Hasič Jeremy Coleman se se svým otcem stal svědkem brutální vraždy a sám jen tak tak vyvázl živý. Jakožto svědek proti vládci podsvětí Haganovi je umístěn do programu ochrany svědků pod dozor amerických maršálů. Když je však ohrožena i jeho nová identita, je Jeremy nucen podniknout neočekávanou akci, aby získal zpět svůj život a zachránil životy svých nejbližších. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

IQ Tiqe

Expendables byli slabý záchvěv a už se Bruce zase topí v bejkárnách. Laciný úvod, kýčovité prvky, některé maličkosti se objevují jen proto, aby se později mohly vytáhnout a působily na efekt, ale je to tak otřepaný a čitelný. Kostra příběhu jde, trochu hra na emoce, pořádně se naštvat a sejmout zmrdy, který mi nedaj pokoj. Škoda, že z toho snímek víc netěžil; takhle to jsou pro dlouhém váhání slabé 3*. Přesto to je te z mého pohledu stále koukatelný film. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 5 | hudba 5 | humor 0 | akce 5 | napětí 3 | pustil bych si znovu 4 ()

rublik05

Není možný. Už jsem ani nedoufal, že se Bruce Willis objeví v něčem, co alespoň trochu připomíná klasické akční béčko 90. let. Je pravda, že jeho role je ničím nevýrazná a prakticky téměř postradatelná, na duhou stranu to vlastně vůbec ničemu nevadí, neboť film má neskutečně povedené herecké obsazení, z kterého nejvíc vyčnívá hlavní postava Josh Duhamel a řádně slizký záporák Vincent D'Onofrio. Příběh je taková ta již několikrát viděná klasika, překvapí však docela slušné tempo, dobré akční scény a ve finále i občas nějaká ta drsná atmosféra. Na druhou stranu mě nehorázně zklamala nekvalitní roztřesená kamera, také závěr mohl být mnohem promyšlenější. Nemohu však říct, že bych se nebavil. Nezahrávej si s ohněm je po dlouhé době film, za který se Willis nemusí v žádném případě stydět a když se podívám na jeho současnou tvorbu, působí docela jako zjevení. Zkrátka obyčejné průměrné akční béčko, u kterého jsem si nostalgicky zavzpomínal na staré dobré akčňáky, které se nezaobíraly nějakým hlubokým filozofováním a věnovaly se přesně tomu, co od nich divák očekával. 5/10. ()

Jara.Cimrman.jr

Nezahrávej si s hasičem. Mohl by ignorovat, že jsi Big Boss a vysvětlit ti, že dělání děr do hlav pumpařů či formování kamarádů baseballovou pálkou je sice zábavné, ale oheň je oheň a tvá zločinecká organizace je zatraceně hořlavá. Abych se přiznal, tak obvykle nemám slabost pro filmy, ve kterých se rozdají karty a pak už příběh frčí po vyjetých kolejích až k očekávanému finále, ale tentokrát mi to příliš nevadilo. Zmatený hasič byl totiž celkem fajn, sexuchtivá marshalka také měla něco do sebe a vyloženou radost mi udělal zločinecký advokát, jehož sebevědomé kličkování mezi paragrafy ve mně zase jednou vzbudilo chuť pro blaho lidstva vystřílet celou advokátní komoru a opětovně uvést do funkce soudce Lynche. ()

Mara12

Smekám před hlavním hrdinou, během 15 vteřin dokázal změnit svůj charakter z cool hasiče, co ještě před týdnem nevěděl, jak se drží zbraň, na Zorra mstitele, co drtí záporáky ve stylu Stevena Seagala z Těžko ho zabít. Je mi líto, ale Joshovi jsem nevěřila ani štěk a motivace jeho postavy je mi do dneška naprostou záhadou. ()

Romeroo

Celý film sleduju slušné béčko, které svižně utíká a je celkem zábavné. Ano jistě nejni to nic co by člověka posadilo na zadnici, ale furt máte pocit, že se tomu nechá "věřit"...hlavně jsem si opět říkal a co konec, snad se nestane? a ono se opět stalo, proč? Proč si s tím nedá trošku víc práce? Ano konec dobrý, hlavně mi musíte věřit, a dostanete se z toho všichni živý... ()

• Film je věnován herci Justinu Holecekovi, který zemřel v roce 2009. (Terva)
  • Po filmu Sin City - město hříchu (2005) se jedná o druhou spolupráci hereckého dua Bruce Willis a Rosario Dawson. Herci Josh Duhamel a James Lesure si spolu zahráli hlavní role už v seriálu Las Vegas: Kasino (od r. 2003), kde rovněž hráli kolegy v zaměstnání. Josh Duhamel a Kevin Dunn si spolu zahráli také ve všech dílech série Transformers. (mzss1)
  • Napriek tomu, že sa väčšina filmu odohráva v Kalifornii, tak celé natáčanie prebiehalo v meste New Orleans v Louisiane. (MikaelSVK)