života. Poučení to nejspíš má, ale upřímně mi to natolik morálně za srdce nechytlo. ()

GrungeChild 

všechny recenze uživatele

Zatraceně realistické zpracování, založené na zaručeně pravdivých událostech (když je tam datum, tak to prostě musí být pravda!), ze kterých se nakonec vyklubala nablblá fiktivní story poslepovaná ze sedmi různých případů, a intenzivní zpracování "na vlastní kůži", které donutí znuděně přeskakovat pomalu plynoucí minuty, plné nazoomovaných čtrnáctiletých beďarů, i ty nejzarytější ortodoxní hororové fandy. Ne, ani těch opěvovaných závěrečných dvacet minut nestálo za vidění. Nepovedená a špatně natočená amatéřina, která si opět dělá promo "based on true story" zaklínadlem. 1* ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Film se tváří jako natočený dle reálné události - ba dokonce s využitím reálných záznamů. Prvních asi pět minut jsem to autorům žral, ale pak mi začalo být trochu podivné, jaktože nikdo ve filmu netelefonuje "normálně", a jak by se dostali autoři k záznamům z web kamer a telefonních hovorů a dalších vymožeností. V první polovině filmu se takřka nic neděje, a tak se můžeme jednoduše seznámit se sexuálním životem jedné z čtrnáctiletých dívek (která se se vším samozřejmě svěřuje světu) a vůbec. Pak začíná jít trochu do tuhého a posledních asi dvacet minut fakt tuhne krev žilách. Držet si film napětí posledních minut tak v hodnocení přitlačím, ale přece jen, začátek je trochu až příliš roztahaný a nudný.. A nezbytné ponaučení - děti, dávejte si pozor s kým na internetu mluvíte, ať nedopadnete takto... ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Hodně silnej vývar. A zároveň prostě i varování, je tomu tak, že dneska už takle mladý a je to čím dál horší. Vystavujou se, chatujou všude, všechny tyhle internety zakázat. Ať už tohle je podle pravdy nebo ne, takovejch případů je mraky a klidně takle to probíhat může, je to něco neuvěřitelnýho a zlýho, ale prostě to je.. Ty záběry byly kolikrát šílený. Člověk by to z principu měl hodnotit špatně za tu zvrácenost, ale ono to má něco do sebe do všech ohledů a mělo by to maximálně pomoct, ale nijak se to zatim neprosadilo. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Další z rádoby dokumentů (pojem found footage je tentokrát pravdivý jen z půlky) a zase trochu jinak. Snímek sleduje poslední dny dvou mladých děvčat, které se za podivných okolností ztratily, a do dneška jsou "nezvěstné." Holky jdou s dobou, takže se netočí pouze na kameru. Natočený materiál se tentokrát skládá z chatu, telefonních nahrávek, ale i ze záznamů bezpečnostních kamer a televizních zpráv. Trvá dlouho, než se začne něco dít, zhruba půlka filmu je vyplněna mejdany, dialogy o sexuálních zkušenostech, problémy s rodiči... zkrátka záležitostmi týkající se každé čtrnáctileté holčiny. Jenže posledních 20 minut se karta obrací a ukazuje nám "dosud nezveřejněné záběry" plné psychického teroru a fyzického násilí. A můžu vám říct, že je to celkem síla. Jako varování před číhajícím nebezpečím na Skypu, Facebooku a podobných moderních nutností to funguje dobře. Ale ta veškerá kaše okolo mi přišla prostě moc dlouhá. Hodnocení časem možná zvýšim, zatím mi to ale v hlavě pořád kvasí. Což je asi nakonec dobře. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (14)

  • Keďže film je založený na sérii skutočných prípadov únosov detí, verejne ho podporil aj Marc Klaas, zakladateľ nadácie KlaasKids Foundation, ktorá sa venuje predchádzaniu zločinom na deťoch a pomáha pri nachádzaní nezvestných. (Arsenal83)
  • Film bol nakrútený už v roku 2006 s rozpočtom 30 000 až 35 000 dolárov, ale spoločnosť Anchor Bay Films ho vydala až o päť rokov neskôr. Film bol natočený v Los Angeles (Kalifornia, USA). (Arsenal83)
  • Režisér Goi trval na tom, aby pri nakrúcaní boli aj rodičia detských hercov, aby si boli plne vedomí svojho zapojenia do projektu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama