Reklama

Reklama

Podmanivý příběh dívenky, která - lapena ve víru hořké rodičovské bitvy o její opatrovnictví - prosí o milost. Titulní hrdinka Maisie, která je zároveň vypravěčkou příběhu, přechází onen narůstající zmatek s nevinností, šarmem a velkorysou duší šestiletého dítěte. Stárnoucí rocková hvězda a obchodník se současným uměním, Susanna a Beale jsou tak zahleděni do sebe, že rezignují dokonce i na svou rodičovskou roli. Jejich boj o dcerku Maisie představuje jen další bitvu v epické válce dvou osobností. Všemu nasadí korunu tím, že si oba namluví naprosto nevhodné partnery – otec bývalou chůvu Margo a matka mnohem mladšího barmana Lincolna. Necitelnost, s níž si mezi sebou Maisie přehazují jako horký brambor, tak na dívce zanechává čím dál tím znepokojivější následky. Stále ostražitá Maisie si však začíná uvědomovat, že se z marasmu dospělácké dětinskosti a sobeckého zaslepení dostane jen a pouze vlastním přičiněním. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (158)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ čo sa Julianne Moore (P.J.Harvey wanna b) mumifikuje pred vašimi očami na obrazovke, tak maličká Onata Aprile vás doslova rozseká svojou bezprostrednosťou: ''I dnt want 2 ruin that.'' Decká vo filmoch mi zväčša pijú krv, ale malú Maise je doslova radosť sledovať...P.S. Susanne mi neuveriteľne prznila zážitok z celého filmu, takže ked' vypadla na turné, mi spadol kameň zo srdca! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pre dieťa je vždy veľkou tragédiou, keď sa rodičia rozídu. A keď sa nevedia dohodnúť na starostlivosti, je to ešte horšie. Môže to znamenať koniec bezstarostného detstva, koniec detského sveta. Ide o silnú tému s nemenej silným, dramatickým spracovaním. Malá Onata bola úžasná, dievčatko Maisie zvládla zahrať absolútne presvedčivo, so všetkými pocitmi a emóciami, ktoré sprevádzajú deti v tomto nešťastnom období. Jeden z ďalších nezabudnuteľných detských výkonov. Ani J. Moore nebola zlá, sebeckú matku zahrala tak dobre, že sa mi na istý čas až sprotivila. Film výborne pracuje s ľudskými emóciami, s ktorými si po celý čas robí čo chce. Sú miesta v snímku, kde mi bolo Maisie strašne ľúto a miesta kde sa dá spolu s ňou aj nasmiať. Film si v tomto smere pláva ako na vlne, raz je smutno, raz je veselo. Nádherná dráma s rozuzlením, ktoré zahraje pri srdci. Podsúva krásnu myšlienku, že dobrí, nezištní ľudia ešte nevymreli. 85/100 ()

Reklama

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Hrozně moc teď lituji, že jsem si už před zhlédnutím přečetla obsah a pár komentářů a tím pádem jsem od začátku vlastně věděla, jak to celé dopadne. Ano, plno klišé a předvídatelnosti, ale mně se to stejně moc líbilo. Jedná se o příjemnou oddychovku, ale 99 minut uteče jako voda. Malá Maisie (Onata Aprile) byla roztomilá, uvěřitelná a úžasná, objevila se sice vedle výborných herců, ale ona byla svým výkonem z nich prostě nejlepší, věřím, že časem až vyroste bude nejednou horkou kandidátkou na Oscara! ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Skvělé drama o tom, že nějací rodiče jsou sobci a ne každý by měl mít děti. Čekal jsem americký doják, ale žádné hraní na city tento snímek ani nepotřeboval, jelikož příběh je sám o sobě silný a díky nepřeplácanému scénáři a výborným hereckým výkonům (především Onata Aprile a Julianne Moore) i velmi uvěřitelný. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Snad všechny ty posledně viděné allenovky, lynchovky a zombíci ve válce mohou být jednou z příčin, proč mě toto drama ze skutečného života naprosto srolovalo, není nic, co bych mohla vytknout, od přirozeného vývoje děje, plného prázdných frází, zpřetrhaných plánů a nesplněných slibů ze strany rodičů malé Maisie, přes přesné charaktery, až k úžasnému výkonu Onaty Aprile... Ve složitém světě dospělých, pozorovaném očima šestiletého dítěte nic nechybělo, nic nepřebývalo, nic neloudilo falešné emoce a navíc lahodilo oku - pastva pro moje smysly!... Ti Skarsgårdi se nějak přemnožili, ne? ;-) ()

Galerie (46)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen na motivy románu "Co všechno Maisie věděla" od Henryho Jamese. (strelenaL)

Reklama

Reklama