Reklama

Reklama

VOD (1)

Normanovi je jedenáct let, rád se dívá na horory, a hlavně je obdařen "šestým smyslem" - vidí mrtvé lidi. Může si povídat třeba s dávnou zesnulou babičkou. Jeho zvláštní schopnost ho vyčleňuje ze společnosti, která ho považuje za podivína a dává mu to dost často najevo. To se ale brzy změní. Na jeho městečko zaútočí zlá čarodějnice a sedm oživlých mrtvol, které ji před 200 lety poslaly na oprátku a ona je za to proklela. A právě Norman je tím jediným, kdo tomu může zabránit a vrátit věci do starých kolejí. Jak to ale udělat, když absolutně netuší, o co jde? (TV Nova)

(více)

Videa (30)

Trailer 2

Recenze (292)

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Pomalej rozjezd, ale druhá půlka odsýpá parádně, silná burtonovitost těší, náhrada za Tima je tohle solidní, Norman má fajn atmošku a vysolí i pár pecklovních hlášek plus hodně hodně působivý finále se silnou citovou dohrou. Cílovka filmů od Laiky je bohužel specifická a úzká a o to víc se musí jejich tvorba cenit. Z čistě osobních sympatií sázím rád čtyřku. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Zajímavě udělanej animák, jak pojetím, tak i ztvárněním - s trochou nadsázky něco mezi Corpse Bride a Fimfárum :D. A rozhodně nejde o ledajakou podívanou pro děti, protože tenhle film paroduje i vzdává hold všemožným kultovním hororům, a že těch odkazů na konkrétní filmy tam najdete požehnaně. Podobné téma tu myslím ještě nebylo, takže zábava je zaručena :). ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na tak trošku jiný animovaný film a tím také Paranorman tak trošku je. A také většinou jakoukoli odchylku od standardu opravdu kvituje, jenže ta odchylka u Paranormana znamená, že má trošku jinou animaci, jenže opravdu ošklivou a to bude ten hlavní problém. Strašně dlouho jsme u filmu přemýšlel jak moc se mi nelíbí. A nevnímal ten docela slušný horror nápad. Jenže ani po stránce příběhu není Paranorman ničím zajímavý. Bohužel průměr, který mohl být daleko něčím lepším. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Zaujímave skĺbenie rozprávkovej tematiky a paranormálnych skutočností. Miestami k slovu až príliš pustené morbídne gestá, ktoré sú paradoxom milých detských postáv. Duchovia a zombíci v dosť nesympatickom zobrazení mi veľmi nevyhovovali, ale priateľstvo podivína a malého objemného chlapca bolo presne tým čo zotavuje podobné osudy nepochopených detí. Dobre bolo však čerpanie a dávanie vlastnosti jednotlivých postáv zo skutočnej reality, ktorý svojím správaním dokázali pobaviť. Aj keď to dostalo pekne 3D prevedenie, nesplnilo a neprinieslo to ten správny zážitok, takže priemerne hodnotenie 50%. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Pro mě vcelku solidní překvapení. (Opět se ukázalo, jak je fajn nic od filmu nečekat.) Odkazování na hororové filmy (například hudba ála Carpenter) potěší, stejně jako zápletka, která by s malou obměnou mohla zvesele fungovat jako horor pro dospěláky. S obměnou a doplněním - ParaNorman působí spíš jako povídka roztažená na délku románu, což je škoda. Odpustíte-li Normanovi trochu toho klišé v první půlhodině, uvidítě atmosfericky (a výtvarně) povedené a zábavné dílko, které by si však rádo hrálo s Koralínou, ač na její "dospělost" nedosahuje. 70% ()

Galerie (118)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy mrtvý strýc překvapí Normana na školních toaletách, si můžeme všimnout, že na strýci visí toaletní papír. Když ale Neil hází svému mrtvému psovi klacek, Norman ho upozorní, že živé objekty a jiné předměty mrtví nemůžou držet, protože jimi projdou. (lil7minmin)
  • 7 prokletých zombie nese jména Judge Hopkins, Eben Hardwick, Thaddeus Blackton, Lemuel Spalding, Amelia Wilcot, Goodie Temper a Wile London. (Dr Lizal)
  • Jedná se o první rodinný animovaný film, ve kterém se objevuje postava, o které je veřejně přiznáno, že je homosexuální. (PanTumnus)

Související novinky

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama