Reklama

Reklama

Film podle skutečné události, která 14. ledna 2007 otřásla celou Amerikou. 14letá Megan Stewart tohoto dne náhle beze stopy zmizela a o tři týdny později i její 13letá nejlepší kamnarádka Amy Herman. Film je sestaven z videí, záznamů z chatu, webcamerových záběrů, domácích video nahrávek a všech záznamů, které bezprostředně zachycují dobu před Meganiným zmizením. (Dlee)

(více)

Recenze (154)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Deprimující psycho. Na začátku se seznamujeme s hlavní dívkou Megan a její kamarádkou Amy - skvěle vše režisér Michael Goi nechce uspěchat, jakmile přijdou dvě fotky FBI mě zamrazilo po celém těle a začíná totální peklo! Posledních dvacet minut velmi těžko rozdýchávám. Nejhorší na tomhle námětu je to, že se tohle děje každý den - at' už na druhém konci světa, nebo v naší blízkosti - velmi často se těla najdou zohavené do nejbrutálnějších metod, některé se nenajdou vůbec a MEGAN IS MISSING tohle perfektně zobrazuje. Dokázal bych si tohle představit pod lupou Schumachera (8MM), Spasojevice (Srpski film), nebo Laugiera (Martyrs) ale Goiova verze je výborná. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Ta holka v mym sklepě já miluju jí slepě Dělám všechno pro ní ona jenom slzy roní. Odkaz ktorý nám tu zanechal dungeon master Josef Fritzl nenechal na svoje filmové prevedenie dlho čakať.. Samozrejme ide o úplne iný príbeh ale dievčatá,maniakálny sklepmistr a pivnica zostali ingrediencie v svojej podstate nezmenené . Ale po pravde, mal som čo robiť aby som to dopozeral.. úvodná 3/4 hodinka bola nesmierne nudná...Bolo to ťažko neautentické ale tvárilo sa to vážne ako smrť. Jediné čo tu stálo zato bolo posledných 22 minút psychického teroru, mučenia a násilia ... No a samozrejme ešte tie 2 nechutné fotky, niekde v polovičke, ktoré tam tvorcovia strelili ešte pred tím než bol divák pripravený na morbidity ... ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Výchovný film pro poslední ročníky amerických základních škol. Naučí nebát se orálního sexu, protože to ve čtrnácti dělají všechna děvčata už pár let. Naučí je, že se nemají upejpat říci si o protihodnotu, hochy učí tahu na bránu a tomu, že orální sex od čtrnáctky má cenu maximálně 10 dolarů, protože to moc neumí. Učí rozvíjet své sexuální fantazie vyprávěním kamarádkám. Pak se film taky zaobírá riziky videokomunikace bez videa na jedné straně, to se rozumí, že na ně může bafnout někdo nad hrobem už přes 20. Ten je 1000 let za opicemi a neví, že sex s mládeží je to nejhojnější, co v (nejen) americe je k mání, a proto může holčičkám ublížit. Točil to někdo z těchto staříků, neb si myslel, že k přiblížení se mládeži občasné decentní použití slova FAK pomůže přehlušit dialogy šustící papírem, které jsou tak ukecané, že by zfleku fungovaly lépe jako rozhlasová hra. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Jen další z řady amatérskych "found footage" filmů, které spoléhají na to, že když vezmou dnes populární téma, bandu neherců, kteří ani za mák neumí hrát.... tak udělají silný a velmi dobrý film. Ne... neudělají... poslední dvacetiminuta, z které jsou zdejší komentátoři tak strašně vystříkaní je jen přehlídka hovadin (a budu se zase opakovat) sehraná neherci, takže z ní nemůžete mít špatný pocit, spíš se nudite (anebo jako v mém případě se budete koukat na stopáž a hrát hledání min). Pokud máte rádi horrory a tudíž jste viděli opravdu hodně disturbing kousků.... tak se zdejšími "myslel jsem, že mám silný žaludek, ale tohle mi prostě vyrazilo dech" komentátory nenechte zmást. Je to slabota. Jediné, co mi přišlo opravdu disturbing byla dvě fota Megan... kdyby místo poslední příšerně nudné a špatně zahrané dvacetiminutovky ukázali koláž fotek, myslim si, že by to mělo o dost silnější dopad. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Na celém 'filmu' bylo zdaleka nejlepší to jídlo, které jsem si k němu vzala. Jinak ať se na mě někdo klidně zlobí, ale sledovat hodinu dvě nesnesitelné a nepříliš hezké pizdy, an tlachají do webkamery a na konci být odměněn krátkým (avšak přesto zbytečně dlouhým) dokumentem z těžkého života amerických hrobníků, kteří musí pracovat i v noci a nevyhovujících podmínkách...nein. Formát found footage je ZLO a kdyby ho někdo vaporisoval, vůbec se nezlobím (čest těm cca dvěma docela slušným výjimkám). ()

Galerie (11)

Zajímavosti (14)

  • Ač film působí díky „found footage“ a natočeným televizním záznamům realisticky, není natočen podle skutečné události. Veškeré fotky a „autentická“ videa jsou prací herců a scenáristů. Režisér Michael Goi prohlásil, že se pouze nechal inspirovat příběhem Amandy Todd. (SpicyNugget)
  • Režisér Goi trval na tom, aby pri nakrúcaní boli aj rodičia detských hercov, aby si boli plne vedomí svojho zapojenia do projektu. (Arsenal83)
  • Film bol nakrútený už v roku 2006 s rozpočtom 30 000 až 35 000 dolárov, ale spoločnosť Anchor Bay Films ho vydala až o päť rokov neskôr. Film bol natočený v Los Angeles (Kalifornia, USA). (Arsenal83)

Reklama

Reklama