Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na mezinárodní škole v Jakartě vyzývá profesor svou třídu 20 studentů k myšlenkovému experimentu. Tváří v tvář blížící se nukleární apokalypse musí určit, kterých 10 z nich ukryje v podzemí a tím obnoví lidskou rasu. Rozhodnutí se rychle stává smrtící, protože všichni ve skupině se obrátí proti sobě v zoufalém boji o přežití, který stírá hranice mezi teorií a realitou... (Weasley)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (159)

Dawon 

všechny recenze uživatele

Ach, filozofie, ty proradná, v životě tolik užitečná vědo. Skupinka náctiletých pseudointelektuálů v čele s panem učitelem, který je asi tak trochu blázen a sociopat, nám předvádí, jak se dá báječně zabít poslední středoškolské dopoledne na tropickém ráji pro privilegované smrady. Což takhle střihnout si pár nesmyslných experimentů a rozjímat nad nejhlubšíma hlubinama lidské duše a nad chladnou logikou, která nás všechny neovladatelně zachvátí na pokraji záhuby? A což takhle protkat to celé jen těžko uvěřitelným, iracionálním chováním celé skupinky ať už vevnitř či vně oněch experimentů? Že Vám ani tohle nestačí? A co kdybychom to celé posypali skupinkou mladých, krásných a dokonale vysportovaných lidí, z nichž, pana učitele nevyjímaje, nikdo nemá na těle ani gram tuku? Vše a ještě mnohem víc Vám totiž tento skvost americké kinematografie nabízí! A pokud by se mezi Vámi přece jen stále našlo nějaké zatoulané štěnátko, které by si cestu k tomuhle kousku nedokázalo najít, tak vězte, že nechybí ani ona pomyslná třešnička na dortu v podobě grandiózně retardovaného finále. Skoro si až člověk po shlédnutí říká, jestli on náhodou pan rejža nebyl filozof. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Beze sporu zajímavý experiment a výborný rozjezd, v krásných lokalitách, mohli jsme zabřednout do hlubokomyslných myšlenek a úvah, nevyjít z nich a mít zamotanou hlavu. Bohužel já se ve druhé třetině filmu ztratila, přestalo mě to bavit, tlačit na pilu v počtu otěhotnění šlo mimo mě. Jenže pak přišla studentka se svým vlastním řešením a to mě opět zaujalo. S politováním závěr to celé překlopil do frašky nehodné profesora filosofie nebo možná jen scénárista zapomněl, co to vlastně původně chtěl... ()

Reklama

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Všichni se zde mohou ohánět tím, že After the Dark má nějakou hodnotu a poselství do života. Nepotřebujete k tomu chodit na hodiny filosofie ani to není jeden z těch filmů, u kterého když se na 3 sekundy budete drbat na zadku, tak vám unikne celý smysl příběhu. Pravdou je, že obsahuje pár docela trefných poznámek k životu, ale to neznamená zábavu ani hlubší dopad na diváka. Studenti řeší složité téma a dělají tak rekonstrukci postapokalypsy v dosti zjednodušeném pojetí. Budiž, je to jen výmysl učitele, tak bych odpustil i malinké nesrovnalosti, ale tady je těch nesmyslů hned několik. Ona rovina v bunkru by měla být jen doprovodná vizuální stránka toho, co se děje ve třídě, ale především dialogy k tomu často nepasují a v realitě prostě nedávají smysl. Film tak nakonec přináší divákovi několik otázek k tomu, co je v životě důležité, ale film sám o sobě moc dobře nefunguje. (Poznámka: Nápad sehrání podobných situací ve škole, které donutí žáky přemýšlet o opravdu důležitých věcech, je skvělý příklad toho, jak by mělo fungovat vzdělávání v příslušných předmětech. Přínos společnosti by to pak mělo větší, než nezajímavé přednášky ze školsých norem.) ()

panvasik 

všechny recenze uživatele

Předem říkám, že nic nevím... Sám vlastně si nejsem jistý jestli bych neměl dát 4* nebo 2*, protože si fakt nepamatuji, kdy jsem byl naposledy u filmu, tak zmatený, je to divný film a já si ani nemůžu pořádně na něj udělat názor, protože jsem to ani pořádně nepochopil. Postavy ve většině případu plytké a nezáživné, takže když se někoho rozhodli nechat na pospas smrti nebo někoho rovnou střelili do hlavy, tak mi to bylo celkem jedno. Přemýšlím taky nad scénářem filmu a že se mi docela dobře poslouchal dialogy k filmu.  Co mi vyloženě vadilo byl pan učitel, který hodně připomínal pár různých pánů z minulosti. 5/10 ()

Brunky odpad!

všechny recenze uživatele

Zabitých 107minút života a daľšie dve plus za napísanie tohto komentáru. Chcel som dať jednu hviezdičku za tri výborné filozofické dokruttky skoro na začiatku filmu, ale na konci ttohto snímku som si uvedomil, že to za to nestojí. Najviac ma štve, že sa to nedalo vydedukovať z toho filmu hneď, lebo som stále len čakal a čakal čo z toho bude a veru som sa aj dočkal asi največšej debilny môjho života... ()

Galerie (140)

Zajímavosti (4)

  • V jednej scéne v bunkri hrajú študenti Shakespearovu hru "Othello." (Astonko)
  • Natáčení probíhalo v různých částech Indonésii, jako je Jakarta, Jáva nebo Sumatra. (Terva)
  • Film měl soutěžní premiéru na festivalu Neuchâtel International Fantastic Film 7. června 2013. Nepodařilo se mu sice získat žádnou cenu, ale od divák se dočkal kladných ohlasů. (Terva)

Reklama

Reklama