Reklama

Reklama

The ABCs of Death

  • Slovensko Abeceda smrti (festivalový název)
Trailer
Povídkový / Horor / Thriller / Animovaný / Komedie
USA / Nový Zéland, 2012, 129 min
(další profese)

Obsahy(1)

The ABC's of Death je ambiciozním dílem, které bylo natočeno na části, na kterých se podílelo v režii přes dvě desítky světových talentů filmového žánru. Inspirován dětskými vzdělávacími knížkami ABC, je film složený z 26 jednotlivých kapitol, kde ke každému režisérovi je přiděleno jedno písmeno abecedy. Režiséři potom dostali volnou ruku jak vytvořit příběh, kde nesmí chybět téma smrt. (Nivenx)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (134)

UncleG 

všechny recenze uživatele

Relativně nevyrovnaná hororová kompilace, která přes všechnu snahu doplácí na dvě věci. Za prvé na kvalitativní rozkolísanost - několik opravdu brilantních kousků ztracených v záplavě průměrnosti, autorské bezradnosti, přes nepochopitelné whatthefucky až k naprostému řemeslnému dnu pod úrovní studentského cvičení. Na druhou stranu to dobře demonstruje, jak těch několik "špatných" věcí dokáže shodit a znehodnotit práce ostatních autorů. A druhá věc, která ve filmu trošku neladí... je krkolomný koncept, že v každém segmentu musí mermomocí někdo natáhnout brka. Víc než několikrát jsem se nemohl zbavit pocitu, že ten závěrečný exitus byl do příběhu narván tak nějak z povinnosti, aby se producent nažral a režisér zůstal celej. Abych ale jenom nedštil síru ze svých pověstně kritických nozder, dodávám, že film se díky momentu překvapení dá dokoukat. Kvůli "Unearthed" jsem byl rád, že jsem vydržel až do konce. Za vrchol sbírky považuju lyrické "O for Orgasm", které svou onanistickou artovou formou perfektně naplňuje obsah výrazu "petit mort". ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Amatérčina. Napriek tomu, tá forma mozaiky niekoľkominútových minipríbehov udrží pozornosť celé dve hodinky bez problémov, pretože aj keď sa na obrazovke aktuálne deje akákoľvek nepozerateľná trapná a ubohá zverina, tak si v duchu stále hovoríte, že tých pár minutiek pretrpíte a ďalšie písmeno to možno "vyžehlí". Na jedno podarené písmeno (D, L, Q, R, T, X) však naozaj pripadá tak 5 slabých až vyslovene hrozných. Ale po celej abecede mám jasno aspoň v jednom - japonci sú perverzní prasáci, pretože s výjnimkou dobre vypointovaného a krutého "L" je všetko, pod čím je podpísaný nejaký rákosník, s prepáčením neskutočná chujovina. :-) ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý filmový experiment. A až na "I" a "O" a snad i "F", byl zbytek koukatelný. Každá z 26 částí byla v první řadě neskutečně orginální, zajímavá a většinou i krásně natočena. Pravdou zůstává, že jednotlivé díly mají zcela rozdílnou kvalitu a každý z nich si jistě najde obdivovatele i kritiky. Každý frajer dostal údajně na realizaci svého kraťase 5000 dolarů a přišlo mi, že někteří si za tyto peníze koupili alkohol a drogy, zatímco jiní museli obrovský obnos ještě doplácet. Celkově příliš nechápu brutálně nízké hodnocení. K vidění je spousta nahoty a vražd a člověka jistě potěší i nějaká ta nechutnost. Tak kde byl kurva problém? Já to vidím skoro na 4*. ()

lestyna 

všechny recenze uživatele

Je velmi těžké hodnotit film jako celek. Jelikož část příběhů se mi líbila a potěšila mě, druhá naopak zklamala, či dokonce znechutila. Ale, jelikož musím udělit hodnocení všech dohromady, dávám 2*. Bohužel víc si to nezaslouží. Už z důvodu, že těch horších bylo podstatně víc. Ovšem byly tam příběhy, které stály zato např.: X Is for XXL- Velmi povedené dílo i když pěkně nechutné. B Is for Big foot- Ani nebylo potřeba přílišné brutality, přesto děsivé a poutavé. K Is for Klutz- Ani ne tak horor, jako vtipná animace. T Is for Toilet - Další velmi zábavná, dobře udělaná, krvavá animace. To jsou příběhy, které si u mě získala plus. Ovšem nemůžu a ani nechci opomenou toto dílo: F Is for Fart- Nechápu, že něco takového do filmu vůbec dali. Stupidní, hloupé a totálně nesmyslné !!! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„The ABCs of the Dead“ je zajímavou mozaikou, kde je ale jeden pořádný problém. Není tu moc snímků, které by skutečně vynikali. Nemyslím si, že je to proto, že by byla krátká forma nedostačující, ale spíš je to proto, že autoři si chtěli hrát a vznikli z toho nápadité, ale nezajímavé kousky. Brutalita je zde častá, nudná a přehnaná, dobrá pointa se najde jen velmi málo. Jako ukázka různých stylů a přístupů zajímavé, jako konzistentní dílo ale neskutečně slabé. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Dítě na filmovém plakátu je syn režiséra Karee Andrewse. Objevilo se také v jeho režijní sekvenci. (Dr Lizal)
  • V příběhu "W is for WTF!" je možné vidět na zdi studia pověšenou repliku meče z filmu Barbar Conan (1982). (Beckett51)
  • Tento horor bol v Nemecku zakázaný kvôli násilnému obsahu a možnému vplyvu na mladistvých divákov. (Marceloo)

Reklama

Reklama