Kaige ChenScénář:
Kara LindstromKamera:
Michael CoulterHudba:
Patrick DoyleHrají:
Heather Graham, Joseph Fiennes, Natascha McElhone, Ulrich Thomsen, Ian Hart, Kika Markham, Jason Hughes, Ronan Vibert, Olivia Poulet, Oliver Ryan (více)Obsahy(1)
Náhodné setkání půvabné Alice s tajemným Adamem skončilo zcela klasicky. V posteli. To co Alice považuje za unáhlený flirt, přerůstá ve spalující vášeň a citové pouto k muži o jehož životě neví vůbec nic. Pod maskou pozorného partnera skrývá Adam, vrcholový horolezec a vynalézavý milenec, svou druhou tvář. A z jeho minulosti teď přichází hrozba ohrožující Alici. (oficiální text distributora)
(více)Recenze (92)
Nefunkčné hádam vo všetkých rovinách. Možno ešte tá Doylová úvodná téma a prsia Heather Graham. Inak je to absolútne zbytočný film. Bez napätia, bez poriadnej drámy a tiež bez výraznejších citových prepojení medzi postavami. Hra na mačku a myš sa nekoná a celé to veľmi rýchlo zbehne do tupučkého televízneho "thrilleru". Ale presah takmer nulový. Na to aký je pre mňa Kaige Chen režisér sa jedná o neuveriteľne zlý krok vedľa. A posledných pár minút aj výslednú pointu som doslova pretrpel. ()
Divné soft porno tvářící se jako thriller. Postavy se chovají nelogicky a zároveň předvidatelně, což je dost ujetá kombinace. TAK ale pokud tvůrcům nešlo o kvality filmu, nýbrž o šukání, docela se to povedlo. Stručně shrnuto: Děj trapně průhledný a nudný, kamera televizně britsko amatérská, Joseph Fiennes přehnaně uhrančivě nudný, Grahamka žhavá a sexy, Grahamčiny kozy obstojné, drbačky živelně rajcovní. Podtrženo sečteno: Film na hovno a drbačky za pět hvězdiček. ()
Nezvládnutý pokus o thriller sa snaží navodiť určitú mrazivú atmosféru ale režisérovi sa to zúfalo nedarí. Joseph Fiennes tu má hrať akože psychopata ale jeho dejová línia nie je vôbec rozvinutá a je skrátka nedotiahnutá. Všetko navyše završené záverom bez akéhokoľvek rozuzlenia. Ale o dej tu koniec koncov ani nejde. Hlavným ťahom sú predsa erotické scény a tých si tu divák užije do sýtosti. ()
Docela příjemný (když nebudete moc používat mozek) a pěkně natočený thriller podle zcela tuctového scénáře. Hodně zachraňuje překrásná (a nahá) Heather Graham spolu s patřičně tajemným Josephem Fiennesem. A hodně se mi líbila i hudba. Když nečekáte nic extra, můžete být docela spokojeni. P.S. Při sledování tohohle filmu mi na mysli vytanulo hodně snímků, ale nejvíc se Zabij mě něžně podobá Hitchcockovu Podezření (Suspicion). ()
Ten film je špatný, prázdný a chvílemi tupý. Fiennesovy proměny charakteru probíhají bez něj. Závěrečný zvrat je samoúčelný až běda. A přesto, když v programu zahlédnu Zabij mě něžně, málokdy odolám. A může za to Heather Graham, která mi svým pohledem a čímkoli jiným trhá srdce. Dokonalá tvůrčí vypočítavost v blonďatém obalu. ()
Photo © Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)
- V čase cca 0:10:33 má Alice (Heather Graham) odhalená ňadra. V následujícím záběru jsou ovšem ňadra zahalená. (PatrikP4)